Norovirüs değil su kuyusu

Güncelleme Tarihi:

Norovirüs değil su kuyusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 15:34

Trabzon'un Sürmene ilçesinde iki bini aşkın kişinin kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurmasına, yedek su kuyusunda oluşan bakterinin yol açtığı bildirildi.

Haberin Devamı

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, yaptığı açıklamada, ilçede 9 Ağustos Salı gününden itibaren toplam iki bin kişinin kusma, mide bulantısı ve ishal gibi şikayetlerle hastaneye başvurmasının sebebini tespit için çalışma yaptıklarını ve sonuca ulaştıklarını söyledi.

İlçede çeşitli noktalardan alınan su numuneleri üzerinde Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde yapılan incelemenin tamamlandığını belirten Süleyman, “Laboratuvar sonuçlarına göre, vatandaşlarımızın hastalanmasına, ilçedeki yedek su kuyusunda üreyen bakterinin yol açtığı belirlendi. Yedek su kuyusu, ilçede su miktarında sorun yaşandığı dönemlerde devreye sokuluyor. Sağlık sorununun ortaya çıkmasının hemen ardından yedek kuyu devre dışı bırakıldı” dedi.

Süleyman, salgının korktukları gibi norovirüsten kaynaklanmadığının belirlendiğini vurgulayarak, “Alınan su numunelerinde norovirüs negatif çıktı. İlçede içme suyu şebekesinde gerekli klorlama çalışmaları yapılıyordu ancak yaşanan durum üzerine süper klorlama işlemi gerçekleştirildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hastanelere müracaat eden hasta sayısının kısmen azaldığını ifade eden Süleyman, “Bugün sayının daha da azalacağını düşünüyoruz. 2-3 gün içerisinde bu durum tamamen ortadan kalkacaktır. Hastanede yatarak tedavi gören üç çocuğun sağlık durumları iyi, bugün taburcu olacaklarını tahmin ediyorum. Yetişkin beş hastamız ise diyabet gibi başka hastalıkları da bulunduğu için tedbir almacıyla hastanede tutuluyor” bilgisini verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!