Nokia'dan N-Gage'e revizyon

Güncelleme Tarihi:

Nokiadan N-Gagee revizyon
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2004 14:15

Cep telefonu pazarının lideri Nokia, iddialı çıkışına rağmen beklentileri bir türlü karşılayamayan mobil oyun konsolu N-Gage’in yeni versiyonu tanıttı.

Haberin Devamı

N-Gage QD adı verilen yeni oyun konsolu, ilk modele göre daha ucuz olmasının yanı sıra daha iyi oyun kontrolü, daha fazla batarya ömrü sunuyor. N-Gage’e göre daha küçük bir tasarıma sahip olan cihazın altında oyunların takılabileceÄŸi bir yuva da bulunuyor.Â

 

En fazla 200 euro ya da 200 dolardan satılması planlanan yeni oyun konsolu Avrupa ve Asya’da mayıs, ABD’de ise haziran ayında oyun severlerle buluşacak.

 

Mobil oyun pazarı küresel oyun endüstrisinin en hızlı büyüyen halkasını oluÅŸturuyor. AraÅŸtırma kuruluÅŸu Informa’ya göre 2002’de 243 milyon dolarlık hacmi olan mobil oyun pazarının deÄŸeri 2007’de 3.8 milyar dolara çıkacak. Â

 

Haberin Devamı

Nokia geçen ekim ayında milyonlarca euroluk tanıtım kampanyaları eÅŸliÄŸinde N-Gage çıkararak mobil oyun pazarına ilk adımını atmıştı. Ancak Finlandiyalı üreticinin büyük umutlar baÄŸladığı cihaz, ÅŸekli, ekranının küçüklüğü, yüksek fiyatı (300 euro) gibi nedenlerden dolayıÂyoÄŸun eleÅŸtirilerle karşılaÅŸtı. Kullanıcıların N-Gage’i benimseyememesinin bir baÅŸka nedeni de oyunları takmadan önce bataryayıÂçıkarmak zorunda kalmalarıydı. Nokia geçen ay yaptığı açıklamada N-Gage satışlarının beklentilerin altında kaldığını itiraf etmiÅŸti.

 

Endüstri uzmanları Nokia’nın yeni modelde yaptığı değişiklikleri takdir etmekle birlikte, cihazın fiyatının Nintendo’nun Game Boy Advance’ı gibi başlıca rakiplerine oranla hala yüksek olduğunu düşünüyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!