Noel olaylı geçti

Güncelleme Tarihi:

Noel olaylı geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hıristiyan aleminin Noel kutlamaları, hem coşkulu, hem de talihsiz olayların acısıyla geçti. Gelişmiş Batı ülkelerinde Noel sevinç ve neşe içinde kutlanırken, doğuda ve gelişmekte olan ülkelerde, gıda yardımı kuyrukları uzadıkça uzadı.

Nostaljik Noel Bir grup Kanadalı asker, 25 Aralık 1943'de, İkinci Dünya Savaşı sırasında İtalya'nın Ortona kentindeki yıkık dökük Santa Maria di Costantinopoli Kilisesi'nde Noeli kutlamıştı. Savaş gazileri, tam 55 yıl sonra aynı kilisede bir araya geldiler ve unutulmaz bir Noel geçirdiler.

İngiliz protestosu

Önde gelen süpermarket zincirlerinden Sainsbury'nin Noel günü iki mağazasını açması, kilise liderleri ile muhafazakârların protestolarına yol açtı. Bazıları mağazalar önünde eylem yaptı. Sainsbury mağazaları sözcüsü Kelly Flynn ise, İngiltere'nin çok kültürlü ve çok dinli bir ülke olduğuna dikkati çekerek ‘‘Bazı insanlar için Noel'in herhangi bir anlamı yok. Onları niye bazı şeylere zorluyoruz. Ayrıca biz de markete gelsinler diye de kimseyi zorlamıyoruz’’ dedi.

Fransa'da zehirlenme Ülkenin güneybatısındaki Saverdun köyünde, Noel duası sırasında kilisede bulunan 300'den fazla kişi, karbon monoksitten etkilendi ve 42'si hastaneye kaldırıldı. Zehirlenmeye kilisede havalandırma sisteminin bulunmamasının yol açtığı tahmin ediliyor.

Pastalar çalındı Sri Lanka'da hırsızlar, Noel nedeniyle ısmarlanan 800 pastayı çaldı. Island Gazetesi'nde yer alan habere göre, geleneksel Noel keki hazırlatan Handela kenti sakinleri, kötü bir sürprizle karşılaştı.

Gece çok geç saatlere kadar çalışan pastacı, günün yorgunluğunun ardından derin bir uykuya dalınca hırsızlar da dükkana girerek 800 Noel kekini çaldılar.

Kanlı Noel Angola'da bağımsızlık mücadelesi veren UNITA gerillalarının Noel gecesi Kuito kentini bombalamaları sonucu 35 kişi öldü, 63 kişi yaralandı. Halk geceyi sığınaklarda geçirmek zorunda kaldı.

Peru'da bomba Başkent Lima'nın Santa Anita bölgesinde kalabalık bir diskoteğe atılan gözyaşartıcı bombanın patlaması sonucu 9 genç öldü, 10'u da yaralandı. Bombayı rakip çetelerden birinin fırlattığı sanılıyor.

Meksika'da isyan Noel ziyaretlerini fırsat bilen mahkumlar, başkent Mexico City'deki bir cezaevinde ayaklandılar ve gardiyanları esir aldılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!