Nöbetteki askerlerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Nöbetteki askerlerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 12:19

VAN’ın Özalp İlçesi’ne bağlı Kurucan Köyü’nün İran sınırında, gözetleme kulesinde nöbet tutan iki asker, tartışmanın ardından otomatik tüfekleriyle birbirlerine ateş etti. Olayda 1 asker hayatını kaybederken, 1 asker ağır yaralandı.

Olay, bugün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında İran sınırının sıfır noktasında bulunan Kurucan Köyü yakınlarında meydana geldi. Sınır hattında bulunan gözetleme kulesinde adları açıklanmayan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı asker ile Ağrı nüfusuna kayıtlı asker arasında belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın ardından nöbette bulunan askerler uzun mallulu silahlarıyla birbirlerine ateş etmeye başladı. İki asker de vuruldu. Adı açıklanmayan Diyarbakırlı asker olay yerinde hayatını kaybederken, diğeri ise yaralandı.

NÖBETTE KANLI KAVGA / WEB TV

Silah sesleri üzerine olay yerine askeri yetkililer geldi. Yaralı asker ambulansla Van Bölge ve Eğitim Araştırma hastanesine kaldırılırken, hayatını kaybeden erin cenazesi ise Özalp Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

VALİLİK: BİR ERİN SİLAHI ATEŞ ALDI

Sabah saatlerinde İran sınırında bulunan Kurucan Köyü yakınlarında meydana gelen ve 1 askerin ölümüne, 1 askerin de yaralanmasına neden olan olayla ilgili Van Valiliği yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şöyle:

"Saray İlçesi Deniz Yüzgeci Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan kulede nöbet tutan 1991/3 tertip P. Er. İ.G.’nin kullandığı silahın nedeni ve nasıl olduğu henüz belli olmayan bir sebepten dolayı ateş alması sonucu 1991/2 tertip P. Er. B.K. vefat etmiş, 1991/2 tertip P.Er Ü.K.K. ise yaralanmıştır. Olayla ilgili olarak Askeri Savcılık tarafından adli ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından da idari soruşturma başlatılmıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!