Nobel'e destek yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Nobele destek yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'in Türk kurtarma ekibi AKUT ve Yunan kurtarma ekibi EMAK'ın Nobel barış Ödülü’ne aday gösterilmesi yolundaki önerisi Yunan basınından da büyük destek gördü.

Hürriyet'in iki ülkedeki depremzedelerin yardımına koşan Türk ve Yunan kurtarma ekipleri AKUT ile EMAK'ın Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi yolundaki önerisine Yunan basınından büyük destek geldi. Elefterotipia Gazetesi, ‘Hürriyet’in bu önerisini selamlıyoruz' diyerek ünlü Yunanlı sanatçı Mikis Teodorakis'in, ‘Onlar zaten gönüllerimizin Nobel’ini kazandılar. Nobel için bundan daha iyi bir seçim yapılamaz' sözlerine yer verdi.

‘Böyle bir öneriye kimsenin hayır demeye hakkı yok’ diyen Yunan Elefterotipia Gazetesi, ‘İki kurtarma ekibinin yaptıklarına Türkçe’de ‘fedakarlık’, Yunanca'da ‘aftothisia’ denir. EMAK ve AKUT, birlikte enkaz altından insanları kurtarırken kalplerde bu duygu hakimdi. Bu iki kurtarma ekibin Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi yolundaki öneriyi selamlıyoruz' dedi.

Elefterotipia Gazetesi, Hürriyet'in iki ülkede peş peşe yaşanan deprem afetlerinden sonra komşu ülkedeki felaketzedelerin yardımına koşan kurtarma ekiplerine Nobel verilmesi yolundaki önerisine Yunan kamuoyundan hemen cevap geldiğine dikkat çekti.

ÖDÜL ÖNERİSİ

Gazeteye göre, aralarında ünlü besteci Mikis Teodorakis, uluslararası hukuk profesörü ve Avrupa Parlamentosu üyesi Dimitris Konstas, eski Başbakanlar'dan Konstantin Miçotakis'in kızı Dora Bakoyanis, milliyetçi olarak tanınan eski Kamu Düzeni Bakanı Stelyos Papatemelis ile Prof Nikitas Taklamanakis'in de aralarında bulunduğu Yunanistan'ın siyasi ve aydın çevrelerinin önemli isimleri öneriye destek verdi.

Öte yandan PASOK milletvekili E. Vlasopulos, Parlamento başkanına bir mektup göndererek EMAK ve AKUT'un Nobel'in yanı sıra Yunan parlamentosu tarafından ödüllendirilmesini de istedi.

Aynı mektupta Vlasopulos, Hürriyet Gazetesi'nin girişimini çok olumlu bulduğunu ve Yunan Parlamentosu'nun bu yönde harekete geçmesini istedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!