Nizip’te bir çocuk kucağında çocuğu

Güncelleme Tarihi:

Nizip’te bir çocuk kucağında çocuğu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 00:00

12 yaşında görücü usulüyle ‘kocası’ oldu, 13’ünde başka bir kocası... 14’ünde kucağında bebeğiyle evden kovuldu.

Haberin Devamı

GAZİANTEP Nizipli A.Y., iddiaya göre 1 yıl önce Kilis’te yaşayan M.M.’yle (17) birlikte yaşamaya başladı. 1.5 ay önce bir erkek çocuğu oldu. Geçen hafta işsiz M.M. kızı dövüp evden kovdu. A.Y. de Nizip’te hurdacılık yapan babası Orhan Y.’nin evine döndü. A.Y. bebeği rahatsızlanınca Nizip Devlet Hastanesi’ne gitti. Nüfus kaydı olmayan ve solunum rahatsızlığı yaşayan bebek tedavi edilirken, hastane yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Önceki gece yeniden fenalaşan bebek, Nizip Devlet Hastanesi’nde yine tedaviye alındı.

‘Kemik yaşı 15-16’

Oğlunun başından ayrılmayan A.Y., 12 yaşındayken görücü usulüyle Kayseri’ye ‘gelin’ gittiğini anlattı. A.Y., 2010 yılının nisan ayında ailesi tarafından Kayseri’de yaşayan 21 yaşındaki Emre Ç.’ye verildiğini, 1 hafta sonra olayın duyulması üzerine baba evine döndüğünü söyledi.
Nizip polisinin araştırmasında A.Y.’nin bu durumuyla ilgili Kayseri polisinin işlem yaptığı, sağlık kontrolünde çocuk gelinin kemik yaşının 15-16 olduğu yolunda doktor raporu verildiği anlaşıldı.

Ağlatan ‘tavsiyeler’

Nizip Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde tedavisi süren çocuğuna refakat eden A.Y., kızlara şöyle seslendi: “Eşim beni her gün dövüyordu, evden kovuyordu. Ben de dayanamadım aileme döndüm. Genç kızlar akılları varsa küçük yaşta kesinlikle evlenmesinler. Ben evlendim pişman oldum, onlar olmasınlar. Gerçekten çok güç durumdayım. Devlet büyüklerinden yardım bekliyorum.”

1 ayda 3 vaka

Haberin Devamı

ÇOCUK gelin A.Y.’nin aynı kaderi yaşayan bir başka çocuk gelin 13 yaşındaki B.Y. ile aynı sokakta yaşaması ve soyadlarının aynı oluşu dikkat çekti. 18 yaşındaki Yunus Y.’ye verilen ve 3 aylık bebeği olduğu 9 Ocak’ta ortaya çıkan B.Y.’nin A.Y. ile akrabalığının olmadığı belirtildi. Nizip’te pazar günü de polis durdurduğu düğün konvoyunun gelini H.K.’nin 13 yaşında olduğunu belirleyince yuvaya teslim etmişti. Son olayla birlikte Nizip’te bir ay içinde ortaya çıkan çocuk gelin sayısı 3’e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!