Niye aramıyorsun öldün mü?, dedim

Güncelleme Tarihi:

Niye aramıyorsun öldün mü, dedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

İntihar zincirinin kilit ismi Seçil, son kurban Burcu Ertürk'ün cep telefonuna, ‘‘Sen hala ölmedin mi?’’ türünden mesajlar geçmediğini iddia etti. Seçil, Burcu'nun kendisini aramaması üzerine, ‘‘Neden aramıyorsun, öldün mü?’’ diye sitem mesajı geçtiğini söyledi.

Özel Arı Koleji'ndeki intihar zincirinin kilit ismi Seçil, Hürriyet'e konuştu. Seçil yakın arkadaşı Burcu Ertürk'ün cep telefonuna gelen esrarengiz mesajlarla ilgisi olmadığını söyledi. Burcu'ya, ‘‘Sen hala ölmedin mi?, Git, ben de arkandan geliyorum’’ türünden mesajlar geçmediğini iddia eden Seçil, ‘‘Beni arayacaktı, aramadı. Ben aradım. Yine aramadı. Bunun üzerine, ‘Neden aramıyorsun, öldün mü?' diye sitem eden bir mesaj geçtim. Mesajlarımı çarpıttılar’’ diye konuştu. Seçil, Burcu’yu ölüme götüren süreci şöyle anlattı: ‘‘Burcu, Melisa'nın intiharından sonra çok değişti. Ölüm konusunu o kadar çok açıyordu ki, artık arkadaşlarla aramızda ölümle ilgili geyik muhabbetteleri yapmaya başlamıştık. Burcu ile sık sık cep telefonuyla mesajlaşırdık. Burcu'nun son mesajı, ‘Ben ne zaman öleceğim' oldu. Mesajı alır almaz kendisini aradım, sesi kötüydü. ‘Beni on dakika sonra evden ara' dedim. Herhalde o zaman intihar edeceği ipi filan hazırlıyordu. Burcu aramayınca ben de O'na, ‘Neden aramıyorsun, öldün mü' diye mesaj geçtim. Yine aramayınca ailesini aradım, ancak geç kalınmıştı.’’ Seçil, Burcu'nun sürekli intihar edeceğinden bahsettiğini de belirterek, şunları söyledi: ‘‘Melisa'nın ölümünden sonra gözle görülür bir şekilde bunalıma girmişti. Bütün arkadaşlara intihar edeceğini söylemeye başladı. Hatta bir erkek arkadaşımıza, ‘Gel birlikte intihar edelim' demişti. Ama benimle çok samimiydi. Bana hep, ‘İyi ki sen varsın, seni çok seviyorum' derdi. İntihar edeceğini anne ve babasına da kaç defa söylemişti. Ama televizyonlar sayesinde ben günah keçisi oldum. Bir kanal benim bileklerimi kestiğimi söylüyor. Böyle bir şey yok. Hep yalan yanlış şeyler yayınladılar.’’

Burcu'nun arkadaşlarının cep telefonları poliste

Burcu Ertürk'ün intiharının ardından Arı Koleji öğrencileri arasındaki intihar salgını olayı savcılık tarafından derinleştirilerek soruşturuluyor.

Soruşturma Savcısı İsmail İlhan'ın talimatı üzerine Burcu'nun en samimi arkadaşı olan Seçil ve erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Veysel, dün gece gizlice Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadelerine başvuruldu.

Yine savcılığın talimatı üzerine Burcu ile samimi görülen arkadaşlarının cep telefonlarına el konularak, Sim kartları incelemeye alındı.

Savcılık birbirlerine sürekli mesaj geçen gençlerin kimlerle konuştuklarını, kimleri aradıklarını, herhangi bir örgüt veya tarikatla bağlarının olup olmadığını, Burcu'nun intiharında başka bir kişinin etkisi veya yardımının bulunup bulunmadığını araştırıyor.

Burcu'nun telefonunda görünen en ilgi çekici mesajlardan birisi ise ‘‘Ekmeğe suya tapar gibi sana tapıyorum’’ mesajı.

Erkek arkadaşına geçtiği sanılan mesaj da araştırılıyor.

Hürriyet'e konuştu

Arı Koleji'ndeki son intiharın düğümünü çözecek olan Seçil (Soyadanı özellikle kullanmıyoruz) dün Hürriyet'e konuştu. Seçil, Hürriyet Muhabiri Nurettin Kurt'un kolejdeki intihar zinciriyle ilgili sorularına ayrıntılı yanıtlar verdi.

Ben ölünce mezarımda Mahsun'u çalın...

Seçil'e göre Burcu, ölümlü konuşmalara kendini kaptırmıştı. Melisa'nın cenazesinde bu daha da açığa çıkmıştı. Seçil, ogün Burcu'nun anlattıklarını şöyle özetledi: ‘‘Bana, ‘Ben ezan sesi duyuyorum, ölümde huzur var. Ben ölünce mezarımda Mahsun Kırmızıgül'ü çalın. Ölünce mezarıma şunu getirin bunu getirin' gibi şeyler söylemeye başladı. Hatta aramızda espriler yapıp mesajlar geçerdik. Bütün arkadaşlar aynı esprileri yapıyordu. Ancak Burcu çok ciddi mesajlar geçerdi. Mesela, ‘Bu benim son yılbaşım olacak, ölümde huzur var. Dün erken, yarın geç, bugün tam zamanı' gibi... Bir keresinde ‘Ölme zamanı' diye mesaj geçince korktum, hemen aradım, ‘Saçmalama yaşamak kadar güzel bir şey yok' gibilerinden sohbet ettik. Bir süre önce, kendisine küçük geldiği için bana verdiği kıyafetleri geri istedi. Nedenini sorduğumda ‘Ölünün kıyafeti yaşayanda kalmaz' dedi ve eşyalarını aldı.’’

Seçil, arkadaşının ölümünün okul ve yöneticilerle ilgisinin bulunmadığını da belirtti. Ancak Burcu'nun her şeyi kafasına taktığını, kilolu olmasını bile sorun yaptığını belirtti.

Melisa'dan etkilendi

Burcu'nun çok neşeli, sevecen bir arkadaş olduğunu belirten Seçil, her şeyin Melisa Bozkurt'un ölümünden sonra başladığını söyledi. Burcu o dönemi de şu sözcüklerle özetledi: ‘‘Melisa'nın intiharında mezarlığa gitmiştik. Burcu ortamdan çok etkilenmiş, sarsılmıştı. Zaten ölümle ilgi konuşmalar o kötü olaydan sonra sonra başladı. Mezarlıkta ‘Bunlar çok küçük, ben sığmam. Benim için iki mezarı birleştirin' diye espri yapmıştı. Ölümle ilgili konuşmalar bundan sonra hep oldu.

Son pasta

Seçil ve arkadaşları, intihar eden Burcu Ertürk'e ölümünden bir süre önce Özel Arı Koleji'nde doğumgünü partisi düzenlediler. Seçil, doğumgünü partisinde bir süre sonra yitireceği Burcu'ya doğumgünü pastasını kendi elleri ile yedirdi. Doğumgünü hatırası fotoğrafında da yan yana durdular. Ancak Burcu bir süre sonra, ‘Ölmenin tam zamanı’ diyerek, yakın arkadaşı Melissa Bozkurt gibi intiharı seçti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!