Nişanyan Evleri Nesin Vakfı’na

Güncelleme Tarihi:

Nişanyan Evleri Nesin Vakfı’na
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 00:00

Yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan, İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı tarihi Şirince Köyü’nün simgesi haline gelen Nişanyan Evleri’ndeki payını dün Selçuk Tapu Dairesi’nde düzenlenen törenle Nesin Vakfı’na bağışladı.

Nişanyan, “Bu evler insanlara güzelliği ve özgürlüğü hatırlatmak amacıyla yapıldı. Benim malım değildir. Köyün, ülkenin ve insanlığın malıdır. Kalıcı olmaları açısından Nesin Vakfı’nın daha uygun bir el olacağını düşündüm. Bağış fikri zaten uzun zamandan beri vardı. Son günlerde yaşadığımız acı olaylar, sürecin hızlanmasını sağladı” dedi.

‘Evleri yıkamazlar’

Vakıf adına bağışı kabul eden Prof. Dr. Ali Nesin de, “Zenginliğimize zenginlik, güzelliğimize güzellik katıldı. Her bağış gibi bu bağış da bize görev ve sorumluluk yüklüyor” diye konuştu. Nişanyan, gazetecilerin yıkım kararına ilişkin sorularını ise şöyle yanıtladı: “Öyle de yıkamazlar, böyle de yıkamazlar. Yıksalar o enkazın altında Devlet kalır. Bu hakikati kavrayamayanları, attığımız bu adım belki gaflet uykusundan uyandırır.”

SEVAN Nişanyan’ın bağışladığı mülkler şöyle: Nişanyan Oteli, bir tarihi ev, bir hamam, bir arsa, çok sayıda bağ evi, bir konak, çiftlik, Hodri Meydan Kulesini de içeren İlyastepe arazisi. Nişanyan’ın kendi evi de bağışlanan mülkler arasında bulunuyor. Sevan Nişanyan, Nişanyan Oteli’ni işletmeyi de sürdürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!