Nisan ayında hangi balıklar yenir? Nisan'da yenilmesi gereken balıklar neler?

Güncelleme Tarihi:

Nisan ayında hangi balıklar yenir Nisanda yenilmesi gereken balıklar neler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2019 22:13

Sezonun bitmesine kısa bir süre kala nisan ayında hangi balıkların daha lezzetli olduğu, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hem lezzeti hem de uygun fiyatı nedeniyle kış boyu sofralara konuk olan balık, nisan ayında da sofraları şenlendirmeyi devam ediyor. Peki, nisan ayında hangi balıklar yenir? Nisan'da yenilmesi gereken balıklar neler?

Haberin Devamı

Sofraların vazgeçilmezi balık, nisan ayında da severek tüketiliyor. Nisan ayında hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini ve bu ayda en lezzetli balığın hangisi olduğunu merak eden vatandaşlar ise konuya dair bilgi bulmak için internette araştırma yapıyor. İşte, konuya ilişkin detaylar... 

Nisan ayında gümüş, izmarit, kalkan, mersin, morina, levrek, kefal, kaya balığı lezzetlidir. Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır. Nisan ayındaki en lezzetli balık yine kalkandır bol zamanı nisan ayıdır.

HAFTADA BİR BALIK TÜKETEN ÇOCUKLAR DAHA ZEKİ

Yapılan araştırmalar, haftada en az bir kez balık tüketen çocukların daha zeki olduğunu ortaya koyuyor. Sonuçları "Scientific Reports" dergisinde yayımlanan, Pennsylvania Üniversitesinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, haftada en az bir kez balık yiyen çocukların IQ seviyesinin, daha az tüketen ve neredeyse hiç yemeyenlerden ortalama 4 puan yüksek olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Çin'de yaşları 9 ila 11 olan, yüzde 54'ü erkek, yüzde 46'sı kız 541 çocuk üzerinde yapılan araştırma ayrıca haftada en az bir defa balık yiyen çocukların daha iyi uyuduğunu da gösterdi. Jianghong Liu liderliğinde yapılan araştırmada, her hafta balık tüketen çocukların IQ testlerinde "nadiren" veya "hiç" şıkkını işaretleyenlerden 4,8 daha yüksek puan aldığı, "bazen" balık yiyenlerde puan farkının 3,3 olduğu, yine balık tüketimi arttıkça uyku kalitesinin iyileştiği tespit edildi.

Bilim adamları daha önce de birçok balık türünde bulunan omega-3 ve yağ asitlerinin, gelişmiş zekayla ve daha kaliteli uykuyla bağlantısı bulunduğunu gösteren araştırmalar yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!