Nina'nın babası, kızının Erol'daki kalbini dinledi

Güncelleme Tarihi:

Ninanın babası, kızının Eroldaki kalbini dinledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2003 01:43

Türk nişanlısı tarafından vurulmasından sonra ailesince organları bağışlanan Alman Nina Typol'un babası Klaus Typol, kızının kalbinin nakledildiği Erol Mertkanlı'nın ileride belki kendi oğulları gibi olacağını söyledi.

Alman Bild Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul'da Erol Mertkanlı'yı ziyaret eden baba Klaus Typol, kızının kalbi ile yaşayan gence sarılarak ‘‘Güzel bir gençsin. Ninam seni görse çok beğenirdi’’ dedi.

Erol Mertkanlı'nın fotoğrafının oturma odasında kızı Nina'nın fotoğrafının yanında durduğunu belirten baba Klaus Typol, ‘‘Erol benim ve eşim için bir dosttan çok öte. Belki ileride bizim oğlumuz gibi olacak’’ diye konuştu. Mertkanlı'yı Bielefeld kentine davet eden Typol, ‘‘Birlikte Nina'nın mezarına gideriz. Nina, Türkiye'yi ve nişanlısını çok seviyordu. Bu nedenle gitmesine izin verdik. Keşke sana aşık olsaydı. O zaman tüm bunlar başımıza gelmezdi’’ dedi. Bild'in haberine göre, Mertkanlı da bir an önce Almanca öğrenmesi gerektiğini, böylece Typol ailesiyle telefonda da görüşebileceğini belirtti.

İstanbul'da yaklaşık 6 ay önce, nişanlısı Hakan Çakmak'ın evinde oturan 6.5 haftalık hamile Nina Typol, tabancayla vurulmuş halde bulunmuştu. Doktorlar, hastada beyin ölümü gerçekleştiğini ve bitkisel hayatta olduğunu, ancak karnındaki bebeğin yaşadığını açıklamıştı. Makineye bağlı yaşatılan Nina Typol'un ailesinin isteği üzerine önce bebek kürtajla alınmış, ardından da Alman kadın kendisini hayata bağlayan makineden ayrılmıştı. Nina Typol'un kalbi ve karaciğeri, organ nakli için ailesi tarafından bağışlanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!