Nihat Kahveci'nin eşine gasp tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Nihat Kahvecinin eşine gasp tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 12:13

BEŞİKTAŞ'ın milli futbolcusu Nihat Kahveci ve eşi Pınar Kahveci'nin 3 yıl önce İzmir'deki evinin soyulmasıyla ilgili açılan tazminat davasında eve giren ve gasp suçundan 10 yıl hapis cezası alan Barış Erdugan, yasal faiziyle birlikte 13 bin TL de manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Pınar Kahveci, kazanılan tazminatı Mehmetçi Vakfı’na bağışlayacak.

Ağustos 2006'da meydana gelen olayda, Beşiktaş'ın milli oyuncusu, o dönem İspanya'da futbol oynayan Nihat Kahveci'nin eşi Pınar Kahveci'nin oturduğu lüks daireye merdiven dayayıp camı kırarak içeri giren palyaço maskeli gaspçı, iddiaya göre evde tek başına olan Pınar Kahveci'nin boğazına bıçak dayayıp, üzerindeki 50 bin TL değerinde pırlanta yüzükle saati alıp, geldiği yerden kaçtı. Maskeli soyguncunun kaçarkenki görüntüsü bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntüleri inceleyen polis, olaydan 5 gün sonra sitenin eski güvenlik amirleri 26 yaşındaki Barış Erdugan'ı yakaladı. Gasp edilen pırlanta saat ise Barış'ın arkadaşı E.K.'nin evinde bulundu. 2 sanık çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, E.K. avukatının itirazı üzerine tahliye edildi.

Ceza davasında yargılanan Barış Erdugan savunmasında, “Eve hırsızlık amacıyla girdim. Kapı açılınca paniğe kapılıp gizlendim. Pınar hanım yalnız kalınca, kaçmak için banyodan dışarı çıktım. Pınar hanımla karşılaştık. O da panikledi. Benim yüzümde maske vardı. Kendisine kasayı açmasını söylemedim. Bıçakla da tehdit etmedim. Kesinlikle gasp gibi bir amacım yoktu. İsteseydim kasayı açtırırdım. Çok pişmanım” dedi.

Olayın olduğu dönemde İspanya'nın Villa Real takımında top oynayan eşi milli futbolcu Nihat Kahveci'yle birlikte gelen Pınar Kahveci ise başında geçen olayı şöyle anlattı:

“Eşimin milli maçı nedeniyle İspanya'dan geldik. Öğlen saatlerinde evden çıktım. Pasaport işlemlerimi yaptırmak için iki saat sonra tekrar eve döndüm. Eve geldiğimde şüphelenip durumu güvenliğe bildirdim. Güvenlikçiyle birlikte evin belli yerlerine baktık. Daha sonra anneme olayı telefonla bildirirken birden, arkamdan gelip saçlarımdan tuttu. Bıçağı da boğazıma dayadı. Saçlarımdan tutup boğazımda bıçak dayalı halde yatak odasına kadar götürdü. Bana ‘Derhal kasayı aç, yoksa seni öldürürüm' diye bağırdı. ‘Sizde çok para var' diyerek kendisinin ihtiyacı olduğunu söyledi. Boynumu bıçakla çizdi. Kasanın şifreli olduğunu açamadığımı, güvenlikçilerin de durumdan haberi olduğunu söyledim. Parmağımdaki yüzük ve saati gösterip ‘bunları al beni bırak’ dedim. İkisini de aldı. Dışarıdan sesler gelmeye başladı. Ben de kurtulmak için banyoya doğru yönelmeye çalıştım. Kaçacağımı anlayınca, belime tekme vurup beni yere düşürdü. Elinden kurtulup kendimi banyoya kilitledim ve camdan bağırıp yardım istedim. Beni öldürecek diye çok korktum. Allahtan ucuz kurtuldum. Kendisinden şikayetçiyim.”

Mahkeme heyeti sanık Barış Erdugan'ı bıçakla ve kendisini tanınmayacak hale sokup suçu işlediğini belirterek gasp suçundan önce 12 yıl hapis cezası verdi. Duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını 10 yıla indirdi. Tutuksuz yargılanan ve suçla ilgisi olmadığını belirten E.K. ise beraat etti. Sanık avukatı kararı temyize gönderdi. Dosyayı inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı.

Pınar Kahveci'nin, olayda ihmali olduğunu ileri sürdüğü özel güvenlik şirketi ve gaspçı Barış Erdugan hakkında açtığı 100 bin TL'lik tazminat davası ise İzmir 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün bitti. Yargıç, Kahveci çiftinin güvenlik şirketi aleyhine açtığı tazminat davasını reddederken, hapis cezasına çarptırılan gaspçı Barış Erdugan'ı, Kahveci Ailesi'ne olay tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte 13 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Pınar Kahveci'nin avukatı Kamil Ersan, dava açtıkları gün müvekkilinin söylediği gibi bu davada kazanılan tazminatın Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!