Nezdinde Türk kadını aşağılandı

Güncelleme Tarihi:

Nezdinde Türk kadını aşağılandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Türk sinemasının "Afrodit"i Banu Alkan ile sevgilisi Murat Taşdemir'in özel hayatlarını kamera önünde yaşamaları, Meclis'e taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, "Banu Alkan nezdinde Türk kadınının aşağılandığı" gerekçesiyle, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Görsel basında sabah yayınlanan kadın programları ile özel hayatı ekrana taşıyan yarışma programlarına değinen Aydın, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

Bir televizyon kanalında Banu Alkan ve Murat Taşdemir isimli şahısların hergün televizyon ekranlarına yansıyan görüntülerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Türk aile yapısını ve aile kurumunu zedeleyen bu görüntülerin yayınlarına ilişkin herhangi bir inceleme başlattınız mı?

Taşdemir'in sadece "İlkel" toplumlarda yaşayan erkekler gibi Alkan'ı bir bayan olarak onlarca insanın önünde aşağılamasını ve sözkonusu kadının, "aşağılık" olmayı neredeyse severek kabul edişini ve bu görüntülerin televizyon kanallarımızca hergün yayınlanmasını ne kadar ahlaki buluyorsunuz?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!