New York'ta Bir Çılgın: Juliette Binoche

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta Bir Çılgın: Juliette Binoche
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sinema izleyicisi onu Milan Kundera'nın 'Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği' romanından uyarlanan filmdeki Terasa rolü ile tanıdı. Film içeriğinden çok onu öne çıkardı. Çocuksu, masum yüzlü platonik aşık imajının arkasındaki kadınsılık ve farklı bir dişilik imajı çıktı ortaya. O yine de, saç stilini, bir çocuğunki gibi bir anda melankoliden neşeye dönüşebilen yüz ifadesi ile masum görünümünü de korumayı başardı.

Fransız sinemasının son dönemde öne çıkardığı en etkileyici isimlerden biri olan Juliette Binoche, doğma büyüme Parisli. Sanatçı bir aileden geliyor. Annesinin tiyatro tukusu daha küçük yaşlarda onun da içine girmiş ve on yedi yaşında tiyatroya başlamış. Babası ise heykeltraş. Sanatçı, resme olan yeteneğini ve sevgisini babasından aldığını söylüyor. Binoche, son derece gelişmiş bir edebiyat ve sinema kültürüne sahip, kelimenin tam anlamıyla, iyi eğitimli rafine bir kadın. Şimdi ise New York'da Bir Çılgın filmi ile sinema severlerin karşısında.

Binoche, bu son filmde, Paris'te yaşayan hayat dolu, neşeli bir dansçı rolünü üstlenmiş. William Hurt ise Juliette Binoche kişiliğinin tam tersi bir rolde. Henry (William Hurt), New York'lu bir psikolog. Aşırı disiplini ve düzenli. Fakat hayatını altüst eden ayrılık hikayesi nedeniyle tatile ihtiyacı olduğunu düşünür. Tatil yapmak için de gazeteye ilan vererek kendi apartmanı ile Paris'te bir apartmanı altı haftalığına takas yapmak istediğini bildirir. Beatrice (Juliette Binoche), Henry'nin ilanını görünce bu fırsatı kaçırmamak için hemen ilanı değerlendirmeye karar verir. Henry ve Beatrice'in tanışmaları böylece başlamış olur. Film, iki farklı karakterin evleri aracılığı ile birbirilerini tanıma serüvenini anlatan romantik bir serüven.

Bu hafta gösterime giren film için yönetmen Chantal Akerman, ‘‘Barıştıranlar’’da denebileceğini çünkü bu karşılaşma sayesinde her ikisinin de kendileri ile barıştıklarını belirtiyor.

William Hurt ve Juliette Binoche'u biraraya getiren New York'ta Bir Çılgın, iki farklı yapıdaki insanın ilişkilerini konu alıyor. Zıt kutupların birbirini çekmesi gibi gelişen bu aşk hikayesi son günlerin en romantik çalışması. İki karakterin birbirilerinin evleri aracılığı ile geçmişlerini de tanıma çabaları, beklenen aşk kıvılcımının ateşlenişini de kolaylaştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!