New York saldırganının profili

Güncelleme Tarihi:

New York saldırganının profili
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 00:00

New York’ta önceki gün iki kişinin ölümü, çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının ardındaki Jeffrey Johnson, onu tanıyanlara göre “Hoş, detaycı, düzenli, dostu olmayan, sıradan, güzel bir kız arkadaşı hak eden biri”... Bu haberde sıradan bir insanın nasıl katil olduğunu okuyacaksınız.

Haberin Devamı

ABD’nin New York şehrinde önceki gün bir kişiyi öldüren, polis tarafından öldürülen saldırgan Jeffrey Johnson’ın olay günü yaptıkları, hayatı ve karakteriyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Manhattan’ın Yukarı Doğu Yakası’nda yaşayan 53 yaşındaki Jeffrey Johnson’ın sıradan ve düzen meraklısı biri olduğu ifade edildi. Johnson’ın evini denetleyen polis memurları da “sıra dışı herhangi bir şey bulamadıklarını” söyledi. New York basınına konuşan komşuları önceki günün de Johnson için sıradan bir gün olduğunu belirtti. Haberleri duyan 71 yaşındaki komşusu Gisela Casella, “Çok tatlı bir insandı. Şoktayım. Ben onu her gün işine gider zannederdim” dedi. Gri takım elbisesi ve evrak çantasıyla Johnson 7.30 gibi evden çıktı, apartmanın kapıcısına selam verdi ve eski patronunu vurmak için Beşinci Cadde’nin yakınlarındaki eski iş yerine doğru yollandı. Komşuları Johnson’ı her gün evinin yakınlarındaki hamburgerciden aynı mönüyü alıp kendi kendine evde yemek yiyen bir insan olarak anlattı. Zaman zaman kendisini ziyaret eden Japon annesi dışında evine konuk gelmezdi. Apartmanın kapıcısı Guillermo Suarez, “Arkadaşı olduğunu pek sanmıyorum. Hiç kimseyi görmedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Orduda çalıştı

Bir zamanlar üst düzey bir ordu biriminde görev yapan Johnson’ın tek odalı dairesini her sabah elektrik süpürgesiyle süpürdüğü, beslediği iki kedisinden birinin kısa bir süre önce öldüğü ve komşusu Casella’nın köpeğine çok düşkün olduğu da belirtildi. Casella, Johnson’ın hiç kimseyle çıktığını görmemenin kendisini şaşırttığını da ifade ederek, “Hiç kız arkadaşı yoktu. Halbuki ben hoş bir kadını hak ettiğini düşünürdüm” dedi.

Nasıl katil oldu?

Peki herkesin sakin ve sıradan olarak tanımladığı Johnson, nasıl oldu da New York’un en işlek yerinde ortalığa ateş açabilecek bir insan haline geldi?
Başkan yardımcısını vurdu
Johnson, yaklaşık iki sene öncesine kadar Isaac ve Ralph Hazan kardeşlerin 40 yıl önce kurduğu ve kadın aksesuarları ithal eden Hazan Import adlı şirkette çalışıyordu. İş arkadaşları kendisini her gün en önce işe gelip en son işten çıkan, detaylara dikkat eden biri olarak nitelendirdi. Johnson’ın burada çalıştığı dönemde önceki günkü saldırının asıl hedefi olan 41 yaşındaki Steve Ercolino da satıştan sorumlu başkan yardımcısı olarak Hazan’da işe başladı.

Haberin Devamı

Travma ve işten çıkarma

O dönemde şirketin sahibi Ralph Hazan, yetkilileri Johnson’ın travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor olabileceği konusunda uyardı. Ancak Ercolino özenli davranmadı. Kriz dolayısıyla şirkette küçülmeye gidilince Johnson işten çıkarıldı.
İkili arasında kriz devam etti ve karşılıklı taciz davaları açıldı. Bütün bu hikaye dün Ercolino’nun Johnson’ın silahından, Johnson’ın ise New York polisinin silahından çıkan kurşunlarla ölmesiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!