New age'de yeni bir soluk

Güncelleme Tarihi:

New agede yeni bir soluk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, bu akşam dünyanın en ilginç flamenko gitaristini, Ottmar Liebert'i ağırlayacak. Flamenko- blues karışımı müziğiyle new age'e farklı bir yorum getiren Liebert'in konseri, saat 21.00'de başlıyor.

Çin asıllı Alman bir baba ile Macar bir annenin oğlu olarak dünyanan gelen Ottmar Liebert, gitar çalmaya 11 yaşındayken başladı. 18 yaşında, Rusya ve Asya ülkelerini kapsayan bir geziye çıkan Liebert, önce Almanya'da sonra da Boston'da caz- funk türünde çalışmalar yaptı. ABD'nin Santa Fe kentine gelmesi ise sanatçının müziğe bakış açısını tamamen değiştirdi. Bu kentin sanatsal geçmişinden büyülenen Liebert, bundan sonra da müziğini, sınırlamadan olabildiğince özgür bıraktı.

Grubu, Luna Negra XL'i 1988'de kuran Ottmar Liebert'in ilk albümü Nouveau Flamenco radyo programcıları tarafından büyük ilgi gördü. Bu albüm 1993'te ABD'de altın sertifika aldı, 1996'da da platin sertifikaya ulaştı.

Liebert ve grubunun 1990 tarihli Poets and Angels albümü de dünya listelerinde üst sıralara yükseldi. Bir yıl sonra çıkan Nouveau Flamenco albümü ise Liebert ve grubuna Gramy ödülü kazandırdı.

Müzik eleştirmenlerinin ‘‘hiç bir gitarcının kolay erişemeyeceği tekniğe ve enerjiye sahip’’ diye nitelendirdiği Ottmar Liebert, 1995'te de yılın sanatçısı seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!