Nevruz kutlamaları geceden olaylı başladı

Güncelleme Tarihi:

Nevruz kutlamaları geceden olaylı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 10:25

Cizre'de Nevruz kutlamaları olaylı başladı. Nevruz ateşi kavgasında 5 kişi yaralandı.İzmir'de de gece başlayan kutlamalarda 11 kişi gözaltına alındı.Mersin'de polis korsan göstericileri gaz bombası ile dağıttı.Bu arada pek çok ilde yoğun güvenlik önlemleri alan polis inanılmaz görüntülerle karşılaştı. Bunlardan biri de Siirt'teydi. Göstericiler yasak olmasına rağmen gösteri alanında toprağa geceden dev Öcalan posteri ve PKK flamaları gömmüşlerdi.

Haberin Devamı

 

İŞTE NEVRUZ KUTLAMALARINDAN FOTOĞRAFLAR

 

BAKANLARIN KATILDIĞI NEVRUZ KAUTLAMASINDAN RENKLİ FOTOĞRAFLAR

 

ŞANLIURFA'DA ÖCALAN MESAJLI NEVRUZ KUTLAMASI

APO POSTERLERİNE TÜRK BAYRAKLI CEVAP - FOTO GALERİ

 

Nevruz alanında yapılan kazıda, Öcalan posteri ve PKK flamaları çıktı

SİİRT’te, DTP’liler ile Valilik arasındaki Nevruz kutlama günü sorunu çözülemedi. Valilik Nevruz’un bugün kutlanmasını isterken, DTP’liler ise yarın kutlamakta ısrarlı. 

Haberin Devamı

DTP’lilerin Eruh yolunda bulunan Nevruz alanında yarın için yaptıkları hazırlıklar tamamlanırken, Polis, 155 polis imdat telefonuna Kürtçe yapılan bir ihbar üzerine sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi altında alanda arama yaptı. Dedektör ve kazma kürek ile yapılan aramalar sonucu, toprağa gömülü halde dev bir çetebaşı Abdullah Öcalan’a ait poster ile PKK flamaları bulundu. Polisin alanda yaptığı arama çalışmaları devam ederken, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, hiç kimsenin devletten büyük olmadığını söyledi. Müdür Aydın, dün akşam Roj TV’ye konuşan, halkı izinsiz gösterilere davet eden ve kendisi ve Vali’yi PKK’ya hedef gösteren DTP İl Başkanı Abdurahman Taşçı hakkında da suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

Siirt’te DTP’liler Valiliğin, “Nevruz’u bugün kutlayın” çağrısına uymazken, DTP’lilerin Nevruz’u yarın kutlamada ısrar ettikleri belirtildi. Nevruz alanına bugün kimsenin gitmediği gözlendi.

DTP İL BAŞKANI'NA SUÇ DUYURUSU

Emniyet Müdürü Aydın, DTP İl Başkanı Abdurrahman Taşçı'nın terör örgütü yanlısı yayın yapan Roj Tv'ye çıkarak kendisini ve Vali Necati Şentürk'ü hedef gösteren konuşmalar yaptığını kaydederek, bununla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.


DTP'nin 22 Mart'ta düzenlemeyi düşündüğü etkinliğe izin vermediklerini kaydeden Aydın, “şehirde başka etkinlikler olacağı için ve bütün dünyada Nevruz 21 Mart'ta kutlandığı için böylesi bir talebe izin verilmedi” dedi.

“DTP'Lİ ÖZÇELİK, SLOGAN ATAN GRUP İLE BİRLİKTEYDİ”

Siirt'in Çakmak Mahallesinde Nevruz kutlamaları öncesinde arama faaliyeti yürütürken, DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'i, slogan atan ve ateş yakan bir grupla birlikte gördüklerini ifade eden Aydın, “gece arama faaliyeti yürütülüyordu. Bir grubun ateş yakıp slogan attığını gördük. DTP Milletvekili Özçelik de o grupla birlikteydi. Grubun yanından ayrılan Özçelik'e halkı germemesi konusunda bir vatandaş olarak ricada bulundum. Bu güne kadar Siirt'te 36'sı bebek 307 vatandaşımızı katleden örgüte terör örgütü demeyenleri bir vatandaş olarak kınıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cizre'de havai fişekli kutlama

 

Şırnak'ın Cizre ilçesi'nde nevruz kutlamaları erken başladı. İlçe merkezi ve 10 yakın mahallede DTP ilçe teşkilatı tarafından organize edilen havai fişekli kutlama yapıldı. Kutlama yaklaşık yarım saat sürdü. Gösteriler sırasında silah sesleri de duyuldu. Havai fişek gösterisinin ardından ilçenin değişik bölgelerinde toplanan küçük gruplar lastik yakarak ateş çevresinde halay çekti. Göstericiler sık sık terör örgütü lehine slogan attı. Gösteriler sırasında bir grupta ateş yakarak E-24 karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapattı. Gruptakiler polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarak dağıldı.

 

Haberin Devamı

"NEVRUZ ATEŞİ" KAVGASINDA 5 KİŞİ HAFİF YARALANDI

 

Şehir merkezinin hemen dışındaki bir yerleşim yerinde nevruz ateşi yakan grubun üyeleri ile ateşin yakınındaki bir evin sahibi arasında tartışma yaşandı. Adı açıklanmayan ev sahibi, ateşin evine çok yakın olduğu gerekçesiyle söndürülmesini istedi. Buna itiraz eden grup eve taş atmaya başladı. Evi taşlanan vatandaş da silahıyla çevreye rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu kimseye kurşun isabet etmezken, 5 kişi kurşunlar nedeniyle yerden seken taşların vücutlarına isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Konu ile ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma da bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.

 

İZMİR´DE NEVRUZ KUTLAMALARI OLAYLI BAŞLADI

 

Haberin Devamı

İzmir´in çeşitli ilçelerinde, ara sokaklarda ateş yakıp, izinsiz gösteri yapmak isteyen grublara polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilerden 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Olaylar sırasında bir otobüs şoförü kafasına gelen taşla hafif yaralandı.

 

Bugün (perşembe) akşam saatlerinde Özellikle Buca İlçesi´nin ara sokaklarında toplanan göstericiler sokaklarda çöp konteynırlarını devirip yola barikat kurdu, ateş yaktı. İzinsiz gösteri yapan gruplara polis ekipleri müdahale etti. Polise taş atarak karşılık veren gösterilcilerden, 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yoldan geçen belediye otobüslerine de taş atan göstericiler bir çok otobüsün camını kırdı. Olaylar sırasında otobüs şoförü Yüksel Özcan atılan taşla başından hafif yaralandı. Olayların yaşandığı mahalle ve sokaklarda polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Göstericilere müdehale eden ve güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polislerin ``Her şey vatan için'' diyerek yürüyüş yapması üzerine vatandaşlar evlerinin balkonlarına Türk Bayrağı asıp polisleri alkışladı.

 

Haberin Devamı

MERSİN DE POLİS, KORSAN GÖSTERİCİLERİ GAZ BOMBASI İLE DAĞITTI

 

Mersin'de Nevruz Bayramı'nı bahane ederek korsan gösteri yapan terör örgütü PKK sempatizanlarını polis panzer ve gaz bombası ile dağıttı.

 

Portakal Mahallesi'nde boş bir arazide toplanan yaklaşık 300 kişi, ateş yakıp, terör örgütü lehine sloganlar attı. Göstericiler, güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taşla saldırdı. Bunun üzerine polis ekipleri, panzerlerle göstericilere müdahale etti. Slogan atmayı sürdüren göstericiler, atılan gaz bombaları nedeniyle ara sokaklara kaçtı.

 

Şevket Sümer, Güneş, Selen, Kurdali, Çilek, Çay ve Şahin Tepesi mahallelerinde toplanan gruplar, zaman zaman ateş yakıp, korsan gösteri düzenliyor. Nevruz dolayısıyla şehirde geniş güvenlik tedbirleri alan Mersin polisinde izinler de kaldırıldı.

 

 SURUÇ'TA ZILGITLI NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

 

Şanlıurfa'nın, Suruç İlçesi'nde Nevruz kutlamaları dün gece ateş yakılarak başladı.

 

Kutlamalara katılan kadınlar, zılgıtlarve halay çekerken çocuklar da ateş üzerinden atladı. Suruç İlçesinde 3 ayrı noktada geceden başlayan Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde devam ederek, Viranşehir İlçesinde korsan gösteri yapan yaklaşık 150 kişilik bir grup polis panzerlerine taşla saldırıp yola barikat kurdu. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden takviye olarak Viranşehir'e giden çok sayıda polisŞırnak Mahallesi'nde araç lastiği yakıp, gösteri yapmak isteyen 150 kişilik guruba gazla müdahale etti. Polisin müdahalesine taşla karşılık veren göstericiler, sokak aralarına dağılırken halen İlçede gerginliğin devam ettiği bildirildi.

 

Öte yandan Suruç İlçesinde gece yakılan Nevruz ateşi etrafından halay çeken gruba polis müdahale etmezken, sözde PKK renklerini simgeleyen bez parçalarıyla halay çeken kadınlar sık sık zılgıt çekti. Kürtçe müzik eşliğinde 3 ayrı yerde yakılan Nevruz ateşinde zafer işareti yapan gençler, yakılan ateşin üzerinde atladı. Zaman zaman yanma tehlikesi geçiren bazı küçük çocuklar ise büyüklerin uyarısı üzerine ateşten atlamaları engellendi. Kutlamaların yapıldığı yerde polis ekiplerinin bulunmaması dikkat çekti. Şanlıurfa kent merkezindeki ara sokaklarda gece boyunca yakılan nevruz ateşleri itfaiyeye ekipleri tarafından söndürülürken, sivil ve resmi polis ekipleri de mahalle aralarında korsan gösterilere karşı uygulama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!