Nesrin Topkapı'nın bateristi huzurevinde

Güncelleme Tarihi:

Nesrin Topkapının bateristi huzurevinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 10:34

Bir zamanların ünlü oryantali Nesrin Topkapı’nın bateristi Muzaffer Dereli ortada kaldı. 1980-1990’lı yıllarda şaşalı bir hayat süren Dereli’yi eşi ve çocuklarının terk etti. Uzun süren otel yaşamından sonra, Aydın’da bir huzur ve yaşlı bakım evine yerleştirilen Muzaffer Dereli’nin tek hayali tekrar baterisine kavuşmak.

Haberin Devamı

EŞİ VE ÇOCUKLARI TERK ETTİ

Muzaffer Dereli, bir zamanların ünlü oryantali Nesrin Topkapı’nın arkasında bateri çaldı. Yurtiçi ve yurtdışı turnelere katılan sanatçı, sanat yaşamından kazandığı parayla ailesine ve çocuklarına mutlu yaşam sundu. Çocuklarına babalık görevini yerine getirdi, onları en iyi okullarda okuttu. 1993 yılında gözlerinden rahatsız olan ünlü sanatçı, bir anda görme yeteneğini kaybetti. Buna karşın 4 yıl daha sanat yaşamını sürdürdü. Köşesine çekilen ve 1996 yılında ailesiyle Mersin’e yerleşen talihsiz sanatçı 2004 yılına kadar burada yaşadı.

Nesrin Topkapının bateristi huzurevinde

Nesrin Topkapı

Dereli, bu yılın sonunda, eşi ve çocukları tarafından Nazilli’ye gönderildi. Bir daha da eşi ve çocukları tarafından aranmadı. Eşi iki yıl sonra boşanma davası açtı. Yalnız kalan ünlü baterist, otel odalarında çilekeş bir yaşam sürdürmeye başladı. 4 yıl engelli bakım merkezinin korumasında, tedavi için birçok hastaneye gitti. Ancak, gözlerinin açılması mümkün olmadı. Otel odalarında yaşama küsmüş şekilde yaşayan Dereli ’ye emekli maaşını aldığı bir bankanın çalışanı yardım elini uzattı. Aybüke adındaki yardımsever, 6 yıl sanatçıyla bire bir ilgilendi. Dereli, otel yaşamından bıktığını kendisinin bir huzurevine gitmek istediğini belirtince yardımsever tarafından Aydın’da bir huzurevine yerleştirildi.

Haberin Devamı

BATERİ ÇALARSA, GÖZLERİNİN GÖRECEĞİNE İNANIYOR

Aydın ilinin Umurlu mahallesindeki Efeler Huzur ve Yaşlı Bakım Evi’ne yerleşen sanatçı Muzaffer Dereli, burada yaşayanların ilgi odağı oldu, “sağa ya da sola dön” sözlerine karşılık olarak, talihsiz sanatçı yalnızlığını unutmak adına “dönüyoruz ya. Senin karşında kör mü var?” şeklinde espriler yapabiliyor. Belirli aralıklarla sanatçı, huzurevi sorumlusu Fatma Yazıcı Yerli’nin yardımıyla gezinti yapıyor. Sanatçı en çok mahallenin çocukları sevinç kaynağı oldu. Huzurevine gelen çocuklar, sanatçıyla birlikte eğlenceli dakikalar yaşıyorlar. Huzurevinde gerçek huzuru bulduğunu ifade eden sanatçının tek amacı yeniden baterisiyle birlikte sahnelere dönmek olduğunu söyledi.

Nesrin Topkapının bateristi huzurevinde

Haberin Devamı

Sanat yaşamının zirvede olduğu yılların özlemini çeken baterist sanatçısı Muzaffer Dereli, “Bateri çalmayı çok özledim. Birlikte yatıp kalktığım baterimi çok özledim. Onu bir kez daha çalsam, gözlerim bile açılacak. Bana bu konuda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım bekliyorum. Özlem başkanın benim özlemimi gidereceğine inanıyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Görme engelli ünlü Baterist Muzaffer Dereci’yi kurumlarında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten bakım ev sorumlusu Fatma Yazıcı Yerli, “ Sanatçılarımız toplumumuzun atar damarlarından biri olduğunu Atatürk’ten öğrendik. Muzaffer Dereli ’de sanat dünyamıza baterisiyle katkı koymuş önemli sanatçılarımızdan biri. Onu burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!