Nermin intihar etmedi töre kurbanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Nermin intihar etmedi töre kurbanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2004 01:55

Nermin Karga adlı genç kızın intiharına yol açmak suçundan Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 yıl hapsi istenen Emir Onur Çilek, ABD’de video ve telefon kayıtları, tanık ifadeleri, karakter profili ve DNA testleri sonucu aklandığını belirtti. Emir Onur Çilek, ‘Nermin’de benimle ilgili hiçbir şey bulunmadı. Nermin’in töre kurbanı olduğunu sanıyorum’ dedi.

NERMİN Karga’ya tecavüz ederek intiharına yol açmak suçundan ABD’de aleyhinde bir delil bulunamamasına karşın, Türkiye’nin ‘kırmızı bülten’le aradığı Emir Onur Çilek, Miami kentinde başından geçenleri Hürriyet’e anlattı. Çilek, ABD’de suçsuz bulunmuşken, Türkiye’de yargılanmasını ‘muz cumhuriyeti’ uygulamalarına benzeterek uluslararası hukuk kurallarının çiğnendiğini iddia etti. Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 yıl hapsi istenen Emir Onur Çilek, kendini tavana asarak intihar eden Nermin Karga’nın ‘töre cinayeti’ kurbanı olduğunu düşünüyor.

TECAVÜZE UĞRAYAN KAHKAHA ATAR MI

Miami’de bir Türk Derneği kuran Çilek, geçen yıl 12 Haziran’da yaptıkları bir ‘Kıraathane Gecesi’ için Ecem adlı bir kızın kendisini sık sık aramaya başladığını söyledi. Çilek, Ecem’in ayrıca ‘Hülya’ ismiyle de tanındığını ve aslında ‘Nermin Karga’ olduğunu aylar sonra hapisteyken öğrendiğini belirtti. Onur Çilek, şöyle konuştu:

‘Tanışmak istiyordu. Kendisine bir ilişkim olduğunu söyledim. Sonra bir Türk gecesinde tanıştık. Ağabeyi İsmet Karga’yla da tanıştırdı. ‘Yedi bela’ lakaplı İsmet’i zaten tanıyordum. Altı ayrı mahkemesi var. Karslı İsmet silah taşır. Kaportacıdır ve tefecilik yapar. ‘Johni Kars’ adını da kullanır.’

Onur Çilek, tecavüzle suçlandığı 25 temmuz 2003 günü başından geçenleri de şöyle anlattı:

‘Nermin, Miami’ye iki saat uzaklıktaki bir Türk pop gecesine birlikte gidebilmek için, dairme geldi. Okulu astım dedi. DVD izledik. Bana yakınlaştı. Öpüştük. Elbiselerimi çıkarmaya başladı. Yatak odasına geçtik. Hülya Avşar’ın yeğeni solist müzisyen Özgür aradı. Beni beklediklerini, otele giremediklerini, imzam gerektiğini söyledi. Geç kalmıştım. Çıktık. İlişki olmadı, seks yapmadık. Ev çıkışımız kameralarda var. Güvenlik görevlileri bizi gördü. Polis bu kayıtları izledi. Tecavüze uğrayan bir insan apartmandan kahkalarla çıkar mı? Polise gitmez mi?..’

KİRLETTİĞİN KIZIN NAMUSUNU TEMİZLE

Onur Çilek, polis kayıtlarına göre, Nermin Karga’nın 82 kez kendisini aradığının ortaya çıktığını söyledi ve ‘Bense onu üç kez aramışım’ dedi.

Emir Onur Çilek, daha sonra Nermin’in kendisini arayarak ‘Bana tecavüz ettin’ dediğini, ağabeyi İsmet Karga’nın sevgilisi Ayşe Özyiğit’in de telefonda ‘Üç gün içinde evlenip bu kızın namusunu temizle. Yoksa İsmet’e giderim’ diye tehdit ettiğini anlattı. Çilek, 3 gün sonra bir lokantanın önünde ağabey İsmet Karga’nın saldırısına uğrayıp dayak yediğini belirtti. 30 temmuz 2003 günü sabah 7’de, üç polisin kapıyı kırarak kendisini tutukladığını söyledi. Çilek, 10 gün tutuklu kaldıktan sonra annesinin tuttuğu avukat Alan Gleck’in ziyaretine geldiğini ve ‘Nermin evde asılı bulundu’ dediğini belirtti.

Çilek 4 gün sonra kefaletle bırakıldı. Mahkemede video kayıtları incelendi, Çilek’in yaşadığı apartmandaki güvenlik görevlilerinin ifadeleri alındı, DNA testleri yapıldı. Savcılık, Çilek’e karşı kanıt bulamadı. Yapılan tüm testler, alınan ifadeler Çilek’i akladı ve savcılık davadan vazgeçti.

Çilek, Nermin Karga’nın erkeklerle düşüp kalktığının ailesi tarafından anlaşılması üzerine bir ‘töre cinayeti’ne kurban gittiğini düşünüyor. Onur Çilek, Nermin Karga’nın matkapla tavanda delik açıp, çengel takıp, beş düğümlü halatla kendisini asmasına derin kuşkuyla bakıyor. ‘Türkiye’de, işlemediğim bir suçtan hapse girmem’ diyen Çilek, ‘Kızı bana yamamaya çalıştılar. Keşke karışmasaydım. Adım tecavüzcüye çıktı’ diye konuştu. Onur Çilek, ‘yedi bela’ lakaplı ağabey İsmet Karga’nın 6 ayrı mahkeme davası olduğunu, İzmirli Ayşe’nin ortadan kaybolması nedeniyle üç kez sorgulandığını söyledi ve ‘bir kişiyi üç kez sorgulamak şüpheli olması anlamına gelir. Ayşe her şeyi biliyordu’ dedi. Çilek, başından geçenleri kitap haline getireceğini de belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!