Neredeyse profesyonel Kodak Easyshare P880

Güncelleme Tarihi:

Neredeyse profesyonel Kodak Easyshare P880
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

Kodak "EasyShare Performans" serisinin ilk modellerinden olan P880, bu yeni konsepte ait üstün bir model olarak karşımıza çıkıyor. Kolay kullanım ve performansı bir arada sunan bu model, özellikle kompakt modellerle tatmin olmayan kullanıcılara dSLR öncesinde, cazip özelllikleriyle gerçek bir seçenek oluşturuyor. SLR-benzeri sınıftaki P880, 24mm geniş açılı yakınlaştırmalı lensi ve uygun fiyatıyla, daha pahalı ve büyük dSLR makinelere alternatif oluşturuyor.

Cihazın 24-140 mm (35mm eşdeğeri) geniş açı Schneider-Kreuznach Variogon yakınlaştırmalı lensi, fotoğraf çekme yeteneklerinizi arttıracak imkanlara kavuşmanızı sağlıyor. Manzara fotoğrafçılığı başta olmak üzere portre, iç mekan ve diğer çekimlerinizde geniş açı keyfini yaşamak, çekimlerinizin verdiği zevki daha da arttırıyor. Daha fazla yaratıcılık için profesyonel kalitesinde geniş açılı objektif, fotoğraf çekme zevkinizi çoğaltacak önemli bir özellik.

Üstün teknik özellikler

8 megapiksel çözünürlük, 5.8x optik yakınlaştırma, f/2.8-4.1 diyafram değerleri, 24-140mm (35 mm eşdeğeri) geniş açı lensi, 6.4 santimlik LCD ekranı, 237,000 piksel çözünürlüğe sahip elektronik vizörü (EVF) P880’in her koşulda ve ortamda yüksek performans sağlayan teknik özellikleri arasında ön plana çıkıyor.

EasyShare P880’de seçilebilir 25 noktalı, ileri düzey, hibrid otomatik odak sistemi ya da manuel odak halkasıyla, loş ışıkta bile doğru odaklama yapılabiliyor.

Hassas yakınlaştırma için manuel yakınlaştırma halkasının olması, program, diyafram ve obtüratör öncelikli çekim modları, modeli ileri düzeye taşıyan ve bu kategorideki kullanıcıları da tatmin eden özellikler. Bu manuel kontrol imkanları yanında tabii ki otomatik çekim modu, önceden belirlenmiş hızlı kamera ayarları ve hazır çekim modları da mevcut.

Kodak ayrıca ilk kez bir EasyShare modelinde, meraklılar için çekim sonrası esnekliği arttırmak amacıyla RAW ve TIFF formatı desteğini de sağlamış.

Kodak’ın lityum-iyon pillerdeki başarısı sayesinde, P880 pil konusunda ortalamanın üzerinde performans gösteriyor.

Harici flaş bağlantı kızağı sayesinde, Kodak P20 Zoom Flash gibi yeni aksesuarlarla ek flaş menzili de yaratabiliyorsunuz.

Kodak P880 gelişmiş ve kullanımı, kolay özellikleri ve ergonomik yapısıyla da ön plana çıkıyor. Makinanın elle kavranışı ve tuşların yerleştirilmesi kullanıcı dostu bir yapıyla sunuluyor. Birçok önemli teknik özellik, arka yüzde tek tuşla ulaşılacak şekilde yerleştirilmiş. Flaş, diyopter ayarı, pozometre, ISO ayarları, beyaz dengesi ayarı ve benzer diğer ayarların hepsi 6,4 santimlik ekranın çevresine kolayca ulaşılacak şekilde konumlandırılmış. Bunlar kullanıcılara hız, zaman tasarrufu ve pratiklik kazandırıyor.

Yüksek kalitede video

P880, dSLR cihazlarda bulunmayan video özelliğine de sahip. Saniyede 30 kare video çekebilmesi, üstelik video çekimi sırasında optik yakınlaştırma da yapılabilmesi cihazın artıları arasında. Dilerseniz fotoğraf makinesinde kırpma, kesme, ekleme ve birleştirme de yapabiliyor; JPEG formatında 640x480 çözünürlüklü tek video kareleri de elde edilebiliyorsunuz.

Pil ve SD hafıza kartı dahil 556 gr. ağırlığındaki Kodak EasyShare P880, lens dahil 11,5 (en) x 9,5 (yükseklik) x 9 (derinlik) santimlik boyutlarıyla elde rahatlıkla taşınabiliyor. Tüm bu teknik üstünlükler, Kodak Renk Bilimi görüntü işleme teknolojisiyle birleşince, son derece net ve etkileyici fotoğraflar için size P880’i yanınızdan ayırmamak kalıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!