Nerede oy kullanacağım? | 2018 YSK seçmen sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Nerede oy kullanacağım | 2018 YSK seçmen sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 13:50

24 Haziran seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar 'Nerede oy kullanacağım' sorusunun cevabını ve sorgulama sayfalarını internette araştırmaya devam ediyorlar. Hem YSK'nın resmi adresinden hem de E Devlet üzerinden sorgulayabileceğiniz seçmen sorgulama ekranı sayesinde oy kullanacağınız adresi öğrenebilirsiniz.. İşte nerede oy kullanacağım sorusunun cevabı ve detaylar

Haberin Devamı

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanılacak sandıklar belirlendi. YSK seçmen sorgulama sayfası kullanıcıların erişimine açıldı, 'Nerede oy kullanacağım?' soruları yanıt buldu. Seçmenler, hem YSK hem de e Devlet sistemi üzerinden kendilerinden istenilen bilgileri girerek, oy kullanacakları kurumu görüntüleyebiliyor.

Nerede oy kullanacağınızı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra www.ysk.gov.tr internet sayfasının "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden öğrenebilirsiniz. "Nerede Oy Kullanacağım" bölümü sadece seçim dönemlerinde kullanıma sunulmaktadır.

Nerede oy kullanacağım? sorusuna yanıt geldi. YSK, seçmenlerin nerede oy kullanacağını öğrenebilmeleri için sorgulama sayfasını hizmete açtı. Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinde öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak.

Seçmenler, YSK'nın internet sitesinden hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

E DEVLET ÜZERİNDEN NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

“Nerede Oy Kullanacağım” hakkında merak edilenler

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacağınız sandıklar bellirlendi.

Yurt içinde ikamet ediyorsanız;

Seçmen Sorgulama uygulamasının "Nerede Oy Kullanacağım" sayfasından oy vereceğiniz sandık bilgilerine ulaşabilir, Seçmen Bilgi Kağıdınızın dökümünü alabilirsiniz.

Oy kullanma saatleri: Tüm yurtta 08.00 – 17.00

Yurt dışında ikamet ediyorsanız

Seçmen Sorgulama uygulamasının "Yurt Dışı Seçmen Sorgulama" sayfasından oy kullanacağınız tarih aralığı ile oy vereceğiniz yer adres bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

7-19 Haziran tarihleri arasında 60 ülke ve 123 dış temsilcilikte,
7-24 Haziran tarihleri arasında 34 gümrük kapısında oyunuzu kullanabilirsiniz.

Oy kullanma saatleri:

Dış Temsilciliklerde: 09.00 - 21.00

Haberin Devamı

Gümrük Kapılarında: 24 Saat
(24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

Oy kullanırken dikkat etmeniz gerekenler

Seçmen sorgulama sisteminden oy kullanacağınız binaya ve sandığa ulaşın, ardından sağlıklı bir oy kullanma işlemi için yanınızda olması gereken belgeleri unutmayın.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı (bu belgelerden en az birini yanınızda bulundurmanız yeterlidir) Sandık görevlisi tarafından size verilen birleşik oy pusulası, zarf ve mührünü alarak oy vermek için kullanacağınız kabine geçin. Yanınızda cep telefonu ya da fotoğraf makinesi bulundurmayın. Oy verme işlemi esnasında görüntü almak yasaktır. Mührün oy kullanacağınız alanın dışına taşmamasına özen gösterin. Birden fazla alan için mühür kullanmayın. Oyunuzun geçerliliğiniizi için bunlara dikkat edin.

Haberin Devamı

Engelli seçmenler nasıl oy kullanacak?

Görme engelli, felçli ya da diğer fiziksel engeli bulunan vatandaşlar, oy verme işlemi esnasında sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımıyla oylarını kullanabilecekler. Ayrıca bir seçmen birden fazla seçmene oy verme işlemi esnasında yardım edemez. Her seçmen yalnızca bir engelli seçmene refakat edebilecek.

Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremez oy kullanma sırasında yardım edemez. Buna ek olarak görme engelli seçmenler diledikleri takdirde yanlarında getirdikleri oy pusulası şablonuyla oylarını kullanabilecekler.

Haberin Devamı

Oy verme günü düğün, nişan yapabilir miyim? Yasaklar nelerdir?

298 sayılı Kanunun 79.maddesi gereği; "Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz."

BAKMADAN GEÇME!