Neonazi cinayetlerinde flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Neonazi cinayetlerinde flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 21:23

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk, 1’i Yunan, 1’i kadın polis olmak üzere en az 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin cinayetlerini aydınlatmak için kurulan Federal Meclis Araştırma Komisyonu, eski Federal İçişleri Bakanları’nın ifadesini alacak.

Haberin Devamı

Komisyon, gizli haber alma örgütü Anayasa Koruma Teşkilatı'nın eski elemanı ‘Küçük Adolf’ olarak tanınan Andreas T.'nin ifadesini aldı. Andreas T., çalıştırdığı internet kafede öldürülen Halit Yozgat olayında aynı yerde bulunmasını tesadüf olarak nitelendirdi.  Komisyon, Federal İçişleri eski Bakanlarının cinayetler ile ilgili ifadelerini almaya karar verdi.

Komisyon Başkanı Sebastian Edathy, NSU cinayetlerinin işlendiği dönemlerde içişleri bakanı olan Schily ve Schaeuble'nin ifadesini önümüzdeki ay alacaklarını söyledi.

Yeşiller Partili Federal Milletvekili Christian Ströbele hükümete soru önergesi verirken, verilen yanıtta Alman Askeri İstihbaratı'nın (MAD), NSU üyesi Uwe Mundlos'la ilgili dosyayı gizli tuttuğu belirtildi. Bunun üzerine MAD Başkanı Ulrich Birkenheier'in komisyona çağrıldı. Bu tavır askeri istihbaratın ihmalkarlığı olarak nitelendirilirken kabul edilemeyeceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!