Nejat İşler Cannes Film Festivali'nde

Güncelleme Tarihi:

Nejat İşler Cannes Film Festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 06:45

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan yeni filmi "Kış Uykusu"nun galası, Festival Sarayı'nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Film gösterimi için oyuncular kırmızı halıda boy gösterdi. Halının en dikkat çeken ismi ise geçtiğimiz ay tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan filmin başrol oyuncularından Nejat İşler oldu.

Akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve septik şok nedeniyle üç ay hastanede yatan İşler'in Altın Palmiye için yarışacak olan rol aldığı "Kış Uykusu" filmine gidip gitmeyeceği tartışma yaratmıştı.

Filmde küçük bir rolü olduğu için başrol oyuncularıyla birlikte basın mesuplarına poz vermeyen İşler, galanın düzenleneceği saraya girerken görüntülendi.

'KIŞ UYKUSU' CANNES'DA / FOTO GALERİ

Nejat İşler Cannes Film Festivalinde


Yapımcılığını ZeynoFilm’in üstlendiği, başrollerini Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ’ın paylaştığı “Kış Uykusu”nun galasına; yönetmen, oyuncular, senarist ve yapımcıların yanı sıra, Cem Yılmaz, Zerrin ve Hira Tekindor, Ayşegül-Ömer Dinçkök gibi Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda önemli davetli katıldı.

SOMA'YI UNUTMADILAR
Nejat İşler Cannes Film Festivalinde


Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye yarışındaki 3 saat 16 dakikalık filmi ‘Kış Uykusu’nun bugün 16.00’da yapılacak gösteriminin ardından onuruna düzenlenecek davet de Soma felaketi nedeniyle iptal edildi.

Ceylan ve "Kış Uykusu" filminin oyuncu kadrosu, gala öncesi gerçekleşen fotoğraf çekiminde, Soma'da meydana gelen faciada hayatını kaybeden yüzlerce maden işçisi için "#Soma" dövizlerle basın mesuplarının karşısına geçti.

Nejat İşler Cannes Film Festivalinde

Haberin Devamı

KIŞ UYKUSU'NA GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU

Nuri Bilge'nin Kültür Bakanlığının desteğini alan filmi, Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı olması sebebiyle Avrupa Konseyi'nin sinema fonu Eurimage'den de destek aldı.

Büyük kısmı Kapadokya'da çekilen "Kış Uykusu" filminin oyuncu kadrosunda Nejat İşler, Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, Nadir Saribacak, Ayberk Pekcan gibi isimler var.

Filmin konusu, emekli bir oyuncunun, aktörlüğü bıraktıktan sonra Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirmesi üzerine kurulmuş olaylarla ilgili.

Haberin Devamı

CANNES'A ADIM ATAR ATMAZ

CANNES NURİ BİLGE'Yİ SEVİYOR

Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003 yılında 56. Cannes Film Festivali'nde yarışan "Uzak" isimli filmi, Altın Palmiye'den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan büyük jüri ödülünü (Grand Prix) almıştı.

Ceylan, 2008 yılında da "Üç Maymun" filmiyle "En iyi yönetmen" ödülünü almış, 64. Cannes Film Festivali'nde ise "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle büyük jüri ödülüne layık görülmüştü.

ALTIN PALMİYE İÇİN YARIŞACAK FİLMLER

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" isimli filmiyle yarışacağı festivalde, büyük ödül Altın Palmiye için mücadele edecek diğer film ve yönetmenler şunlar :

"Sils Maria: Olivier Assayas, Saint Laurent: Bertrand Bonello, TheSearch: Michel Hazanavicius, Adieu au langage: Jean-Luc Godard, Maps to the Stars: David Cronenberg, Deux jours, une nuit: Dardenne kardeşler, Mommy: Xavier Dolan, Captive: Atom Egoyan, The Homesman: Tommy Lee Jones, Jimmy's Hall: Ken Loach, Deux fenêtres: Naomi Kawase, Mister Turner: Mike Leigh, Relatos Salvajes: Damian Szifron, Leviathan: Andrei Zvyagintsev, Le Meraviglie: Alice Rohrwacher."

BAKMADAN GEÇME!