Nefret içerikli tweet’ler için suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Nefret içerikli tweet’ler için suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 16:17

41 yıl sonra bir düğüne ev sahipliği yapan Edirne’deki Büyük Sinagog’da yapılan tören sonrası sosyal medyada yer alan ‘nefret’ içerikli mesajlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.  Ankara Barosu'na üye bir avukatın savcılığa yaptığı başvuruda, şüpheliler hakkında dava açılması istendi.

Haberin Devamı

Güneş Mitrani ve Harun Erentürk’ün düğünleri geçtiğimiz günlerde Edirne’deki Büyük Sinagog’da yapıldı. Geniş yankı bulan düğün töreni, Twitter uygulaması olan Periscobe’ta da canlı yayınlandı. 

NEFRET İÇERİKLİ MESAJLAR
Ancak, kimi Twitter kullanıcıları, düğüne yönelik ayrımcı ifadelere içeren mesajlar paylaştı. “Kitabını s….m”, “Yahudilerin a… çakayım”, “O… evlatları” şeklinde tweet atılan hesaplar ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

RAHATSIZ OLDU BAŞVURU YAPTI
Suç duyurusunda bulunan isim, Ankara Barosu’na üye avukat Burhan Doğuş Ayparlar. Av. Aparlar, suç duyurusu başvurusunda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Müslüman bir vatandaşı olarak suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur” dedi.

HAKLARINDA DAVA AÇILSIN
Av. Ayparlar, şüpheli hesaplarda yer alan mesajların Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi kapsamına girdiğini belirtti. Anılan madde ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçuna ilişkin düzenlemeleri içeriyor. Savcılık başvurusunda, söz konusu hesapları kullanan kişiler hakkında dava açılması talep edildi.

BAKMADAN GEÇME!