Nedir bu Osmanlıca alerjisi anlamıyorum

Güncelleme Tarihi:

Nedir bu Osmanlıca alerjisi anlamıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 01:39

Başbakan Ahmet Davutoğlu, zorunlu Osmanlıca tartışmalarıyla ilgili “Osmanlıca’yı yabancı dil zannediyorlar. Herkes bilsin Osmanlıca, Türkçe’dir. Kadim Türkçe desek, 19. yüzyıl Türkçesi desek ve okutsak karşı çıkacaklar mı? Nedir bu Osmanlıca alerjisi anlamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Polonya ziyareti öncesi soruları yanıtlayan Davutoğlu, şunları söyledi:

MEZAR TAŞLARI TARİHİMİZİN MÜHRÜDÜR

Milli Eğitim Şûrası, eğitimle ilgili her kesimin katıldığı bir platformdur. Orada her şey tartışıldı ama sadece din dersleri ve Osmanlıca gündemdeymiş gibi bir hava estirildi. Bir bardak suda fırtına koparılmaya çalışılıyor. Osmanlıca yabancı dil değil. Türkçe’nin bir başka alfabeyle yazımıdır. Özellikle CHP Grup Başkanvekili’nin ifadesi ‘Mezar taşlarını mı okuyacaklar’ ifadesi. Evet, onları okumayan bir nesil tarihi bilemez. Evet sizin zamanınızda o mezar taşlarından başka bir şey bırakılmadı. Biz mezar taşlarına da hürmet ederiz, çünkü onlar bizim tarihimizin mührüdür. Osmanlıca Türkçe’dir. Aydınlık gelecek vaat etmenin aslı budur. Geçmişinde yazılan İngilizce metinleri okuyamayan bir İngiliz’e aydın denemez. Türk aydını Namık Kemal’i aslından okuyabiliyorsa, Atatürk’ün Nutuk’unu aslından okuyabiliyorsa kim neden rahatsız olsun. İmam hatip liselerinde alfabe kullanılıyor ve zorunlu hale getirilebilir mi, diğer liselerde seçmeli olabilir mi? İsteyen öğrenci seçer, istemeyen seçmez. O mezarlar bu toprakların tapusudur.

Haberin Devamı

Hürmetsizlik etmesinler. Ortaçağ karanlığı demek yanlış. Hacı Bektaş-ı Veli’ye de karanlık demiş oluyorsunuz. Biraz çağdaş olun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!