Necati Cumalı unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Necati Cumalı unutulmadı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 15:44

Geçen yıl 10 Ocak`ta yaşamını yitiren Necati Cumalı, ölüm yıldönümünde İzmir`in Urla İlçesi`ndeki Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde anılacak. Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 10-13 Ocak arasında düzenlenecek 1. Necati Cumalı Buluşması etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Karaosmanoğlu, "Biz, Necati Cumalı`nın bıraktığı yapıtları ve onun çok yönlü sanatçı kimliğini yarınlara iletmekte yalnızca bir aracıyız" dedi.

Haberin Devamı

Düzenlenen kültürel etkinliğin yıllar boyunca devam ettirilmesi gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: "Ülkemizdeki tüm sorunların, kültürel gelişmeye yeterli önem verilmemesinden kaynaklandığına inanıyoruz. Cumalı Evi`nin bir kültür merkezine dönüşmesi ve Urlalıların, Necati Cumalı adının tüm Ege`yle, Türkiye`yle, giderek de dünyayla buluşması düşümüzdür. Yarışmalara doygun ama gelişimi cılız kültür yaşamımızda bu buluşmayı sağlayan herkese teşükkür ediyorum."

Karaosmanoğlu, etkinliklerde, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Cengiz Bektaş`ın onur konuğu olacağını, etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmada da Bilsen Başaran`ın şiir dalında, Feyza İzbudak Akıncı`nın da öykü dalında eserleriyle övgüye değer bulunduğunu söyledi.  

Necati Cumalı`nın, eserlerinde Ege Bölgesi ve Urla`nın toplumsal yapısını irdelediÄŸini kaydeden Ä°zmir Kültür Müdürü Musa Seyirci ise etkinliÄŸe her türlü desteÄŸi vereceklerini belirtti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!