Ne zamansa o zaman yapılır

Güncelleme Tarihi:

Ne zamansa o zaman yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:00

Başbakan Erdoğan, erken seçim olmayacağını söyleyerek, “2-3 ay öne alırsın ayrı mesele. Ama seçimin tarihi ne zamansa, seçim o zaman yapılacak” dedi. Erdoğan böyle bir meseleyi öncelikle Anamuhalefet Lideri’yle değil, milletiyle paylaşacağını belirtti.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, erken seçimin söz konusu olmadığını belirtti, “Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele... Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak”’ dedi.

Erdoğan, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası ve eklerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir konuyu açıklamak zorunda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

2-3 ay öne alırsın başka

Birkaç gündür bir şeyler var. Güya 29 Ekim merasiminde ben Anamuhalefet Lideri’ne erken seçimden bahsetmişim. Yok böyle bir şey. Benim temel ilkelerime ters. Bu yola çıkarken bir şey söyledim. Türkiye 16 ayda bir seçim yapma dönemini bizimle kapattı. Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele... Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak.

Zarar veriyorlar

Erken seçim ifadesini ortaya koyanlar bu ülkeyi düşünmüyorlar, zarar veriyorlar. Sadece şunu 2 gündür konuşmanın borsada meydana getirdiği etkiyi hiç araştırdınız mı? Bunların derdi yok. Ülkede böyle bir yalanı ortaya atarsak ne olur, ne gider...

Milletimle paylaşırım

Anamuhalefet Lideri’yle böyle bir şeyi konuşmadık. Böyle bir şeyi söyleyeceksem milletimle paylaşırım. Anamuhalefetimle niye paylaşayım böyle bir şeyi? Bu ifade, bu açıklamalar külliyen yalandır. Ben böyle bir şey söylemedim. Ben ‘Demokratik açılımın parlamentoya gelme süreci yakındır’ dedim. Bunu alıp bu hale dönüştürdüler. Bunların nasıl siyaset yaptığını anlamanız bakımından bunları söylüyorum. Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!