Ne Yapmalı Dedik İşte Cevabınız -4-

Güncelleme Tarihi:

Ne Yapmalı Dedik İşte Cevabınız -4-
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 00:41

Ermeni iddialarıyla ilgili Türkiye her yıl 24 Nisan yaklaşırken bir tehditle karşı karşıya geliyor. Bir işkence mekanizması gibi önümüze getirilen bu tehdide karşı köklü bir çözüm bulmalıyız demiş ve sizin fikrinizi sormuştuk. İşte sizin cevaplarınız...

ALİTIRAŞ 
ABD Nin Irakta yaptığıda soykırım olarak bizim meclise kanun tasarısı getirelim.
sedatcelebi 
her yıl 24 nisanda bu nasılsa başımıza gelecek. ne ilk ne de son...
biz de her yıl 25 nisanda meclisimizde amerikalıların milyonlarca kızılderiliyi katlettiğini, topraklarına el koyduğunu ve halen 5. sınıf insan gözüyle görüyor olduklarını meclisimizde kabul etmek için oylama yapalım.
24 nisanda onlar geçirirse, 25 nisanda da biz kabul ederiz...
ismailyüksel 
ABD nin degil sözde yalan olan soykırımı kabul eden veye kabul etme seviyesine getiren bütün ülkere yaptırım uglamamız lazım buna ilk olarak ABD ile başlayalım incirligi kapansın
ismailkılıç 
OYLAMAYI BAŞINDAN SONUNA KADAR İZLEDİM...ÇOK KOMİK VE ONUR KIRICI BİR TOPLANTI...HER YIL..TEMCİT PİLAVI GİBİ ISITIP ISITIP ÖNÜMÜZE KOYACAKLAR.BU BELLİDİR.ÖYLE BİŞEY YAPMALIYIZKİ..!.BİR DAHA BU DURUM GÜNDEME HİÇ GELMESİN...! NEDİR BU...?
2 MİLYON ERMENİ...80 MİLYON TÜRKE İŞKENCE ÇEKTİRDİĞİ..YETER...!
MetinKebapcı 
Ülkemiz kötü günler geçiriyor şu an hükümet muhalefet bir olup gereken eylemi yapsınlar ülke halkı olarak buna destek vermeliyiz particilik yapmadan.Kurtuluş Savaşında kenetlendik aynı gücü tekrar yapmalıyız ,haklı iken haksız duruma düşmek acı
samhope 
Geneld bizim en buyuk sorunumuz ya yumurta kapiya dayaninca ise baslariz veya o zaman uyaniriz. Bizde millet olarak hafiza yorgunlugu ile oz elestiri alerjisi var. Buna bir de at gozu ile bakma hastaligini ilave edince butun dunya ile olan sorunlarin temeli ortaya cikar. Simdi bile Celebinin ve Trasi mesajlarina bakarsak gostermemiz gereken tepkilerden bahsediyorlar bu konuda kazanmak veya konuyu ilelebet kapatmak icin ne yapabilecegimizden degil.
HAKKIKESKİN 
Kızılderelilere yapılan soykırım ne olacak!!!! Ayrıca bizde soykırım yok o günün savaş şartlarında olması gereken yapıldı Ermeniler bizi her zaman arkamızdan vurmuştur. Kurtuluş savaşında yaptıkları daha unutulmadı.
muzafferyurdagül 
Aslına bakarsanız Türkiyenin ABD yi dışlayabilecek çok da büyük bir gücü yok.öncelikle burada hem fikir olmak lazım.ABD yi dışlayamıyorsak yaptırım uygulayamıyorsak TÜRKİYE ne yapabilir.ABD den kopmamak şartıyla hiç bir ülke bu yüzyılda ABD yi karşısına almak istemez.(karşısına alanlar ortada).TÜRKİYE nin yapacaklarını bu çerçevede değerlendirelimki akıllıca konuşmuş oluruz.
samhope 
Bazi seylerin ustunu ortup olmamis sayip basimizi devekusu modeli yaparsak kaybederiz. Bu arada teslim olup herseyi de kabullenmekle de kaybederiz.
Beni uzen 50 yildir konuyu aciga kavusturmak icin hicbir sey yapmiyalim son 20 yilda ise plansiz sozde icraatlar yapalim ve her yil da mudafaa yapalim neyi mudafaa edelim?
muzafferyurdagül 
YAPILACACAK SİYASİ HAMLELER..
1-) Afganistandan tamamen olmamak şartıyla asker azaltmak.
2-)Kuzay ırakta Türkmenlerden oluşturulmuş milis kuvvetler kurmak.
3-)İncirlik üssünün kapatılması hususunda referanduma gitmek hükümetler çıkacak sonuca mutlaka boyun eğecektir.
4-)silah anlaşmalarının tamamen bitirilmesi
5-)Azerbaycan ile askeri alanda (siyasi değil)her konuda işbirliği yapmak.
6-)Bor madenlerinin borsasının bir an önce türkiyeye taşınması çalışmalarına başlamak.
fenderacus 
SÖYLENENLERE BAKINCA KIZILDERİLİLER DE SOYDAŞLARIMIZ OLMUYOR MU?... ONLARA YAPILANLARI NEDEN BİZ MECLİSTE KINAMIYORUZ...
YAPTIKLARI SOYKIRIM İÇİN BİR ANMA GÜNÜ BELİRLEMİYORUZ...
YA IRAKTA YAPILANLAR...
HATTA AFGANİSTANDA...
VARSIN ERMENİ SOYKIRIMI GEÇSİN MECLİSLERİNDEN....
N'OLACAK GÖRELİM.
YETTİ ARTIK.
EvliyaCelebi 
Ya biz bunlari cok önemsiyoruz, yada onlar bizi cok kücümsüyor.

Karsidakinin gücünü denercesine SIKI bir tokalasmanin yada gekirse bir yumruk indirmenin zamani gelmistir artik. Baskalarina ve bizim pisirik siyasilere gicik olmaya basladim.

Bu safsatalar artik masadan indirilmelidir.
Hüseyin EKICI 
Amerika kapitalisttir bizim ise mali ve mental yapimiz kapitalist olmaya musait degildir, ne zamanki Amerikayi karsimiza düsman olarak almadan ticari iliskilermizinden bir nebze uzak tutarsak, ki su an yapmamiz gereken ihale iptallerinden bahsediyroum, o zaman onlarda bu pilavi pisirip pisirp önümüze koyamazlar. BAGIMSIZLIK`tan bahsediyorum.
Hüseyin AttilaDüvencioğlu 
Karşılıklı suçlamalarla bir yere varılamaz. Artık kaba kuvvet veya kuvvetin gösterilmesi dünyada kullanılmayan bir yöntem.Daha akılcı ve onların tezlerini çürütmek için faaliyetler yapılmalı.Bu paraya ve zamana ihtiyaç duyan bir şey.Ama her yıl bu yürek titremesini yaşamak istemiyorsak biraz maçayı sıkacağız. Elimizdeki güçler ve kozlar nedir? bunları ulusal ve uluslararası çıkarlarımıza ters düşmeyecek ve dünyada bizi yalnız bırakmayacak şekilde kullanmalıyız. Tezlerine karşı bizim anti tezimiz
samhope ( )
Bu Ermeniler oldu mu kardesim? Evet. Once bunu kabul edelim, sonra sayisini tesbit edip biz deklare edelik isterlerse once onun tartismasi yapilsin sonra da niye oldukleri uzerinde duralim. Topyekun bir imha degildi kaldi ki sebebsiz davranis da degildi. Savasta olan bir ulkenin kendini korumasi idi ve aslinda gunun sartlarinda Normaldi. Ha bu arada yanlislar yapilmadi mi ? yapildi. Iste benim milletimin sorunu da bu.
samhope (
Yapilan yanlislarin musebbibini korumak icin her zaman vatanimizi ve milletimizi magdur ederiz ve etmeye devam ederiz cunku daima yanlis sebebten kendimize pay cikaririz
muzafferyurdagül ( )
7-)ABD de yaşayan türklerden kuvvetli lobi oluşturabilmeleri için örgütlenme çalışmalarına desteklemek.
8-)Nükleer santral ihalelerini RUSYA ya vermek.
9-)İranın nükleer santral kurmasına koşulsuz destek vermek.
10-)Çin ile askeri yakınlaşma ve daha ileri bir birliktelik.
11-)VE TABİKİ ERMENİ SINIRI ASLA AÇILMAMALI.
daha bir çok şey yapılabilir ancak ABD bunu her komisyondan geçireceksede geçirir bunuda engelleyemeyiz.buda alışmamız gereken bir gerçek.
Cemil Karadeniz (
Ali tras arkadasim dogru soylemis 24 nisanda butun dunya ulkeleri sozde soykirimi kutlayacaksa bizde 25 nisanda 1918 de kars ta olen vatandaslarimizin yas gununu ilan edelim ermenilerce oldurulen ve azerbaycan daglik karabagdaki ermeni isgalinde yok edilen koylerdeki turk vatandaslarinin yas gununu ilan edelim ya da amerikadaki oldurulen yok edilen asimile edilen kizilderililerin yas gununu meclisimizden gecirelim
merkanöztürk ( )
BU KADAR ÇİFTE STANDART DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ YAPMADIĞIMIZ ŞEYLE SUÇLANIYORUZ,YAPSAYDIK HİÇ GÜCENMEZDİK. DAHA DÜN AVRUPANIN GÖBEĞİNDE BOSNA-KOSOVA SOYKIRIMI OLDU ( avrupa destekli) NERDEYDİLER BU İNSAN HAKLŞARI SAVUNUCULARI TEK SUÇLARI TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAK MI ? YAZIKLAR OLSUN ONLARA UYAN ARTIK OSMANLI .ATATÜRK ,ÜN DOĞMASI İÇİN NE KADAR BEKLEYECEĞİZ....
Cemil Karadeniz ( )
Fransizlarin koloni savaslarinda halen daha konustuklari bu fransiz kolonisinden dedikleri kuzey afrikali insanlarin yas gununu meclisten gecirelim - ermenilerin daglik karabagda katlettikleri koylulerin yas gununu ilan edelim italyanlarin mussolini zamaninda yaptilari pislikleri yas gunu ilan edelim hangisini sayayimmmmm 25 nisanda yas tutmamiz gereken cook sey var sanirsam
muzafferyurdagül ( )
7-)ABD de yaşayan türklerden kuvvetli lobi oluşturabilmeleri için örgütlenme çalışmalarına desteklemek.
8-)Nükleer santral ihalelerini RUSYA ya vermek.
9-)İranın nükleer santral kurmasına koşulsuz destek vermek.
10-)Çin ile askeri yakınlaşma ve daha ileri bir birliktelik.
11-)VE TABİKİ ERMENİ SINIRI ASLA AÇILMAMALI.
daha bir çok şey yapılabilir ancak ABD bunu her komisyondan geçireceksede geçirir bunuda engelleyemeyiz.buda alışmamız gereken bir gerçek.
samhope ( )
Once Hukumet olarak tepki degil kazanmak icin mucadele etmeyi ogrenmeliyiz,
Ikinci olarak hukumeti bu konuda destekleyip ona yardimci olmaliyiz. Bunu yapabiliyormuyuz? HAYIR
O zaman kazanamayiz. Once ogrenmemiz gereken icte birlik olmaktir bu ise bizim en buyuk beceriksizligimizdir.
Eger GS avrupa sampiyonuguna oynarsa ve kazanmasi FB destegine bagli ise (veya tersi) iste o destek varsa daima ileride 2si de kazanir yoksa 2si de kaybeder. Bu iste bizim milletce olan kusurumuz.
cCc VATANcCc ( )
(2)
iNECEKLERiNDE iLK BU YERi GÖRSÜN, MERAK EDiP,SORSUNLAR VE HATTA ZiYARETE GiTSiNLER !
ORADA HER SOYKIRIM YAPAN ÜLKE ADINA BiR ANIT DiKiLSiN VE KANLI TARiHi BiR PLATFORM ÜZERiNDE ACIKLANSIN ! iLK ETAPTA EN COK TÜRKi TÜRKi CUMHURiYET VE MÜSLÜMAN ÜLKELERDEN TURiSTLER GELECEKTiR ! DAHA SONRA iSE, KENDiNDE iNSANLIK HiSSEDEN HERKES GELMEYE BASLAYACAKTIR.HEM PARA KAZANACAGIZ HEMDE O REZiL SOYKIRIMCILARI DÜNYA´YA TANITACAGIZ !
NASIL FiKiR AMA ?
cCc VATANcCc ( )
RKADASLAR HER YILIN 24 NiSANINI BEKLEMEKTENSE; ZATEN BiR GÜN AMERiKAN MECLiSiNDEN GECECEK OLAN BU KARARA KARSI KARAR OLARAK BiZiMDE MECLiSiMiZDE SOYKIRIM YAPAN ÜLKELER VE YAPMASINA SEBEP OLAN ÜLKELERi TANIYALIM, BUNU KABUL ETMEYENLERi DE HAPiSE ATALIM KANUNU CIKARTALIM.YETER Mi ? HAYIR ! DAHA SONRA DA iSTANBUL`UN COK KULLANILAN HAVAALANLARININ TAM iNiS GÜZERGAHINA " DÜNYA´DA SOYKIRIM YAPAN ÜLKELER ANITI " DiYE BiR YER iNSA EDELiM..GÖRKEMLi OLSUN ZiRA UCAKLA TÜRKiYE´YE ( iSTANBUL´A )
MurtezaSimsek ( )
Natodanda ab dende cikmamiz en dogru hareketdir buneya hersene ayni tiyatro artik mide bulandirmayabasladi...
halukiskender ( )
ABD nin meclis kararını canlı yayında izlediğimde ermeniler için nasıl çaba sarfedildiğine şahit oldum, bizler türk milleti olarak halen haçlı seferlerinin geçmişte savaşları bugünlerde masa başı oyunlarına boyun eğmeyen büyük TÜRKİYE CUMHURİYETİ olmaya devam etmeliyiz, yeterki birbirimize inanalım, kimse bizi yıldıramaz yıkamazda,
ErsinGenel ( )
Go home yankees!!
CiomCio (
ABD Tarihi
Kolonileşme döneminde (1500-1700) tüm kızıl derilileri katletmiş,
İç savaş döneminde (1860) kendi kendine milyonlarca insanı katletmiş,
Dünya Savaşlarında Hiroşima Nagazakiye Atom bombası atıp milyonları katletmiş,
Soğuk Savaş döneminde Kore, Vietnam, Afganistan gibi pek çok savaşın çıkmasına neden olup milyonların ölmesine aracılık etmiş,
Dünya üzerindeki her savaşta etkin rol oynayarak, her iki tarafa silah satıp kar ederek bugünlere gelmiş bir ülke olan ABD kınanmalıdır !!!
samhope ( )
1-Soy kirim degil fakat Kirim olmustur ve zaten bunun sorumlulari tesbit edilmis ve asilmiz, cezalandirilmistir.
2-Olay ise Osmanli doneminde olmustur Turkiye Cumhuriyeti ile ilgisi yoktur.
3- Savas esnasinda dusmanla isbirligi yapan ve ihanet icerisinde olup bize dusman olan bir guba karsi alinan tedbirler esnasinda yapilan yanlislardan kaynaklanir.
4- Soy kirimin manasi topyekun bir toplumun imhasidir ve boyle bir sey soz konusu degildi.
CUMHURİYETKIZISELMAB ( )
ABD VE KANADA'YA KİMSE SORDU MU NEDEN II. DÜNYA SAVAŞINDA NE BİR İSYAN NE DE ONLARA TEK BİR TERS HAREKETTE BULUNMAMIŞ JAPON KÖKENLİ VATANDAŞLARININ HERŞEYLERİNİ ALIP ESİR KAMPLARINA TIKTIKLARINI? BENCE AFGANİSTAN'DAN ACİL ÇIKILACAK. ERMENİSTAN'LA YAPILAN O AÇILIM SAÇMALIĞI YIRTILIP ATILACAK. İNCİRLİK DERHAL KAPATILACAK. İRAN VE DİĞER ORTA DOĞU ÜLKELERİYLE ABD ARACILIĞI YAPILMASI HEMEN SONA ERECEK. KALDI Kİ BU SONUÇ DÜŞÜNÜLEREK HAZIRLIKLARIN YAPILMIŞ OLMASI GEREKİRDİ AMA NERDE ÖYLE İKTİDAR BİZDE?
sametaygün ( )
1915 tehçir kanunu(zorunlu göç): ermenilerin sözde soykırıma dayanakları.osmanlı 1.dünya savaşında birçok cephede savaşırken rusyanın kışkırtması ile ermeniler doğu ve güneydoğuda bağımsız bir ermeni devleti kurmak için vilayet-i sitte ( 6 vilayet) de katliamlara başladılar bunun üzerine osmanlı hükümeti isyan eden ermenileri yine kendi ülkesi içinde suriyeye göç ettirdi olay budur. hepsinin mal kayıtları alınmış güvenlükleri için asker teshih edilmiştr. bırakında savaşta ki devlet isyan eden
samhope ( )
Arkadaslar buyuk bir hata yapiyorsunuz. Onlarin ne yaptigini soylemek ve saldirmak demek bizim yapilanni kabul ettigimiz ve karsilik verdigimiz demektir. Birakalim bu kizilderili savasini bize faydasi yok. Lutfen yapici fikirler isitelim . Intikam pesinde degiliz. Dvamizi kazanma arayisindayiz.
CUMHURİYETKIZISELMAB ( )
SAM HOPE LİSTE ARKADAŞIMSIN. TÜRKİYE SAVAŞ HALİNDEYKEN VATANDAŞ OLARAK BAĞRINA YILLARCA BASTIĞI ERMENİLER İŞGAL GÜÇLERİNE DESTEK OLMUŞLARDIR. OSMANLI DA ONLARI TOPLAYIP SINIRDIŞI ETMEYE MECBUR KALMIŞTIR. LÜTFEN KIRIM DEME. ZAMANIN VE HAVA ŞARTLARINDAN KAYIPLAR ELBETTE OLMUŞTUR. BU ARADA ONLARIN DA ÖLDÜRDÜKLERİ ÇOK SAYIDA TÜRK VARDIR. BUNLARI TARİHÇİLER İSPATLADILAR. NEDEN YALNIZCA DOĞUDAKİ ERMENİLER TECHİR EDİLDİLER? ÇÜNKÜ DOĞUDAKİLER VATANIMIZ İÇİN ÇALIŞTILAR.
FatihErdag ( )
Herkese saygi ve selamlarimi sunarim.Ermeni sorunu dunya genelinde turklere karsi kullanilan bir siyasi kozdan ibarettir.Bunun degismeyecegi siyasi menfeatler ve turklere genel bakis acisi altinda mumkun deildir.Peki bu surecde neler yapilabilir veyahutta yapilmasi gereken nedir.Ilk once keskin sirke kupune zarar atasozunden yola cikarak ani kararlar alinmamali.En azindan bu karar abd meclisinde onanana kadar.Peki karar onanmak icin meclise sunulmadan neler yapilabilir bunu belirlemek lazim.
FARKLIBAKIŞ ( )
Genlerimizden gelen bir umursamazlık ile geçen bir olayın peşinden gitmek veya siyasi arenada ileriye dönük çalışmalar yapma alışkanlıklarımız yok.
Yıllardır Ermeniler,Rumlar,Bulgarlar ve diğerleri yapmadığımız birçok olayı yaptılar deyip dış ülkelerde aleyhimize çalışırken bizim beylerimiz duymamazlıktan geldi.Şimdi ise AB ve ABD deki tüm okullarda Türkler Ermenilere soykırım uyguladı diye öğretildikten sonra biz kendimizi aklamaya çalışıyoruz.Acaba becerirmiyiz.
FatihErdag ( )
Bu surecde muhakkak bu isin abd ile deilde ermenistan ile cozuleceginden eminim.Ermenistan ile saten anlasmalar surecindeyiz bence ermenistan ile sinirlarin acilmasi bu karardan daha onemli ermenisdan icin.O yuzden ermenistan ile bir mutabakata varilirsa bu sorun bir daha gundeme gelmemek uzere kokunden halledilebilir.Yalniz bize ne gibi zararlari olur onuda kestirmek lazim.Turkiye birinden birini secmek zorundadir.Aynanin her iki tarafida ermenistandan yanadir.
kemalünlüer ( )
Ey türk milleti uyan artık.avrupalısıda amerikalısıda hepsi aynı halt.gün bu gündür birleşme günü hesabını soralım.
volkanuran ( )
ben amerikada yasayan bir turk olarak turkiyede yasayan ermenileri amerikaya karsi kullanmaliyiz ve ermenistan sinirina buyuk bir duvar orulmeli ayni filistin duvari gibi ve dostu ve dusmani ayirip dusmana rest cekip dosla isbitligi yapilmali ve turk cumhuriyetleri ile birlesip kendi turk ortak pazarimizi yaratmaliyiz ayni avrupa birligi gibi ve ortak kararlar alinmali
FARKLIBAKIŞ ( )
BENCE ACİLEN DÜNYADA GÜVENİLİR TARİHÇİLERİ OSMANLI ARŞİVLERİNE SOKUP 1915 OLAYLARINI İNCELETMEK VE SONUÇLARI TÜM BATI ÜLKE MECLİSLERİNE TAŞIMAK GEREKİYOR.
BUNU YAPAMAZ İSEK HER YIL BİRAZ DAHA KÖŞEYE SIKIŞIP ŞANTAJLARA MARUZ KALACAĞIZ VE BAŞTAKİ HÜKÜMETİN DURUMUNA GÖRE TAVİZLER VERECEĞİZ.
IsmetDolun ( )
23 yildir ABD de yasayan birisiyim. Oncelikle Burdaki Turklerin dayanismasini bana sorarsaniz, Ermeni yada Yunanlilar ile kiyaslamami isterseniz, cok uzulursunuz. Bu sorunun cozumu bana gore cok basit. Oncelikle guclu, onurlu bir devlet olmayi bilmeliyiz. Bakin bundan 9 yil once meydana gelen bir 11 eylul olayindan sonra ABD ulkeyi ziyaret edecek yabancilarin resimlerinin cekilip, parmak izlerinin alinmasini kararlastirdi. Buna Brezilya nin tepkisi ise ayni seyi ABD vatandaslarina uygulamak oldu
FatihErdag ( )
Sonuc olarak turkiye ermenisdan konusunda bir mutabakata varmaz ise dunya genelinde baska ulkeler tarafindan da ayni uygulamayi gorecekdir bu kesindir..Bunun cozumude baska ulkelerle deil ermenistanladir.Kayip yine turkiyenin dik durusunun egilmesidir ama sonuclari agir olmayani secip dik durusunu olabildigince az bozmakdir.Bir atasozu var bunun icinde pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak..
IsmetDolun ( )
Brezilya nin yaptigini yapamadik. Turkiye Cumhuriyet tarihinin en zayif donemini bu iktadarla yasamaktadir. Artik bu ulke aleyhine yapilmak istenen hersey oncesi soylenen soz sudur "Cok iyi bir firsat, Simdi yapilmali".. Iste bu kadar acinacak duruma dustuk. Bizi dusurenlere degil.. Tepkisiz toplumumuza yaziklar olsun!
nuknettinbekiroglu ( )
Geçmişteki tarihsel olyaları birbirimize anlatmanın bir manası yoktur,bizi bilmeyen,tanımayan dışarıdakilere anlatmamız lazım.1-Turizm sektöründe çalışanlar,sohbet arasında yabancı turistlere,2-Dış ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız,o ülke kültürü içinde o ülke insanlarına,3-geçmişten bugüne kadarki pısırık politikaları bırakıp,dışarıya karşı A,B,C gibi ceçenekli 'güçlü bir devlet politikası'' oluşturulması lazım.Tarihi belgelerle hızla açılmak lazım.Bu çokmu zor?hayır.
nuknettinbekiroglu ( )
ayrıca,hocali,kıbrıs,ingilizlere arap topraklarında esir düşmüş 30binden yukarı osmanlı
askerlerinin asitli havuza sokulması,gözlerinin kör olması(1920 de mecliste gündeme gelmiştir,belgeleri vardır,o şartlrada ülke sorunu çok olup,gündeme alınmamıştı) bu tür belgerlerinde bir toplantıyla dünyaya anlatılması,gösterilmesi,ve anıtların diklmesi,her sene anılması lazımdır.Bu belgeler dünyaya anlatılmalıdır.ama hızla.
mitilamina ( )
Bazi dunya ulkeleri ile ticaret yaparim buralarda cok miktarda ermeniye rastlarim
cogunlugunu yaslilar olusturur benim aklima gelen tek soru bu kadar ermeni nerden geldi nerelerde na kadar ermeni yasar madem biz sozde soykirim yaptik
nasil olurda yalniz Amerikada 1 milyonun ustunde ermeni var bunlar totodanmi cikti Fransasi olsun Afrikasi olsun Arap ulkeleri olsun Turkiye olsun sayilari milyonlari bulan bu toplulk uzaydanmi geldi?
HilalAlparslan ( )
En büyük yanlis biz Türklerin dis ülkelerde bir lobi olusturamamasi.Ermeniler yillardan beri Amerika ve diger ülkelerde ari kovani gibi çalisiyorlar bu iftirayi kabullendirmek için,hem de en üst düzeyde.Türkiye'de artik bir heyet olusturmali ve çalismaya baslamali.Amerika ve diger ülkelerde milyonlarca Türk yasiyor Türkiye bu insanlardan faydalanmali.
mitilamina ( )
SAYIN TURK KARDESLERIMIZE LUTFEN BIZDE YASADIGIMIZ ULKELERDE COK GUCLU TURK LOBISI YAPALIM HEM HUKUKEN HEM FINANS BAKIMINDAN GUCLU SIMDI TAM ZAMANI BIRLIK VE BERABERLIKTEN COK SEYLER CIKAR.O Z AMAN BAKALIM KIM DURUR KARSIMIZDA
gözdebesli ( )
HERŞEYDEN ÖNCE SOYKIRIM İDDİALARI HAKKINDA HANGİMİZ NEKADAR ŞEY BİLİYOR??? üzerinde araştırma yapılamayacak bir konu çünkü kitaplar da, yorumlar gibi kişiden kişiye farklılık gösteriyor. bu yüzden başbakanın amerikada gazetelere ilanlar verip arşivlerin herkese açık olduğunu duyurmasından ziyade bu konu hakkında gerçeklerin tv yada internet aracılığıyla duyurulmasını isterdim. duyurulsun ki bu konu hakkında söz ve fikir sahibi olalım ve sadece parlementerler değil halkta doğru bilgi sahibi olsun
mitilamina ( )
Ermeniler oyle bir teskilatlanmislarki inanin kongre uyelerini tatile yemege ve evlerine hediye alirlar .boyle olunce bu uyelerde karsiligini veriyor.bizde para pul yokmu sanki birazda luks hayattan kisalim Turkiye icin harcayalim ne dersiniz.
mitilamina ( )
Bizim Osmanlidan tokadi yiyen Ingiliz ve Fransanin oyunlari bunlar bu iki ulkenin
kiskirtmasi ile yuz bulur Amerika.
mitilamina ( )
Amerika sen kendi tarihine bak ne kadar Afrikaliyi oldurdun seker tarlalarinda.
bayraktar yavuzkarataş ( )
Amerikanın ,İngilizlerin ve İsraillilerin tüm dünya üstünde yaptıkları soykırım sayılmıyo,işkence sayılmıyo,insan hakları ihlali sayılmıyo Bize gelince ta 1915 de onca zorluklar içinde sürdürdüğümüz onur mücadelemizde bizi içten vurmaya çalışan ermenilere karşı durmamız soykırım oluyo....ALLAH ALLAH YOK YA...
AhmetAkbas ( )
ABD nin kozlari kalmadikca iki millet arasindaki 100 yil önce meydana gelen olaylari kullanmaya calisiyor Obama ermenistandan asker istesin incirlikten ciksin gitsin
AhmetAkbas ( )
ABD nin kozlari kalmadikca iki millet arasindaki 100 yil önce meydana gelen olaylari kullanmaya calisiyor Obama ermenistandan asker istesin incirlikten ciksin gitsin
AhmetAkbas ( )
ABD nin kozlari kalmadikca iki millet arasindaki 100 yil önce meydana gelen olaylari kullanmaya calisiyor Obama ermenistandan asker istesin incirlikten ciksin gitsin
ranakargılı ( )
yeter artık,her sene 24 nisan yaklaşırken bu olayın temcit pilavı gibi ısıtılıp önümüze konmasından bıktık artık,YETER.
mahmutyazıcı ( )
"24 Nisan’a doğru eğer soykırım meselesi ABD Kongresi’nden geçecek noktaya ulaşırsa" cümlesi savunma demektir. en iyi savunmanın saldırı olduğu her sene sözde müttefik ABD meclisi gündemine taşınarak biz zaten yıllardır yapılıyor. taktik değiştirme zamanı çoktan geldi de geçiyor. sayın Çekirge'nin yazısında olduğu gibi bir yaklaşım derhal başlatılmalı ve ABD'ye derhal cevap verilmeli. onlar hangi meclise saygı duymuşlar bugüne kadar?
zekibayrak ( )
Sözde soykırımı nefretle kınıyorum.Milli bir mesele olduğu için idolojisi ne olursa olsun tek vücut karşılarında durmalıyız hesabını sormalıyız sıcağı sıcağına buna tepkimizi ortak ve tek vücud halinde saygılarımla
EROLSAYAR ( )
Bence 1 oy farkla hayır çıkacağına evet çıkması çok daha iyidir aksi halde bakın evet çıkmadı ama gelin siz sınırları açın protokole uyun diyecekler aba altından daha çok sopa gösterip hükümeti adım atmaya zorlayacaklardı ama şimdi milletçe tepki olacağından milletin tepkisine göre hareket etme zorunluluğu var hükümetin.Karşı atak şarttır TBMM için, rahatımız bozulmasın sıkıntıya düşmeyelim çekinceli fikri bir toplumu özgür kılmaz, ancak mahkum yapar.
asyaozdem ( )
sozde ermeni soykirima karsi Turkiye aslinda yapmasi gereken cok acik ABD katildi bin bir olay var dunyada farkli toplumlarin zarar gormesine neden olan ve Turkiye bunun insanlik sucu oldunu kabul etme icin meclise teklif gondere bilir hata soykirim kizildereliler, viyatnam, japonya, kuba ve diyer latin amerika ulkeleri kendi icinde ki azinliklara karsi tutumlarini ABD karsi kulana bilir arti bu uygulama diyer ulkeler icinde gecerli olabilir helede fransa
HAMİYÜKSEL ( )
Her yıl bıkkınlık verdi.Bu işi kökünden halletmek lazım.Afganistandan askerimizi çekmek,Incirlikten USA yı çıkarmak,olmayan ama varmış gibi söylenen şu stratejik ortaklığıda bitirmek ve İ.İNÖNÜNÜN 3ncü dünyada yerimizi alırız dediği gibi Nato dan da çıkmalıyız.JHONSON danberi USA bize böyle yapıyor ama ülkemizi kendi çıkarları için kullanıyor. Türkiye Cumhuriyetini 2 buçuk milyonluk Ermenistana tercih eden Amerikadan bize hayır gemez.Bitirelim bu işi ,bütün millet olarak,kararli olalım.
sacideerçetin ( )
Ermeni diyasporasının karşısına bir türk diasporası neden çıkartamıyoruz.
Perinçek ne güzel dik duruş sergiledi kimse desteklemedi.
Aslında türklere soykırım uygulandığı bir dönemde haklılığımızı kabul ettirmekte açiz kalıyoruz. Emperyalizmin oyunu diye geçiştiremeyiz.
haydarkaraböcek ( )
ABD DEN korktukları kadar ALLAH 'tan korksalardı bunlar olmazdı belkide hani bir laf vardır büyüklerimiz söyler AYIDAN POST GAVURDAN DOST OLMAZ diye bunu hala anlayamıyoruz
EROLSAYAR ( )
Bu milletin birliğini sağda, solda, islamda aramak ancak bölmek olur herkesin düşünce ve inancı kendisinedir burada esas olan millet olma inancını sağlayabilmek, gururlu, vatanına sahip vatandaşlar yaratmaktır.
ismaildemirel ( )
herkese saygılar arkadaşlar.
bu soykırımsa japonyada atılan bombalar, bosna da olanlar vs. olanlar ne diyen arkadaşlar haklılar. ancak uluslar arası politikada yaptırım gücü düşük olan ancak stratejik pozisyonda öne çıkan Türkiye gibi ülkelerin bu gibi sokak kavgası kıvamında kavgalara girmesi, tartışılan olayın kabullenmesinin sonucu olarak görülür.
peki ne yapılması gerekir: nacizane fikrim hem ekonomik hem askeri anlamda büyük boykotlara gidilmeli. bi nevi ambargo yani.
ismaildemirel ( )
soykırım meselesine gelirsek dünyadaki tüm kaynaklar taranarak belli bi komisyon eşliğinde(tüm dünyanın kabul ettiği) ayrıntılı bir çalışma yapılarak sonuca ulaşılabilir. tabi bunun için tarafsız ve homojen bi komisyon kurulması gerekir ki bu da neredeyse imkansız gibidir...
EGEADANIR ( )
çözüm basit. bir grup tarihçi medyayla beraber önce ankaraya genelkurmay arşivine sonra da erivana gidip araştırsınlar belgeleri. gayet objektif değil mi?
evrenyucesan ( )
Tarihçilerden oluşan bir komisyonu kurdurtmak Ve geçmişi aleni bir şekilde herkese izah etmek gerekir. Bu tutumdan vaz geçildiği takdirde sürekli bu tasarı ile üzerimize gelecekler.
İbrahimKILIÇLIOĞLU ( )
''Sözde Ermeni Soykırımı'' adı gibi sözde, düzmece yalan rüzgarı senaryosudur. Yalan tezlerle işleri bu boyutlara getiren ermenileri kınamak yerine, karşı tezimizi oluşturamadığımız elalemin yalanını yüzüne çarmadığımız için kendimizi kınamalıyız..
Cumhuriyet tarihi boyunca geçmiş hükümetler, Ermrni tezine karşı tez oluşturmamışsa bile asla muhatap almamışlardır. 1915 den günümüze süre gelen sözde soykırım meselesi tek mevcut hükümet tarafından muhatap alınmıştır. ABD TM kararı bunun sonucudu
özgünkalem ( )
dünyaca ünlü tarihçi bernard lewis 56 yıl önce "ermeni soykrımı uydurması 1.dünya savaşının bir oyunudur.bu uydurmayı türklere er geç bir gün yutturacaklar."demişti .peki ya amer4ikanın kızılderelilere yaptığı soykırım nerede? ya fransızların 1950 lerde cezayire yaptığı soykırım?ya ingilizlerin sömürgelerinde?ya almanların yahudilere yaptığı soykırım?bunlar gündeme getirilmezken neden tamamen yalan olan ermeni soykırımı gündemde ?cevabı şu çünkü türkiyeyei içten ve dıştan çökertmek
MuzafferÇAMURDAN ( )
En güzeli incirlik üssünün kullanımına ilişkin uzatma oylamalarını 24 nisanın hemen ertesine , 25 nisan tarihine koymak ve her yıl o gün oylamak olabilir. Gerçi kuzey ırakta daha büyük bir üs kuran ABD zaten incirliği ya kapatacak yada gözdeliğine birkaç yıl içerisinde son verecektir. Hükümet asıl fırsatı Fransa'ya gösteremediği tepki ile kaçırdı. Şimdi Fransa''nın benzer tutumunda büyükelçisini bile geri çekemeyen Türkiye ABD'ye nasıl kafa tutacak ? Hükümet ağzımıza yine bir kaşık bal çalacak!
MuzafferÇAMURDAN ( )
En güzeli incirlik üssünün kullanımına ilişkin uzatma oylamalarını 24 nisanın hemen ertesine , 25 nisan tarihine koymak ve her yıl o gün oylamak olabilir. Gerçi kuzey ırakta daha büyük bir üs kuran ABD zaten incirliği ya kapatacak yada gözdeliğine birkaç yıl içerisinde son verecektir. Hükümet asıl fırsatı Fransa'ya gösteremediği tepki ile kaçırdı. Şimdi Fransa''nın benzer tutumunda büyükelçisini bile geri çekemeyen Türkiye ABD'ye nasıl kafa tutacak ? Hükümet ağzımıza yine bir kaşık bal çalacak!
İbrahimKILIÇLIOĞLU ( )
Mesele bizim soykırım yapıp yapmadığımız değildir. Bizim adi bir insanlık suçu işlemediğimizi bunu idda evenlerin tekmili zaten biliyor. Mesele Sevr paçavralarını Lozan'da kendilerine iade edişimizden kaynaklanıyor. Emperyalist ABD ve Batlı güçler şimdi revanş almanın peşindeler. Revanş için ise belgelerin sahihliğin yada sahteliğinin asla önemi yoktur. Biz millet olarak tek vucut olmadığımız sürece bu filmi hep seyredeceğiz. Tek çare milli birlik ve bütünlükten geçemktedir.
SiyahBeyazYaşamÖlüm ( )
NATOnun askeri kanadından çıkmamız gerekiyor.Hem ordumuzun daha iyi bir yere gelmesi hemde NATO=ABD ye bir cevap olması nedeniyle çıkmamız gerekir.Gerçi bu hükümet zannetmiyorum ama,hayatımda AKP ye ve benzerlerine oy vermedim lakin Sayın.R.T.Erdoğan NATO'ya one minute derse ölene kadar AKP ye oy vereceğim.
DemirKarsan ( )
Amerikadaki Turk kurulus ve lobileri canla basla calistik. Ancak sayimiz ve mali imkanlarimiz az. Ermeniler buraya 100 sene once gelmisler ve Turkiye kilit noktalari tutmuslar. Burda 150bin Turke karsit milyona yakin Ermeni var. Dusmanl Rumlarin sayisi da milyonlari bulur. Zengin adamlari politikacilari akademisyenleri var. Canla basla calisyorlar. Hristiyan olmalari da ayri bir avantajlari.
CÜNEYTERTEKİN ( )
Osmanlı arşivlerini bilen tarihçilerimiz var.bu kişilerin bilgilerinden yaralanıp bir belgesel hazırlatalabilir.Yurtdışında güvenilir tarafsız tarihçiler çağırılıp arşivlerde türk tarihçilerle beraber inceleme yaptırılabilir.Bu olay bağlayıcılık konusunda tartışılmalıdır.Soykırımı tanınması bu konunun sonu olmayacak eğer kabul edilrse sonra toprak ve tazminat talepleri arkasından gelecek.bunların olmaması için iki ülke karşılıklı protokoller yapmalı.
AlpayELMAS ( )
Çok sabır zorlayan bir dış politik entrikalar gezegeninde başka milletlerden medet ummayan bir Türkiye. Bence senelerdir teröre destek veren ermenistana aynı israil'in filistine davrandığı gibi davranılmalı. Tarih boyunca onuruyla yaşamış bir millletiz bence askeri gücümüz ile dişimizi dünyaya göstermenin vakti geldi. Tarih boyunca savastık genlerimizde var uzuun zamandır bir eksiklik hissediyoruz. Bir yerlere saldırmanın zamanı geldi....
aydineraydin ( )
Bence hükümet tarihçiler tartışsın diyerek topu başkalarına atıyor. Burada devletimize düşen görev, gerçeği ülke içinde değil dışarıda ermeni diasporasının zehirlediği yerlerde anlatmasıdır. Bunun için okullarda, meydanlarda, tv'lerde, radyoda internette olabildiğince çok kişiye anlatmak dinletmek olmalıdır. Bu iş için para çok para gereklidir fakat eğer kaybedersek çok daha fazlasını ödeyeceğimiz kesindir. DEVLETİMİZ BU KONU İÇİN BÜYÜK BİR BÜTÇE AYIRMALIDIR.halk olarak bağışla destek veririz.
Huseyin Atkin ( )
Bu sonuç çok normal.Yıllardır türkiyenin diplomasiyi bilmediğini, Kıbrıs, kürdistan haitaları, Süriye nın ortaya attıgı harıtalar ve daha bir çok konuda pasif ve teslimiyetçi politikalar uyguluyan Türkiye Ermeni konusundada yanlış işler yaptı. Bir kere Amerikada"ki türkler konuya son derece duyazrsız ve vurdumduymaz davaranıyordu, tıpkı hükümet gibi, dernekler bu konuda Amerikada"ki türklerin konuya dikkatini ve ilgisini çekemiyordu.
DemirKarsan ( )
Buna karsit nufusu 75 milyon olan ekonomisi gelisen, jeopolitik avantajli buyuk Turkiye var. Turkiye gucunu ortaya koyarsa kazanir (Tilki hicbir zaman Aslanin pencesiyle bas edemez). Lobicilik parayla yurur. Senede 4-5 milyon harcarsak bu is 10 senede hal olur. ABDde yasiyan Zengin Turkleri, Is adamlarimizi, sirketlerimizi, halkimizi ve devletimizi is basina davet ediyoruz. Bu is lafla yurumez ve bence 22 ye karsit 23 oyla kaybetmemiz ciddi bir basari...
MEHMETTORUN ( )
bırakalım da abd de kabul etsin zaten bir gün nasılsa kabul edecekler bu arada dier devletler kabul ettide ne oldu.toprak talep etseler ya da başka birşey bizim için ne değişecek ülkemiz güçlü olduğu sürece bize kimse bir şey yapamaz.Her yıl aynı şeyleri duymaktan sıkıldım artım.İncirlik üsssünün zaten Süleymaniye olayından sonra kapatılası gerekiyordu, maalesef korkak politikacılarımız ve askerlerimiz sebebiyle yapamadık.
vatansever ( )
YILLARDIR ABD NİN BAŞIMIZA MUSALLAT ETTİĞİ ERMENİ SOYKIRIM MESELESİNİN SONUCA BAĞLANMASININ ZAMANI GELMİŞTİR.MİLLİ İRADE ABD Yİ BOYKOT ETMELİ 1919 RUHUNU YENİDEN CANLANDIRMALIDIR.ABD YE KIZILDERİLİLERE YAPTIKLARI SOYKIRIM HATIRLATILMALIDIR.KALDIKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ERMENİ AYAKLANMASINA KARŞI VERİLMİŞ BİR CEVAPTIR. ETNİK BİR TEMİZLİK DEĞİLDİR VE ASLADA OLMAMIŞTIR.FAKAT ABD NİN KIZILDERİLİLERİ ASİMİLE ETTİĞİ VE SOYKIRIM YAPTIĞI GERÇEĞİ AŞİKARDIR.ÇİFTE STANDART VE İKİLİ OYUNLAR BOZULMALIDIR.
Huseyin Atkin ( )
2- 24 nısanda DC "deki büyük elçiliğimiz önüne Ermeniler 2000-3000 kişi ile gelir saatlerce Türkiyeyi protesto ederdi. Bizim dernek başkanları ise zar zor toplayabildiği 100 cıvarında Türkle eliçilik önünde karşı kalabalıga cevap vermeye çalışırdı.Bizim çocuklar eliçilik binası önüne Ermenileri sokmamak için adeta barıkat kurmaya çalışırdı.Tıpkı 0 300 purusyalı filminde oldugu gibi. Ama Amerikan polisi gelir aynen derki, onlar sizin 10 katınız siz karşı kaldırıma Ermeniler Elçiliğin önüne.
UdkuKettas ( )
Ya kabul etseler ne olacak.Bu yuzyilda bizden toprak mi alabilecekler sanki! Havlayan kopek isirmaz derler.Bu da o hikaye.
ilkeraltın ( )
Ermeni tasarısını tek olarak ele alan bu yaklaşımdan sıyrılmak için bir tasarı hazırlayalım.Senin soykırımın,benim soykırımım yerine.Adına da "Dünya Soykırımları" diyelim.Birleşmiş Milletlere sunalım.İçine Ermenilerin Azerilere 1990'da yaptığı Hocalı Katliamını,Sırpların Bosna ve Kosova Katliamını,Amerika'nın Kızılderili katliamını,Fransa'nın Cezayir v.b koyalım.Tamamını koyarlarsa (imkansız),biz de sözde soykırımı tanıyalım.Yani topu onlara atalım,onlar ayıklasın pirincin taşını.
OguzCelebi ( )
Bu "genocide" hukuki bir terim oldugu icin biz, Turkiye olarak Birlesmis Milletlere, veya Hague gibi bir yere artik dava acmamiz gerekir. ABD'nin buna "genocide" demeye hukuki yetkisi yokdur, cunku ne BM nede hicbir yetkili kurum öncelik gostermemistir. Turkiye, ABD'yi ve benzerler ulkeri, mahkemelerde ve TBMM'inde "IRKCI" olmakla suclayabilir. Amac mahkemeyi kazanmak degil, dunya ve tarihin ruhunda boyle bir tasvir yansıtmaktir. Kendimize zara vermeden cabalayalim, sonra us kapatiriz olmazsa
vatansever ( )
BU ÜLKENİN ABD YE İHTİYACI YOKTUR.BU MİLLET YOKLUĞA FEDAKARLIĞA ALIŞMIŞTIR. YETERKİ BAŞIMIZDA GERÇEK BİR LİDER OLSUN.YILLARDIR TERÖRÜ BESLEYEN ABD YE VE TEHDİTLERİNE DAHA NE KADAR DAYANILACAKTIR.PKK YI BAŞIMIZA MUSALAT EDENLER ,DÜNYANIN HER YERİNDE KAN EMEREK YAŞAYAN ABD POLİTİKASI DEĞİLMİDİR.BU ULUS BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE KURTULUŞ SAVAŞINDAN YEDİ DÜVENE KARŞI ZAFER ELDE ETMİŞTİR ABD YE VERİLEN DESTEK ÇEKİLMELİ ORTA DOĞUDAKİ SALTANATI BİTİRİLMELİDİR.PKK TERÖRÜNDE DÖKÜLEN KANLARIN SORUMLUSU KİM?
SüleymanÇakır ( )
TBMM bir an önce kanun çıkararak dünyanın herhangi bir ülkesinde sözde soykırım tasarısı gündeme gelecek olursa o ülke ile diplomatik ve ticari ilişkileri kesip, ermenistan sınırını bir daha açılmamak üzere kapatacağını kararlı bir dille bütün dünyaya tüm liderlerin katılımında yapılacak bir basın toplantısıyla duyurmalı.
Huseyin Atkin ( )
3- Tabi bizim çocuklar mecburen Elçiliğin önünü Ermnilere bırakır ilk yenilgiyi burda yaşarlardı. Neden biz Türkler her 24 Nisanda Ermenilere karşı kaybederiz? Neden her yıl Temsilciler meclisinde Ermeni soykırımı travmasını yaşarız? Bu konuda sorun nedir?Bu vurdumduymzlıgı nasıl ortadan kaldırırız?
Bence sorun şudur. 1- Hükümetler bu konuyu yeterince ciddiye alıp son dakika 5-10 parlementer göndererek konuyu çözemiyeçeklerini artık anlamalılar?
MetinGuler ( )
Yapilacak cok sey var aslinda ve gec bile kaldik.. Birincisi biz millet olarak bireyler duzeyinde kendimizi bilgilendirmemiz lazim. Cogumuz onceki hukumetlerin "unutalim unutturalim" politikalari yuzunden bu konuda cok bilgisiziz. Elalem soykirim oldu, ispat sudur deyince dogru duzgun bir cevap veremiyoruz ne yazik ki. Hele ben Kanada'da yasayan bir fert olarak daha da zorlaniyorum. Onun icin ozellikle Sedat Laciner'in Ermeni Sorunu kitabini herkese tavsiye ederim.
Huseyin Atkin ( )
4- Öncelikle Ermeni Soykırımı iddaaları konusunda başbakanın İngiltere, Amerika, Fransa"ya ve Ermenistana bütün dünya önünde şu çagrıyı yapmalıdır. Konuyla ilgili açın arşivlerinizi, bu konuda uzman dünyadaki bütün tarihçileri, tarihi belgeleri inceleyerek gerçegi ortaya çıkartmak için bir komisyon kurmak üzere davet ettiğini ve türkiye böyle bir komisyona bütün arşivlerini açmaya hzır oldugunu
MetinGuler ( )
Ikincisi, Turk hukumetinin daha organize ve duzenli lobi faaliyetlerini girismesinin zamanin gelmis de geciyor bile. Tarihcileri, akademisyenleri, tarihi kaynaklari (osmanli arsivleri gibi) yanimiza alip dunyanin cesitleri ulkelerinde, ozellikle Ermeni diasporasinin yogun oldugu yerlerde, bu konuda seminerler, belgeseller, filmler duzenlememiz gerekiyor. Ve Turk Hukumetinin butceden bu faaliyetler icin fon ayirt etmesi gerekmektedir.
ayşegülçakır ( )
Öncelikle, Ermeni olaylarının konunun uzmanı olan her iki kesim ve üçüncü tarafsız tarihçiler tarafından bir komisyon kurularak araştırılması, bunun yanında her iki devletin tüm arşivlerinin açılması, Türkiye'den devletin en üst kademesinden teklif edilmiştir. Malesef buna yanaşmayan, devletinin kuruluş ilkelerinden biri 'Sözde' soykırımı kabul ettirmek olan Ermenilerdir. Peki biz ne yapabiliriz kişi bazında? Ve devlet ne yapmalıdır bu hususta?
SeyfettinTas ( )
Her sene önümüze konan sözde soykırımı,Türkiye nin dünyada ki tarihcilerine çağrı yapacak,ABD,Almanya,İmg,ltere,Fransa,Rusya ve Ermenistan arşivlerini açaçak araştırılacak.TBMM karar alacak,böyle bir soy klırımıyoktur.Bu tecrittir.Ülkelerin kendi meclislirinde aldıkları kararlar Türkiye yi bağlama diye.
HASANBEYDİLLİ (
Sevr'le Topraklarımız üzerindeki Ermeni devletinin sınırlarını ABD Başkanı Wilson çizmişti.Wilsonun çizdiği o Devleti M.Kemal Tarihin çöp sepetine attı.Lozan Andlaşmasını ABD hala onaylamış değildir. ABD bize düşmanca davranmaktadır.ABD'ye karşılk verilmelidir.Yapılacak olanlar şunlardır:
1-İncirlik üssü Iraka yapılan uçuşlara kapatılmalı
2-Afganistandan asker çekilmeli
3-Bakanlıklardaki ABD'li "danışman " adı altındaki Cia ajanlarına yol verilmeli.
Huseyin Atkin ( )
5- Dünyaya ilan etmeli. Sonra bir Strateci belirlemeli.Ve Amerikada"ki derneklere bu Stratejiyi anlatmalı ve bu stratejinin uygulanması için gerekli parasal destegi saglamalı. Dernekler Ermeni kopmiteleri kurmalı ve Amerikada"ki Türklerin konuya ilgisini saglamak için gerekli etkinlikleri başlatmalı. Ayrıca dernekler Ermeni komitesi kurmalı ve bu komite konuda en etkili Amerikalı senator ve milletvekillerini tesbit edip onlar uzerinde lobi faliyetleri yürütmeli.
muratsavas ( )
Savunma yapan hiçbir takım kazanamaz.Savunma yapan hiç birülkede haklıyım diyemez.Yıllardır hep savunmada kaldık malesef.Kıbrıs konusunda olsun , Kürt sorununda olsun , Bize yapılan hiçbir olay için lobi yapmadık.

Türkiyemin bence en büyük eksiği budur.1915 ' te Soykırımı ermeniler Türklere uygulamıştır.

Bunu analiz eden yabancı yazarlarda var ancak birleştiremiyoruz.
sahidÖztürk ()
Selam Arkadaslar.
Inanin cok üzgünüm cünkü Türkiye disesleri ve Amerikadaki Türk Lobisi
ayrica 75milyon türkü bu konuda koruyamadi ABD,de ve Dünyada sadece 10milyon
Nufusa sahib kücük bir ülkeye esir düsürüldük.
bence bunuin tek suclusu èlkemizin su an Basinda olan Hükümet ve Disisleridir .
Inanin ben olsaydim Davutoglunun yerinde hemen su an istifa ederdim
bu dünyada esi benzeri görülmemis bir sonuctur .
Hem ABD.yi hemde Türkiyenin Disisler bakanini Kiniyorum
Saygilarimla.
MetinGuler ( )
Ucuncusu,Turk Hukumeti dis politikalarinda daha dikkatli olmalidir. Dis politikasinda daha uzun goruslu olmali, kisa vadede oylarini, populerligini arttirmak icin kullanmamalidir. Bizim bu sorunumuz varken oyle herseye zirt pirt soykirim dememesi gerekir (Uygurlarin ve Filistinlerinin durumlarindaki gibi). Ve ustune ustluk Omer Al Bashir gibi zalimleri de kollamamasi gerekir. Israille olan iliskilerde daha dikkatli olmalidir. Ne olursa olsun bizden yana bir israil ve yahudi lobisi bizim lehimize
Huseyin Atkin ( )
Hükümetlerde Ermeni konusunda uzman ve konuya hakişm milletvekillerinden bir komite oluşturup Amerikalı derneklerele beraber çalışma belirlenen stratejinin uygulanmasını koordine etmekle görevlendirilmeli. Her Yıl Mart ayında başlamak kaydıyla Gerek TV gerek basın yoluyla Ermeni gerçegini anlatan programlar yaratıp bu programlara çıkmalı ve belirlenen bir tarihtede ERMENI KATLIAMI YALANDIR MİTİNGİ hazırlamalı Amerikadan ve avrupadan binlerce türk "ün katılımıyla Amerikanın en büyük
Yusuf CanerAKSAKAL ()
Her türlü sıkıntı iyi niyet ve özveriyle göğüslenmeli. ABD'ne, erişilmez ve dokunulmaz bir güç olmadığını göstermek; Afganistan ve diğer yerlerden asker çekilip, İncirlik tamamen kapatılmalıdır. Bunlar yapıldığında ABD'nin tutumu ne olacak, o zanan görelim.
erkanSAĞLAM ( )
eğer koskoca türk milleti bunun altında kalacaksa yazıklar olsun bu olay ermenistandan biter artık türkiyeye mecbur olduklarını hissetmeliler,sadece milli maç izlemekle barış olmaz sormak lazım barış istıyorlarmı istemiyorlarmı. herkes istediği olabilir ama hepimiz ermeni değiliz ben kesinlikle değildir.bizde kızılderelilere yapılanı ve ermenilerin doğu anadoluda yaptıklarını soykırım olarak kabul edelim engel mi varç
ibrahimbey ()
İt ürür kervan yürür.bırakın soykırım yapıldı desinler sonuçta gerçek bitane
MetinGuler ( )
Dorduncusu, cok sorunlarimiz vardir, ve bu disardan iyi gorunmemektedir. Kurt Sorunu, Ermeni Sorunu, Ege Sorunu, Kibris sorunu, bitmez tukenmez sorunlar. Parlamentoda partizanligi birakip bu sorunlari bir an once cozmede butun partiler elele vermelidir. Partilerin gelecegi Turkiye'nin geleceginden daha mi onemlidir?. Hele ic sorunlarimizi yarin degil simdi cozmeliyiz. Ve bunu millet olarak yapmaliyiz. Her birey bundan sorumludur. Birbirimizi taslamanin zamani gecmistir.
burakbilasa ( )
tabiki söylenicek çok şey vadır ancak halkın da bişeyler söyleyebilmesi için bu gerekçelerin ve konuya dair unsurların açık bir şekilde anlatılması gerekmektedir biz bişeyler biliyoruz ama bildiğimiz şeyler yorum yapmak için yeterli değil yada doğru yorumu getirmek için ama birlik olmak gereklidir bu konularda her birey bilmelidirki bu ülkeyi ayakta tutmak için çokşey feda edilmiştir.şimdi bişeyleri feda etmeden artık dişimizi gösterme ve karşı durma vaktimiz gelmiştir diye düşünüyorum
OguzCelebi ( )
Ermelier 150 yildir bunu organize olarak zor yutturdu, isin yalan olmasi bizim avantajimiz ama Amerikalilar saf millet. Bunu cavabi sadece ABDye, cunku onemli olan ABD.
1- Devlet cok sert cevap vermeli, hukuki, kanuni, v.b.
2- ADB malina 100% vergi, Habur kapat, ABD askeri Turk suyu iciyor!
4- NATO asker cek, ihaleler iptal
5- Basin ve yayin baski, ABD show, muzik malina vergi
6- Turk Universiteler bol tarihi kitap yaz
7- Bogazlar ABD'ye kapat
8- Ermenileri hava alani kapat, vize yok
minevatansever ( )
Oylamayı hep beraber izledik ve artırma yoluna gidildiğini de gördük..
Öyleyse Tarih okunmamış tam aksine kim artırıyor politikası yürütülmüş.
Kınıyorum böyle bir oylamayla kabul görünemez..
Tarih boyunca tartışıldığı konu Ermeni soykırım!! bravo güzel bir oyun dostumuzu ve düşmanımızı da hep beraber görmüş olduk ,öyleyse biz niye her şeye onay veriyoruz?
Huseyin Atkin ( )
Protesto mitingi yapılmalı. Mart ayı boyuncada Amerikanın etkin Televizyon kanallarında Ermeni gerçegi anlatılmalı. Bu etkinlikler yapılır, hükümetlerde işi ciddiye alırsa 24 Nisan sendromu yaşanmaz. Türk yürüyüşü yapıldıgı gibi mesela 25 Nisan veya daha önce daha büyük bir Protesto mitingi DC"de neden yapılmaz? Çünki hükümet biz büyük devletiz bunlar havlasın dursun bize bir şey olmaz mantıgı ile bakıyor olaya? Bu mantık ise Türk milletinin onurunu zedeliyor yetmezmi?
AliKunt ( )
YAPILACAK TEK ŞEY TÜRKİYENİN ERMENİ MESELESİDE DAHİL TÜM DIŞ SORUNLARINA BİAT KÜLTÜRÜNDEN UZAK ,OBJEKTİF , VE TÜRKİYE'NİN EMPERYALİZME KARŞI İLK KURTULUŞ SAVAŞINI BAŞARMIŞ BİR ÜLKE OLDUĞUNU UNUTMADAN ,CÖZÜMLER ÜRETEBİLECEK LAİK,DEMOKRATİK BİR MECLİSTEN CIKACAK ,HÜKÜMETLERLE CÖZÜM ARAMAKTIR.YARISINDAN FAZALASI HAKKINDA YÜZ KIZARTICI SUCLARDAN FEZLEKELERİN TOZLU RAFLARDA BEKLETİLDİĞİ,DOKUNULMAZLIK ZIRHINA BÜRÜNMÜŞ,MENFAATCİ,BİR MECLİS BU SORUNLARI CÖZEMEZ.
Huseyin Atkin ()
Bu hükümetin Ermenilerle imzaladıgı Protokolda ülkenin başına bakın ne belalar açacak. O Protokolu imzalamakla büyük bir tuzaga düştü Türkiye.
Ermeniler o protokolu çok iyi kullanacak ve bizim başımız çok agrıyacak.
Bir ülkenin hükümeti dışardan yönetiliyorsa o ülkenin başı dertten kurtulmaz.
ercanuysal ( )
bu sözde soykırım denen hikaye kongrede de oylanmayacak mı?? bundan sonra hiçbir şekilde kulis hareketi yapmayalım... direkt hükümet devlet geçerse olacaklara katlanırsın mesajı vermeli... abd ile olan SÖZDE müttefikliğimizi de askıya almalıyız... incirliği bir an önce kapatmalı gerekirse abd nin yararına olan hiçbir yerde olmamalıyız.. buna afganistan da dahil...
olcaytogitgel ( )
bu hükümet zamanında avrupa ülkelerinde ermeni tasarıları geçerken yeterli tepkiyi vermediğimiz için bu gün böyle bir sıkıntıyı yaşıyoruz bu hükümet sıfır sorun martavalıyla devam ederse diğer ülkelerde bu kararı almaya başlar.
EminKurtuluş ( )
Ben ABD de olanları normal karşılıyorum daha secim kampanyasında bunu tanıyacağız diyen bir başkan ve ona bağlı bir senatodan başka bir karar beklenmezdi zaten
Bu bir soykırım değildir bu bir tecrittir bunu böyle bilip görmek lazım başkaları ne düşünürse düşünsün.Burda bundan önce yapılan bir teklif vardı hem TÜRK hemde ERMENİ arşivlerinin her iki ülke ama sadece bu iki ülke tarihcilerine acılması ve onların vereceği karara saygı duyulup bu konunun birdaha açılmaması şeklinde olmasıdır.
vecdiberker ( )
hersene demoklesin kılıcı gibi başımızın üstünde duran ermeni meselesine kesin çözüm getirmek için ne gerekiyorsa yapılmalı bıktık artık iki buçuk milyonluk ermenistan bizi esir alamaz
semihtayyar ( )
Mecliste Amerika'nın Kızılderililer'e, Zencilere,Vietnamlı'lara, Iraklı'lara vs yaptıkları için soykırım tasarısı açtıracak babayiğit ve Kasımpaşa'lı milletvekillerimiz var mı acaba?
ADEM GÜRKANAPAK ( )
Gerçekleşmesi zor gibi görünse de benim önerim de şudur naçizane.
Her 24 nisan da karşımıza çıkan bu olaydan kurtulmak için ABD yönetimiyle görüşüp ''Türkler 1915 yılında soykırım yapmamıştır '' kararını gereken yerlerden geçirmek sorunu toptan çözmek. Bunu sağlamak için de artık İncirlik mi olur Afganistan mı olur, Irak'tan çekilme mi olur ve daha ne varsa hepsini bu olaya bağlayıp kapıyı baştan kapatmak. Karar geçtikten sonra açmak. Hem Ermeni Lobisini hem de Türk hükümetini bu altadılmışlıkt
HüseyinOmurtak ( )
Türkiye dış politikada maalesef taviz vermektedir. Kısa vadeli çıkarlar için ileriye dönük kısır politikaların ezikliğini yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bize yapılanlara karşılık olarak aynı cevabı vermeliyiz. Kaybedecek bir şey kalmadı artık. İster AB üyeliği, ister Kıbrıs, ister Ermeni veya Kürt sorunu olsun. İkide bir önümüze bir dosya konulup bir hizaya sokulmak isteniyoruz.. Aslında ABD ve AB stratejik olarak bize muhtaç durumdadır.Yeter Artık...
BahtiyarÇetinbaş ( )
Yapılacak iş Atatürk'ün dış politikada yaptığıdır. Cevabı NUTUK'da var...
OguzCelebi ( )
Bunu Ermenilerle beraber tarihi komisyonda yapalim diyenler uyanin. Ermenlier bunun yalan oldugunu biliyor, ve istedikleri bunu ispat etmek degil. Istekleri aptal ABD politikacilari kandirip, ABD okullarinda cocuklara ogretip, dunyayi TURK DUSMANINA cevirmek. Sadece o zaman Ermeniler Turkliyeyi ele gecirebilir. Anlayin artik, adamlar IRKCI ve Turklerin kokunu kazitmak istiyorlar. Eger adalet pesinde olsalardi, bunu mahkemeyde gotururlerdi. Tek istedikleri bizim kanimiz, paramiz., ve vatanimiz.
oktayateş ( )
biz kısa yoldan kökten ermenistanla bi savaşa girsek kazanan tarafın dediği olur desekte orta da ne bir ermeni ne bir ermenistan nede diaspora denen başka ülkelerin uşakları nede asala dene asalakların şehit ettiği diplomatlarımızın kanlarını yerde bırakmasak savaş ortamında olan orda kalır sen benim insanımı öldürdün bizde kusura kalmayın ama armut toplamadık siz ölen insanlarınızın hesabını fransızlara sorun bi zahmet sizi kullanan ölüme yollayan onlar ....keşke osmanlılar bu kadar hoşgörülü o
bekirturan ( )
vah benim o tarihlerde,ermenilere soykırım yapıldığı söylenen bölgelerde yaşayan ve ermeni çetecilerce katledilen çoluk,çocuk,yaşlı,genç TÜRK HALKINA ,600.000 tÜRK KATLEDİLDİ,bizde o tarihlerden bir günü SOYKIRIMA uğrayan TÜRK halkı adına TÜRKsoykırımını anma günü olarak mecliste oylayalım.
ayrıca geçmişte,savaş ve yokluk yıllarında kimin ne yaptığını bilmediği yıllarda yapılan doğru veya yanlış(doğruluğunu tarihçilere ve arşivlere bırakalım) olaylar T.C Yİ BAĞLAMAZ
BülentCAMUR ( )
Geçmiste her ne yasandi ise bunun 1915'de daha kurulmamis olan Türkiye Cumhuriyeti ile bir ilgisi yok. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz 1920'den sonrasindan sorumluyuz. Bu nednele hükümet karsi ataga geçip "her ne oldu ise biz sorumlu degiliz ama eger varsa, atalarimizin yaptigi hata için özeür dileriz" desin. Yoksa her sene bu sorunu dönüp dolasip önümüze koyacaklar. Ellerine firsa geçti ya, Viyana kapilarina ulasildigi zamanki kayiplar için bile hak iddasina baslarlar yakinda.
halilkarabulut ( )
Bundan sonra yapılması gerekenler.
1,İncirlik üstü kapanıcak,afganistandan askerimiz çekilicek Meclis'de ırak katliamı ve ceyairde fransızların yaptığı katliam geçicek ve katliamları olmadığını söylemek suç sayılıcak.
2.Türk diasporası bu sözde soykırımı geçiren ülkeri örn: uruguay ülkelerden tek tek geriçektirmenin çarelerini bulucak.
Bunları yapmazsak bizi bekleyen büyük tehlikler
1.Heryıl aynı yemeği pişrip pişirip bize servis edicekler ve Bm den de geçirirlerse bize yaptırım uygulanınır
HakanBEHCAN ( )
Aslında tarih kitapları yeniden yazılmalı. Bu kitaplarda belçikanın, fransanın, ermenilerin, ABD nin, ispanyanın katliamları yazılmalı, Mecliste inkarı suç sayan kanun çıkarılmalı, yılda hepsi için birer gün belirlenmeli her yıl anılmalı. Sınır girişlerinde, fransızların, abd lilerin, hollandalıların, ispanyolların katliamları, ermenilerin yaptığı katliamları kabul ettiği beyan ettirilmeli, inkarı suç sayıp cezalandırmalı.
Bölgede ABD çıkarlarına ters çalışmalı.
metinsayilir ()
arkadaslar kimin kimi katlettigi ruslarin arsiflerinde hepsi yaziyor zaten. Ama bu katliamin icinde ruslarinda eli oldugu icin bu olaya yaklasmiyorlar .
yurtsevenKURT ( )
Sözde soykırım Osmanlı devrine dayanıyor zaten. Türkiye Cumhuriyetini niye sorumlu tutuyorlarki?
Biz, Türk milleti olarak yapacağımız en mantıklı şey şudur: Karşı atak. Ermenilerin Türklere yaptıkları işkence ve soykırım. Lobiler oluşturulmalı.
Gelelim ABD'ye: Onlar kızılderililerin evini yurdunu yerle bir edip, topraklarını terk etmelerini sağladılar. Kestiler biçtiler, kısacası soykırım yaptılar.
Buna işgal denir.
halilkarabulut ( )
Bişey söyleyim mi madem bu işlemediğimiz bir suçun cezasını çekicez en azından ermenileri gidip harbiden ülkelerini başlarına yıklalım sonra bi pardon deriz.şaka tabikide 2015'den önce buna kesin bir çözüm bulmalıyız.2015'de bir savaşa giricekmişiz gibime geliyor.
ErKa ( )
sonumuzun kötü olacagini sanmiyorum, insallah hersey iyi olacak, kötümser bakarsak kötülügü cekmis oluruz, yüreklerimizi ferah tutalim
DündarDoğay ( )
1950 DE ABD GÜDÜMLÜ DEMOKRAT PARTİNİN İKTİDAR OLMASINDAN İTİBAREN TÜRKİYE AMERİKANIN GÜDÜMÜNE GİRMİŞTİR. BAĞIMSIZ ÜLKEYİZ DİYEBİLMEMİZ İÇİN BUNA SON VERMEMİZ LAZIM. İNCİRLİK ÜSSÜNDEN KALKAN ABD UÇAKLARI IRAK'I BOMBALADILAR, ASKERİMİZLE SAVAŞAN, DAĞDAKİ PKK'LILARA ERZAK ATTILAR. AMERİKAYI BİZE MÜTTEFİKİMİZ DİYE YUTTURAN SİYASİLERİMİZ NE ZAMAN UYANACAKLAR ACABA? CHP-MHP ORTAKLIĞINDA KURULACAK BİR MİLLİ HÜKÜMET ÜLKEMİZ İÇİN EN MANTIKLI YOLDUR. ÇÖZÜLMEYEN HİÇBİR SORUNUZ KALMAZ.
serkangençay ( )
Cozum guclu turkiyedir. Bugun amerika ve israilden buyuk somurgeci, soykirimci varmidir? Ama kim amerikaya soykirimci diyebiliyor? Eger kucuk balik olursak yutmak isteyen cok olur. Yok adalar, yok kibris, yok kurdistan.... Bunun sonu yok. Turkiye onurlu ve gururlu yola devam etmek istiyorsa, AB gibi ABD gibi, Rusya gibi, Cin gibi dunyada denge merkezi olmalidir. Ozaman kimse haksiz iddalar asilsiz yaftalar yapistiramaz. Bununda tek yolu turk birliginin kurulmasi ve bagimsizligin kazanilmasidir.
halilkarabulut ( )
iyide arkadaşlar türkiye osmanlının ardıl devletiyi bide tasarının türkçe tam metnini okursanız 1923'e kadar devam eden katliam deniliyor kaldıki 1915-1917 olsa n'olur sonuçta ermenilerin yaptığı hainlikler yüzünden böyle oldu tabi 2,000,000 değil onlardan geberende oldu bizden şehit olanda ruslar neden ermenileri topraklarına sokmuyor çünkü onlarda biliyorki hepsi hainler
kahramanasker ( )
incirlik üssünü kapatalım.afganistandan askerlerimizi çekelim.azerbaycanla birlikte ermenistanı işgal edelim.
halilkarabulut ( )
iyide arkadaşlar türkiye osmanlının ardıl devletiyi bide tasarının türkçe tam metnini okursanız 1923'e kadar devam eden katliam deniliyor kaldıki 1915-1917 olsa n'olur sonuçta ermenilerin yaptığı hainlikler yüzünden böyle oldu tabi 2,000,000 değil onlardan geberende oldu bizden şehit olanda ruslar neden ermenileri topraklarına sokmuyor çünkü onlarda biliyorki hepsi hainler
halilkarabulut ( )
iyide arkadaşlar türkiye osmanlının ardıl devletiyi bide tasarının türkçe tam metnini okursanız 1923'e kadar devam eden katliam deniliyor kaldıki 1915-1917 olsa n'olur sonuçta ermenilerin yaptığı hainlikler yüzünden böyle oldu tabi 2,000,000 değil onlardan geberende oldu bizden şehit olanda ruslar neden ermenileri topraklarına sokmuyor çünkü onlarda biliyorki hepsi hainler
DincerDolmus ( )
Amerikalilara öyle bir ders verilmesi gerekir ki, bir daha öyle onur kirici ithamlara bir daha akillarinin ucundan bile geciremesinler, yoksa bunlar yüzyillarca ayni professionel boksör gibi hep ayni yaraya vurmaya devam ederler ve amacina ulasana kadar sürdürürler.
ahmetcakir ( )
Turkiye buyuk millet meclisi acilen toplanip yuzde yuz hep beraber karar alip.bu kararida amerikaya topluca gelerek burada birlesmis milletler binasinda aciklamasi lazim biz burada yuzunuze soyluyoruz demesi lazim.ve butun dunya devletlerinden temsilci davet etmesi lazim buraya.bu is artik bir ermeni turk meselesi degil dunya meselesi oldu bunu dunya platformuna tasimasi lazim.ve bu yalana bir son vermesi lazim.
mustioz 
dündar doğan arkadaşımız mesajında iyi başlamış ama sonunu pek mantıklı bağlayamamış. chp-mhp ortaklığı ile kurulacak bir iktidar komedi ikilisini düşünmek bile istemiyorum. bu ülkenin başına gelebilecek en büyük facia olur sanırım. tsunami bile daha az zarar verir bu ülkeye...
mustioz ( )
şimdi benim düşünceme göre, 22-23 oyla bu tasası geçmiş. ama başkana kadar gideceği şüpheli. bu seneki amerikan parlementosu eğlencesi de bitince, biz de " bu olaylar soykırım değildir" diye bir tasarı hazırlatıp abd meclisinde oylatalım. madem oran neredeyse yarı yarıya, bu olabilir. misilleme olarak da, Irakda olanlar katliamdır diyerek bizim mecliste bir tasarı oylayalım. bakalım ne olacak..
AkınYıldırım ( )
Arkadaşlar uzun kısasını söyleleyim mi....
Ben hep küçükken ermeni mezalimi hakkında konuşulurdu... Bizlere ermenilerin ne kadar cani ve ne kadar gaddar oldukları anlatılırdı.. .Sebebi mi dedem Coşkun oğlu yusuf çavuş... Ermenilerin erzurumda ilk şehit ettikleri kişilerden biri.... ve babaannem karnı süngü ile delik deşik edilmiştir... Bizim köyün ahalisini topluca camide ya yakmışlar ya da kurşuna dizmişler... İşte uzun lafın kısası... Bence ermeniler ve abd ile ilişkiler tamami ile kesilmeli
Emrahemrah ( )
yönetimdekiler biraz bizi gururlndırın rest çekin abd ye ve ermenistan a. incirlik i kapatın, afganistanda ırak da destegi çekin yalnız kalsın abd. elçimizi çekip onların elçisinde geri gönderin ve ermenistana kapıları tamamen kapatn. köşeye sıkışıp kalsınlar. Azerilere yaptıkarını unuttılar galiba.
TolgaTOYGAR ( )
tarih yazılı olarak kanıtlara dayanır. ermeni tarihçilerin kendi yazıları ile ( ermeni tarihçi A.A. Lalayan ) ve hatta ermenistanın ilk başbakanı Ovanez Kaçaznuni nin 1923 parti konferansına rapor unda belirtildiği üzere ermeni soykırımının bir yalan oldugunu ermenilerin kendş belgeleri ile dünyaya duyurmak gerekiyor sadece . kaynak yayınlarında bunlar var isteyen bakabilir. saygılarımla kendş tezlerini kendi tarihçileri ile çürütebiliriz. saygılarımla....
HalilÜlker ( )
Sahsi kanaatim sudur ki: Türki Cumhuriyetlerin tümünün birlesimi ile Türk Cumhuriyetler Toplulugu adi altinda birlesik kafkaslarda , asya ve avrupada hüküm süren tek bir ülke kurulmasi. Muazzam güclü, teknolojik üstünlügü olan bir ordu olusturulmasi. Ondan sonra da Amerikaya arkadas senin jandarmaliginin devri 20nci yüzyilda sona erdi haydi yoluna diyerek gülümsenmesi. Ancak büyük perspektifleri olan insanlar ve ülkeler, sahtekar poz veren insan müsveddeleriyle gülerek kafa bulabilir.
mertefe ( )
Beklenmedik bir olay değildi herkesin sasırmasına sasırdım.Amerikanın kurtler ve ermenilerle kurduğu gizli ittifakın sonucu.Ermeniler sınırların kapanması ile sosyal izolasyon yasamaya basladılar.genclerin hepsi ülkeyi terk etti.Amerika ve rusyanın gizli desteği ile yıllar öncesinden hazırlanan planlar yururluğe girdi.Türkiyenin yapması gereken türki cumhuriyetler ve bazı arap ülkeleri ile askeri güvenlik kurulu olusturarak ortak guvenlik politikasını olusturmalı ve askeri operasyonlara baslamal
mertefe ( )
Araplar sıranın kendilerine geleceğini hala anlamamıslar galiba.Derhal türki cumhuriyetler ve araplarla ortak askeri güvenlik politikası olusturulmalı ve güvenlik operasyonlarına baslanmalıdır.amerikalıların kızılderilileri ,kore ve vietnamlıları en son da ıraklıları nasıl özgürleştirdiğini hepimiz biliyoruz.İnsan hakları ve savas sucları mahkemeleri ile işlenen suçlar için yargılanmaları gerekmektedir.Buna bir son vermenin zamanı coktan gelmiştir.
ŞafakÇabuk ( )
Bence yapılması gereken ABD yi İncirlik üssünden çıkarmak. Madem Ermenistan'ı bu kadar seviyorlar gitsinler Ermenistan a kursunlar üslerini. Ermenistan'a Türkiye, İran ve Karadeniz üzerinden geçemeyeceklerini düşünürsek önemi ortaya çıkıyor. ABD kuvvetleri Afganistan ve Irak tan çekilirken ne yaparlar bizim sorunumuz değil.

barishurmeydan )
Bugune kadar Amerikanin New Mexico eyaleti halen yasal olarak bizim kerkuk pozisyonundadir.Zamaninda amerikalilar siniri cekmisler hic bir hukiki dayanagi olmadan.Bugun ayaklansin ordaki meksikalilar kactanesini asarlar keserler.2ATOM BOMBASI ATMIS VE BUTUN AMERIKA YERLILERINI KESEN ,irakta hic bir yeterli dayanagi olmadan onlarca masunu kesen AMERIKANIN aldigi komik bir karar.Turkiyeye bu tehtidle neler yaptirmaya calisiliyor.Dun butun gazetelerde yer alan bu haber neden bugun kayip aniden.
mertefe ( )
benim anlamadığım ruslarla amerikalıların nasıl anlasabildikleri.amerikalıların rusları nasıl parcaladığını herkes biliyor.milyonlarca rus kadınının o dönemde fahişelik yapabilmek için sırada olduğunu ruslar nekadar cabuk unuttu..yasadıkları o acı günlerde bizim de içimiz burkuldu.amerika kiminle dost göründüyse o ülke ya parcalanıyor ya da birsürü sacma sorunla uğrasıyor.şimdi yapılan da benzer seyler..Rusya bitti sıra bizde mi???Sonra sıra araplara mı gelecek???
AtillaUral ( )
varsayalimki Amerika bu tasariyi onaylasin.....eee ne var bunda?? zaten neredeyse bir onlar kaldi onaylamayan! diger onaylayanlara ne yaptikki bunlara yapalim?! herseyden evvel biz kendi evimizi temizlemeliyiz. bu uckagitci politikacilarla bu is yurumez ve cunki bir turlu anlayamiyorum neden bu yabanci ulkelerin inayetine muhtac oldugumuzu! bizim ihtiyacimiz olan hersey zaten guzel vatanimizda var ve hatta onlarin bircok ihtiyaclarida bizde var.....
barishurmeydan ( )
Yabanci haber kaynaklarini okursaniz ne kadar rezalet ve seviyesiz bir yaklasim oldugunu gorursunuz.Adam diyorki komusmun dedesi oldurulmus bende buna inaniyorum ve kabul ediyorum.bu nedemek ya.daha onceden amerikanin kendi yaptigini kabul etmesi gerekir diyen uyeler bugun evet oyu atiyorsa bu oyunu bozarim arkadas demesi gerekir birilerinin.eskiden ermenistan diye yermi vardi.adamlarin yaptiklarini bide dogudakilere anlattirsinlar.bunun nedeni yurtdisinda lobisizlik ve yahudilerin bize kiyagimi
Emir EmrullahBuldu ( )
Türkiye'nin geçmişiyle hesaplaşmasını isteyenler,bu işi tarihe bırakmak yerine neden hala meclis salonlarında sözde bir kaç "bilgin" in çoğunluk görüşüne bırakıyorlar...Bunun mantıklı bir açıklaması sanırım yok...Diğer taraftan kızılderili katliamının bir çok tarihçiler tarafından soykırım olarak nitelendirilmesine karşın,neden hala bu konuda tek bir yasa verilemez...
barishurmeydan ( )
Bir takim sozler turkiyeye verildi obama bunlari tutamiyor.daha onceki hukimetlerin amerikan hukumetine verdigi sozler tutulmadigi icin bugun sozleri tutucak yonetim devrede.simdi politik avantajin bizde olmasina ragmenbu tipte bir uygulamaya hice sayar gibi boyun egmek yerine. biraz sert cikma ve tasmamizi cekistirme zamani.
EsrefKeskin ( )
Hissi duygularla olaya yaklasmaktansa, söyle sakin bir sekilde oturup düsünmek gerekir. Cocuklugumdan beri medyanin veya devletin verdigi korkuyla yada tedirginlikle yasamakdan " aman herhangi bir ülke bunu tanirsa, vay halimize" düsüncesinden bikdim.
Ben 30 yildir yurtdisinda yasiyorum. Disarda 5-7 Milyon türk ve TR-Devletinin bir gücü ve organizasyonu var. Buralarda insanlarla birebir konusmamizda bildiklerimizi anlatiyoruz, hemde elek üstü insanlarada.
EsrefKeskin ( )
Lakin bizle ve bizim politikacilarla yapilacak bir is olmakdan olay 95 yildir cikmis ve ermeniler bizden daha iyi calismislar.

Profesyonel bir yardim almakdan baska bir care yok. Yani devlet büyük mevlalarda para harcayacak ve heryerdeki medya ve elek üstü insanlarla bazi batili sirketler yani danismanlar seminerlerle ve medya üzerinde baski kuracak. Bu bati zihniyetiyle profosyenel yapilacak bir olay.

Paramiz ve aklimiz var, herseyi yapabiliriz, sadece direnisi ve seklini degisdirmemiz l
HüseyinTOSUN ( )
Burada'da yazılan görüşlerin büyük çoğunluğunu okudum ve neden her sena bu sorunu tekrar tekrar yaşadığımızı daha iyi anladım, çünkü bizler sorunlara subjektif yaklaşıyoruz. Türklerin ortak yanlarından birisidir anlık duygusal tepkiler vermek ama bu şekilde sorunlara çözüm bulamıyoruz, ne olacak incirliği kapatırsak, amerika yıkılacakmı. İncirlik bu gün'ki konjöktür için değil soğuk savaş dönemi için amerikaya lazımdı, yani incirliği kapatmak abd'yi hemen hemen hiç etkilemez.
EsrefKeskin ( )
Bizim tek odakda olayi toplamamiz gerekir, BIZ KATLIAM YAPMADIK, SADECE VATANI SAVUNDUK"
Halil ErolErsüs ( )
Her yıl temcit pilavı gibi ısıtılıp önümüze sunulan bu meseleden kurtulmak için önce kendimiz birlik olmamız lazım. İçimizde, Osmanlının Katliam yaptığını söyleyecek kadar basitleşip, karşılığında şak şak toplayan, madalya alan hainler ve yardakçıları oldukça hala çok işimiz var. Türklüğü içine sindiremeyen, Ne Mutlu Türküm Diyemeyenlerin damarlarındaki şüpheli kanı "Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarınkai Asil Kanda Mevcuttur" özlü sözünde bahsedilen kanla değiştirmemiz lazım.Saygılar sunarım.
MuammerBiyiklioglu
Biz TÜRKLERIN TÜRKTEN baska dostu yoktur!!! Adamlar Lobi üstüne Lobi kurdular ve müthis bir yalanla umulmadik yol aldilar. Peki bizleri yönetenler, hep bekledi. Bence yapilacak tek sey sudur, mademki bütün DÜNYA bize karsi cephe almis, biz de gereken Yasalari ve Yaptirimlari bir an önce hayata gecirelim. Kimmis bize Gözdagi vermek isteyenler görelim ondan sonra!!!!!
Cikarin bütün Arsivleri, görsün o Kör DÜNYALILAR!
EsrefKeskin ( )
Avrupanin her tarafinda seminerler ve segiler acar, uluslar arasi bir forum olusdurur istedigimiz sekilde insanlari bilgilendiririz.
Dünyanin heryerinde gönüllü insan ve guruplar bular, onlari egitir ve aktif yapariz. Yalniz olay devlet bazinda ciddiye alinip organize edilsin
HüseyinTOSUN ( )
Amerika'ya karşı en güçlü kozumuzu yine bir amerika planı ile yok ettik, sanıldığının aksine abd'ye karşı en güçlü koz incirlik üssü değil bizzat TSK'dır ama biz kendi elimizle yani amerikanın savaşarak yapamayacağını yapıp TSK'yı yerle bir ettik. Dünyanın en büyük ve en güçlü kara harp ordularından birisini bırakın savaşmayı kendini savunamaz hale getirdik, ağızları köpürerek salya sümük TSK'ya saldıranların bayramı olsun.Bu zafer abd ermenilerinin değil, içimizdeki Türkiye düşmanlarının zaferi
HüseyinTOSUN ( )
Amerika'ya karşı en güçlü kozumuzu yine bir amerika planı ile yok ettik, sanıldığının aksine abd'ye karşı en güçlü koz incirlik üssü değil bizzat TSK'dır ama biz kendi elimizle yani amerikanın savaşarak yapamayacağını yapıp TSK'yı yerle bir ettik. Dünyanın en büyük ve en güçlü kara harp ordularından birisini bırakın savaşmayı kendini savunamaz hale getirdik, ağızları köpürerek salya sümük TSK'ya saldıranların bayramı olsun.Bu zafer abd ermenilerinin değil, içimizdeki Türkiye düşmanlarının zaferi
EsrefKeskin 
Hüseyin Tosun beyin fikrine katiliyorum. Ne incirligi kapakmak, ne Türki cumhuriyet kurmak, nede araplarla birlesmek bize bir sey getirmez.

Araplarla ortaklik yapmak isteyenleri, fransa daki arap mahallesine getirip, onlarin TR üzerine olan fikirlerini dinletmek gerekir.
GITME HAYEL PESINDEN, KALIRSIN SONRA ISINDEN!
EsrefKeskin ()
Bizde parlementoyu toplayip, amerikalilarin, viyetman da, Almanya da, irak da yaptiklarinin bir soykirimi oldugunu tartisir ve karar veririz. Hatta bunda bizi destekliyecek dünyada bir cok parlementer de bulabiliz.
Almanlar a sorun bakalim, savasin bitmis olmasina ragmen Dressden sehrini, Hamburg u ne hale getirmisler. Irak da, afkanisdan da istedigin kadar adam bulursun, onlarin yaptiklarini!
muratyildirim ( )
bizimde boyle bir meclis komisyonu olusturmamiz lazim ve, amerikanin katlettigi kolelestirdigi zencileri, vietnama attigi atom bombasini vs saymakla bitmez meclise senede 2 defa getirmemiz gerekir. almanlar yahudileri katletti
hitler yapti denilip cikiliyor icinden ki bizde soykirim dahi soz konusu degildir.
bu acidan soykirimi siyasiler degil tarihciler arastirmalidir onlar karar vermelidir.
ama onlarin yaptiklari zaten ortada tarihciye ne hacet kameralar televizyonlar bangir bangir goster
cansu ( )
NETTE DEGİL GERÇEK HAYATTA PROJELERİNİZİ YÜRÜTÜN DOSTLARIM...
YesimGiray ( )
Tasarının ABD'de yasalaşması halinde ABD'nin Irak ve Afganistan'daki çabalarının zora gireceği aşikar.Onlar bunun farkında.Ermeni tasarısının kabulü kongreye sunulması sürecine kadar ,meselenin pişirilmesi,Afkanistan çıkmazından Türk unsurunun devreye sokulmasını pazazrlık meselesine getirmek çabasındalar.Bu tablo çok açık...
YesimGiray ( )
Bizim tarihimizi,vicdanımızı hiç kimse,hiç bir şekilde şekillendiremez.Çünkü biz kirliliği bilmeyiz.Bu kirlilikleri bilmediğimizden,politikaların kirlisularında yüzmeyi bilmeyişimiz..Anlamın adı,milyonlarca insanımızın sevdası.Biz barışı,kardeşliği,dostluğu ezberden değil,genlerimizden,kendiliğinden gelen saf hali ile biliriz.Biz tüm insanları bu memleketi sevdiğimiz gibi samimi olmaları kaydıyla sevmeyi öğretiden almadan kendiliğinden severiz.Biz İnsan Milletiz.
yalçınözen ( )
ey obama gölge etme başka ihsan istemiyoruz.ayıdan post sizlerden de dost olmaz.
adnankaradag ( )
Atatürk bunlardan bıktı gidin şurda kurun devletiniz biz rahat bırakın dedi bunlarda yolda rahat durmadılar Allah verdi cezalarını şimdi de kalkıp bizim üstümüze atıp para kopartacaklarını sanıyorlar.
YÜKSELHOCA ( )
BU İNCELDİĞİ YERDEN KOPACAK ARTIK...HER YIL BUNUNLA UĞRAŞMAK ONUR KIRICI,BİR KERE KOMİSYONDAN GEÇERSE GERİSİNİ NE YAPACAKSINIZ? BIRAKIN YASALAŞSIN ZİRA ABD BUNU ŞANTAJ İÇİN KULLANMAYA BAŞLADI....
YÜKSELHOCA ( )
SUÇUN TAMAMI BİZDE,ELİN SUÇU YOK...BİZ KAPIYI AÇMIŞSAK HIRSIZ DA GİRER UĞURSUZ DA....BİR GÜN BİLE TARİHÇİLERİMİZ DÜNYAYI GEZMEDİ,AKSİNİ İSPAT ETMEDİ..HAVALE ET YAHUDİ LOBİSİNE,BIRAK ONLAR HALLETSİN....İYİ DE KARDEŞİM,EL ELİN KOYUNUNU DERE YUKARI ARARMIŞ....
cemalözüyılmaz ( )
Amerika ile adam akıllı konuşmak lazım.Her sene bu stresi yaşamanın anlamı yok onlar bizim yumuşak karnımızı sürekli kaşıyorsa bizde onların afganistan,iran,ırak olan yumuşak karnını kaşıyalım.Aksi halde bu işkence sürüp gidecek.Onlarında canı yandıkca bizim canımızı yakacakları zaman iki kez düşüneceklerdir.
YÜKSELHOCA ( )
ERMENİLER LOBİ OLUŞTURDUĞUN DA BİZLER OKEYE DÖNÜYORDUK...LOBİ DEMEK PARA DEMEK,GÜÇ DEMEK...YUMURTA SONA YANAŞINCA SON GAYRET TARİHÇİLERİMİZ DEVREYE GİRDİ AMA ERMENİLER BÜTÜN DÜNYAYI GEZMİŞTİ BİLE....
YÜKSELHOCA ( )
ŞU RET OYLARI BİLE YAHUDİ LOBİSİNİN SON KALINTILARININ ESERİ....İSRAİLE POSTA ATARSAN KENDİ İŞİNİ KENDİN GÖRECEKSİN...İSRAİLE İYİ YAPILDI AMA BU DEVLET KENDİ MİLLİ SORUNUNU NASIL BUNLARA HAVALE ETTİ,ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL...
InekSaban ( )
Tehtid ile bir yere varilmaz, ama tabiki yasa cikarsa bizde diger tarafdan cezalandirmamiz gerekir. Bence bu her yil gelenek olan oylamayi türkiyenin kendi inisyatifi ile tarihsel arastirmanin eline birakilsin diye amerikaya baski etmeliki fair play olsun. Ermenilerin lobbysi amerikada cok güclü oldugunu herkes biliyor, amerikanin türkiyede afganistan veya incirlik gibi konularin yüzünden birgün cikari daha kalmassa basari olucaklarindan eminim. Dolaysiyla zaman konusunda türkyie desavantajda.
YÜKSELHOCA ( )
PEKİ ŞİMDİ NE YAPILACAK? İŞTE ŞİMDİ DEVLET GİBİ DAVRANILIP REST ÇEKİLECEK VE TEMSİLCİLER MECLİSİN DE YALVARILMAYACAK.SENEYE YİNE BAŞIMIZDA....İNCİRLİKİ KAPATSINLAR BAKALIM AMERİKA HOPLAMIYOR MU?
cansu ( )
KARABAGIN HARİTADAKİ YERİNİ BİLE BİLMEYEN İNSANLAR TARAFINDAN YÖNETİLEN BİR DEVLETİN BU TARZ YAPTIRIMLARA UGRAMASI HİÇ DE YADIRGANACAK BİRŞEY DEGİL....SEÇTİNİZ ermeniden ANASI OLANI,GÜRCÜDEN BABASI....NE BEKLİYORDUNUZ:?
YÜKSELHOCA ( )
HATIRLAYINIZ,ECEVİT KIBRIS HAREKATIN DA VE HAŞHAŞ EKİMİN DE ÇEKTİĞİ RESTLE AMERİKANIN ASLINDA TÜRKİYEYİ KARŞISINA ALMAK İSTEMEDİĞİNİ GÖSTERDİ....TÜRKİYE KENDİNE YETEN ÜLKEDİR VE AMBARGO KULAĞIMIZI BİLE KAŞIMAZ.....TÜRKİYE ZATEN KUŞATILMIŞ VE İZOLE EDİLMİŞ ÜLKEDİR....
YÜKSELHOCA ( )
DÜNYA DA TEK BİR DEVLETTEN MEDET UMMAYACAK VE EKONOMİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ....İRAN DAN YANA ŞİMDİDEN TAVIR KOYMAK SON DERECE SIKINTILI DÖNEMİ AÇAR VE İRANA ON ÜLKE AMBARGO KOYUYORSA BİZE TÜM DÜNYA SEVEREK AMBARGO KOYAR....ÖNCE YAVAŞ YAVAŞ,KADEME KADEME ABD DEN KOPMALIDIR.....
YÜKSELHOCA ( )
ECEVİT OLSAYDI BU AKŞAM İNCİRLİK GEÇİCİ OLARAK KAPATILIRDI...BAHÇELİ DE TAVİZ VERMEZDİ...ANCAK ÇOCUKLARINI AMERİKA DA OKUTAN VE ÇOK SEVDİĞİ HOCASI ORADA İKAMET EDEN AKP EN UFAK DİRENİŞTE BİTECEKTİR....
cansu ( )
TASARI GEÇMEYECEK ELBET...ABD NİN KILICI BAŞIMIZDA SALLANDIKÇA,HÜKÜMETLER VERECEK DE VERECEK....ONU VER ANAM...BUNU VER BABAM....BU SINIRI AÇ...AÇ KARINLARI DOYUR...KIBRISI VER DE SEFAMIZ OLSUN....OLAN YİNE MİLLETE OLACAK....VE TÜRKÜN KANINI İÇİP DOYAN ermeniler,İLİĞİMİZİ DE KURUTANA KADAR SÖMÜRECEKLER ÖYLE YADA BÖYLE....HAYASTANA AND İÇMİŞLER KİN GÜDEREK VAHŞİCE MAŞALIKLARINI SÜRDÜRECEKLER MAALESEF..
cansu ( )
TAA Kİ TÜRK UYANANA DEK !!!!!!!!!!!!............UYAANN...........
MuratYilmaz ( )
Ermeniler dünyaya yalanlarini anlatirken,onlari dinleyenler ile onaylayanlar,hicmi tarih okumamislar?Birde davaliyi dinleyelim,onun savunmasi nedir,düsüncesinden acizler.Bu acze sahip yargic görevi yüklenmis politikaci yargiclar,ancak Hitler politikasinin,GAZLI ölüme degil,Türkiye Cumhuriyet'ine MÜEBBET hapis cezasina mahküm etmis oluyor.Bizim Parlementomuzda,öyle bir KANUN yapmali,kom bizi SOYKIRIM ile suclarsa 50 bin dolar veya 5 yil hapis cezasi ile cezalandirilmalidir.
YÜKSELHOCA ( )
ŞİMDİ AKP SÖZDE REST ÇEKERSE FORBES DERGİSİ ERDOĞANI YENİDEN'' EN ZENGİNLER'' LİSTESİNE EKLER...YETMEZ,NE KADAR DOSYA VARSA HEPSİNİ MEDYAYA SERVİS EDER...ERGENEKONU TERSİNE DÖNDÜRÜR,VARMI BAŞBAKAN DA O YÜREK?
YÜKSELHOCA ( )
YAPILACAK OLAN MALUMDUR AMA SAYDIKLARIM YÜZÜNDEN İKTİDAR TEKİNİ BİLE YAPAMAZ...AMERİKAN EŞEĞİNE BİNEN KENDİNİ YOLUN ORTASINDA,HEM DE ÇAMURUN İÇİNDE BULUR.....
YÜKSELHOCA ( )
ŞUNU SORALIM DA CEVABI İÇİNDE OLSUN,NEDEN BU ERMENİ SOYKIRIMI VE AÇILIMLAR DAHA ÖNCE SÖZDE KALIYORDU DA,SON 8 SENEDE İCRAATE DÖNDÜ?
cansu ( )
HARI BÜLBÜL HARDASAN....

ÜREGİME YASTASAN....

KARABAGIM GAN OLUB,

SEN YENE YASTASAN...YASTA...

MuratYilmaz ( )
TSK ILE UGRASANLARA HATIRLATMAK GEREKIYOR.DEVLETLER ARASI DOSTLUK OLMAZ VE OLMAMISTIR.SADECE MENFAAT VE AVANTAJ VARDIR.KENDI ARSIVLERINI OKUMAYAN,HATTA ,1.DÜNYA HARBINDE HEM ÜLKEMIZI ISGAL EDEN VE BIZZAT ERMENILERIN ELLERINE SILAH VEREREK,VATANDASI OLDUGU OSMANL'YA KARSI AYAKLANDIRAN BU GÜNÜN AB ÜYESI FRANSA,ERMENI LOBISININ BAS MIMARI VE OY AVCISI ABD;BIZIM TBMM DE MUHALEFETI VE IKTIDARI HATTA PARLEMONTO DISI OLAN PARTILERIN ISTIRAKI ILE BIR KOMISYONUN KARARI ISIGINDA GEREKEN YAPILMALIDIR:
VOLKAN ÇINAR ( )
bu gavurlar mart kedisi gibi "hem yapıyor hem bağırıyorlar". bunlarla anlaşma falan yapılmasın. karabağ krizi tırmandırılsın. azarbaycan bu gavurlar için küstürülmesin....
EndiseliVatandas ( )
Vatandas ve devlet destegiyle Washinton;'in gobegine ve Avrupa baskentlerine buyuk birer Turk Tarihi Muzesi acmaliyiz.
Girisine de en buyuk harflerle " "TUM GERCEKLERI TARAFSIZCA ELE ALMADAN YAPILAN YORUM TARIHE VE ADALETE SAYGISIZLIKTIR"
Saygilar
MuratYilmaz ()

SU AN TÜRKIYE'DE 100 BIN ERMENI VATANDASI KACAK OLARAK CALISMAKTADIR:ÖNCELIKLE BUNLARIN KULAGINDAN TUTUP ERMENISTAN'A IADE ETMELIYIZ.IRAN ILE ILISKILERIMIZI ASLA BOZMAMALIYIZ.ONLAR ISLAMIN DELIKANLILARIDIR.BU DÜNYADA ÖYLELERINEDE IHTIYAC VAR.DÜNYA 45 YIL SOGUK HARPLE YASADI;BIR 40 YILDA ISLAM SOGUK HARBI GEREK;MAALESEF SU AN IRAK VE AFGANISTANDA DAHA DOGRUSU SOGUK HARP SONU IRAKTA BASLADI VE DEVAM ETMEKTEDIR:hEMDE INSANLIK ADINA
cansu ( )
İRAN REJİMİNİN SONUNA GELİNDİ...MERTLİK?! BOZULDU....FEDERASYONLARA AYRILACAKLAR....GÜNEY AZERBAYCAN BOMBA GİBİ PATLAYACAK YAKINDA...BASKI REJİMİYLE HİÇBİR TOPLUM YÖNETİLEMEZ....BUNUN DİNLE ALAKASI YOK....SSCB ATEİSTTİ...AMA O DA BASKI REJİMİYDİ....VE SONUÇORTADA...
AbdurrahmanÇöm)
Bakın,seneler geldi geçti ama bizim 60 yıllık ezikliğimiz bir türlü geçmedi.Tabiki medeni dünya ile bir,ortak olalım ama artık yeter,biraz da onur..her sene sanki sınavdan geçiyormuş gibi onaylandı,onaylanmadı.. bırakın onaylasınlar ama bizde gerçek bir cevap verelim.ne olucaksa olsun...siz bu halkın önüne samimi ve vatansever gelin yeter.. bakın neler oluyor.....
MuratYilmaz ( )
ENDISELI VATANDAS'IN TEKLIFINE KATILIYORUM.BUNUN BILHASSA 1.DÜNYA HARBI VE KURTULUS SAVASIMIZA AIT BÜTÜN TARIHI BELGELERI;HATTA AB,RUSYA VE ABD ARSIVLERINNDEKI DÖKÜMANLARIDA DEGERLENDIREREK,AB DE BERLIN:PARIS:LONDRA;ROMA;GIBI;AYNI ZAMANDA WASINGTON;NEWYORK VE SAN FRANSISKODA;KANADA; GÜNEY AMERIKADA DA AYNI YÖNTEM UYGULANMALIDIR:iNTERNET SAYFALARINIDA KULLANALAIM:
mustafaözgün ( )
Malesef kelime oyunlarıyla bu işler yürümüyor, bu gibi durumlarda daha sert SOMUT adımlar atılmalı , Bu konuyu ele almayı bırakın, Düşünmeye kalktıklarında bile Olacakların farkında olsunlar, Öyle sert bakarak değil , sert adımlar atarak bu iş çözülür. Gölgemizi biraz genişletmeliyiz.
mustafaözgün ( )
Malesef kelime oyunlarıyla bu işler yürümüyor, bu gibi durumlarda daha sert SOMUT adımlar atılmalı , Bu konuyu ele almayı bırakın, Düşünmeye kalktıklarında bile Olacakların farkında olsunlar, Öyle sert bakarak değil , sert adımlar atarak bu iş çözülür. Gölgemizi biraz genişletmeliyiz.
YesimGiray (
.Diasporada bazı kişiler fantezi yapabilirler. Ancak Kafkasya gibi son derece tehlikeli bir bölgede böylesine karanlık oyunlar oynamak Ermenistan’a çok pahalı patlayabilir.
Sözün özü, yaklaşan 24 Nisanlar Türkiye’yi korkutmamalıdır. Çünkü bazıları Türkiye’nin korkuları üzerinden rant beklemektedir. Bunun en son örneğini ABD’de görüyoruz.Ermeni diasporası ve arkasındaki planlayıcılar dün terör yapan, bugünse şantaja başvuran şebekelerdir(Sedat LAçiner)
tarıközpalabıyık ( )
sözde ermeni soykırımı öylemi bizim halkımıza yapılan soykırımın yanında biz ne yapmışız adamlar yaptıklarını bize mal etmek için ellerinden gelen her türlü fırsatı değerlendirdi biz ne yaptık bir hiç şimdiye kadar sadece kendi kendimize hayır biz soykırım yapmadık dedik bunu dünyaya anlatabildikmi hayır ne geçmiş hükümetler ne de bu hükümet anlatamadı biz bu mevzuyu anlatamadığımız müddetçe daha çok hak isteyecekler onların bu tavrına karşın biz hala kucak açıp gelin dost olalım diyoruz
alitekin ( )
BULDUM, DÜNYA ÜZERİNDE BİR TEK ERMENİ KALMAYAINCAYA KADAR HEPSİNİ ÖLDÜRELİM, AKLIMA GELMİŞKEN YAHUDİLEREDE BİR EL ATALIM BÖYLECE HEPSİNDEN KURTULMUŞ OLURUZ, NASIL FİKİR AMA? ÇOK ZEKİYİM YA ALLAH KAHRETSİN :)
tamerarslan ( )
bu konuda ki tek düşüncem hükümetin söylediği gibi süreç tıkanabilir yönünde değil. aktif bir tepki vermedir bu tepki öncelikli olarak incirlik üssünü kapatmak düşmanıma dost olan benim dostum olmamalı bu yüzden rusya hatta ahmedi nejadlı iran bile müttefikimiz olur sonuçta gözden ırak olan gönüldende ırak olur komşumuz dururken dünyanın öbür ucunda bir ülkeye gönül vermek olmaz. biz böle bi tepki verirsek abd anlar ne olduğumuzu bizsiz ne olduğunu
AliArslan ( )
bu gün mustafa kemal yaşıyor olsaydı, balıkesirli musayı savunmanın da şiddetinde bir tepki verirdi. derdiki. benim ecdadım soykırım yapmadı. ama ecdadı soykırım yapanlarsa benim ecdadımı yargılayamaz. eğer yargılarsa bende onu yargılar ve bütün ilişkilerimi keser milletimle beraber o devleti devletime tehditkar düşman ilan eder ve onunla savaşırım ama onurumu çiğnetmem derdi düye düşünüyor ve aynı kararlıkta olunmasını istiyorum.. lütfen artık kulluktan çıkalım.. TÜRK MİLLETİ KUL OLAMAZ.......
BirsenTurkmen (
Her yıl ABD'nin 'tepkisi ne olacak?' diye son dakikayı beklemek yerine, köklü bir çözüm üretmemiz lazım. Onların ne yapacağını değil, kendimizin ne yapması gerektiğini açık ve net bir şekilde belirleyip, hep birlikte hareket etmemiz lazım. Defansif değil, ofansif hareket etmeliyiz. Bunu yapmak için de önce tarihçilerimiz tarihimizi kökten inceleyip, topluma açık ve net bir şekilde tüm detayları ile anlatmalı. Maalesef toplumun büyük çoğunluğu hala kendi tarihimizi bilmiyor.
BirsenTurkmen ( )
Türkiye'de 'lobi faaliyetleri' geliştirilmelidir. Lobiciliğin ne olduğunu milletimize öğretmemiz lazım. Bazı savaşların tabanca tüfek ile değil, masada ve kağıt ve kalem ile, konuşma ile, kazanıldığını artık öğrenmemiz lazım. Tepki mektupları yazıp ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesine göndermeliyiz. Yabancı dil bilenlerimiz yabancı gazetelerde veya medyada bu konu açıldığı zaman Türk tezini destekleyen, küfür içermeyen, yorumlar yapmalı, mektuplar yazmalı.
ibrahimyalcın ( )
bırakalım gecsin arkadaşlar rusyada da gecmedimi ne oldu bittikmi yok gercekleri onlarda biliyorlar bizim onlara ihdiyacımız yok amarikaya ne satıyoruz ne alıyoruzki ekonomi zarara girsin onların bize ihdiyacı var bunlar bunu koz olarak kullanıyor boşverin girsin bişeycik olmaz biz tavrımızdan ötün vermedigimiz müttetce bu kozu son olarak kullanırlar tavrımızdan ötün vermeyelim türklügümüzden ve dinimizden övünelim türkün türkten başka dosdu yoktur
BirsenTurkmen ( )
Bu konuda Türkiye aleyhine kararlar alan devletlere kendi tarihlerinde kara lekeler hatırlatılmalıdır. Mesela, Amerika'nın kızılderililere yaptığı, Meksikalılara yaptığı, Afrikalılara yaptığı, Japonlara yaptığı, Vietnamlılara yaptığı, Iraklılara yaptığı vs. vs. vs...1915 olaylarında kendi devletlerinin olumsuz rolleri de arşiv belgeleri ile kendilerine sürekli hatırlatılmalıdır.
BilgiYıldırım ( )
Bu iktidar boşu boşuna Azarbeycan halkını üzdü.O zaman biz duyarlı vatandaşlar bu olaya karşı çıkmıştık.Cumhurbaşkanı Kayseri!deki maçı Ermenilerin Cumhurbaşkanı ile izlerken sahaya Azarbeycan bayrağı yasağı getirilmişti bunu unutmadık.Cumhurbaşkanı "tarih yazdık" demişti o gün için.Gerçekten tarih yazmışlar.Bu yazılan tarih Ermenilerin Lehine bir uydurma tarih olmuş.
AtaATATÜRKÇÜ ( )
Türkiye’de sözde soykırımın aslında yaşandığını savunan bilumum 2. Cumhuriyetçi, Fethullahçı gazeteci ve yazar AKP’nin yandaş medyasını doldurmadı mı?
sefeqmemmedova ( )
ne soykrimi ya?azeriyim ben.ben bilirim nedir soykrim.ana babalari sag iken bastiran,yandiran ermeni ve sovet kowunlari degilmi?turkiyenin etdiyi hic bir soykrim yok.kardew ulkem,canim ulkem,kibrisli ulkem,adaletli ulkem SEN hep haklisin.duwunme bunlari.ataturk,vatan sag olsun
sefeqmemmedova ( )
amerikada qaliba hafiza sorunu var.e tamam o zaman hindulari,kizilderelileri biraksinlar bir kenara.yakin gecmiwi,IRAKi nasil zavalli hale saldiklarni duwunsunler.soykrim degilmi o?o kadar cocuk,kadin oldurduler.peki o?
ugurmeydan ( )
oyle birey ki yaptik desek, yapmadilar diye diye yine suclu bulurlar bizi durum bu........zannederim gun bugundur turkiyeyem yonunu degistirmelidir,oyle afganistan dan aker cekmek incirligi kapatmak kimi korkutuyoruz bu isler bize korku verir eger yaparsak bu politika ile..... uyan ey buyuk turk ataturk sana ihtiyacimiz var ...
SEVERVATAN_ASIGI ( )
AMERIKA ONCE KENDI SOYKIRIMINA BAKSIN YARGILANACAK BIRI VARSA ODA AMERIKANIN KIZILDERELERINE YAPTIGI SOYKIRIMI NE CABUK UNNUTU
SEVERVATAN_ASIGI ( )
BEN SIZE SOYLEYIM BU AVRUPA ZATEN GÖZÜ TÜRKIYEDEYDI,,,, SIMDI EKONOMIK KRIZLE iiiiiiCE BATILAR ÜSTÜNE BELCIKADA OLAN PKK OPERASIONLARI ZATEN BELCIKADA ONCEDEN BERI PKK VARDI ISTEDIKLERI GIBI YASIYORLARDI SIMDI NEDENSE YAKALIYORLAR YA UYAN BASTAKILER BOS YERE YAPIYORLARDIR EMIN OLUN
vuralusta ( )
ABD bu tasarıyı kabul etti diye bizde aynini ABD`ye yapmak zorunda değiliz başka alternatifleri konuşmaliyiz ki dünya yanliş yolda olduğunu anlasın alternatifler nelermi bence:
1. incirlik üssünü kapatmayı meclise getirmeliyiz
2. NATO`ya alternatif olarak bir Askeri birlik kurmaya başlamamız gerek ve NATO`dan yavaşça cekileceğimizi belli etmek (örn.Azerbaycan,Iran,Pakistan,Hindistan v.s)
3. dişarıya silahlar için vereceğimiz Parayla kendi üretimimizi hizlandırmalıyız
BurakBas ( )
Etsinler! Bizde de yüce Türk milleti olarak burdan bir tepki gostermeliyiz. Türkiye, Rusya ile bir ortak askeri tatbikat yapsin bak abd nasil avucumuza gelir. Bunu yapacak yürek lazim basbakan dedigimiz sahista. Bunu gormek ve artik fark etmek lazim. Etrafi nükleer gücler cogaliyor, bizimkiler kürt acilimi, ermeni acilimi, zart acilimi zurt acilimi derken ihaneti gozler önüne seren bir politika izlemistir AKP hükümeti. AB yerine bir Türk Islam Birligi kurulmali.
BurakBas ( )
Kuyruklu yıldızın çekirdeği vardır bir de kuyruğu, Türkiye kuyruklu yıldızın çekirdeği gibidir. Anadolu Türkü güçlü olursa, İslam Dünyası da güçlü olur. Milli ve manevi değerlerimize dönüş şarttır.
halukşantaş ( )
Ankara'nın göbeğindeki Kore Anıtı'nı ABD'nin emriyle çocuklarımızı taa oralara gönderip,göz göre göre öldürttüğümüz pis savaşın anısına diktiğimiz utanç abidesini yerle bir edip,yerine kızılderili soykırımı anıtı ,karaderili soykırımı anıtı veya vietnamlı soykırımı anıtı dikebiliyor muyuz ??? Yok,yapamıyoruz..Yaptığımız tek şey,bu tür gruplar kurup,acınası sessizliğimizi,tepkisizliğimizi birbirimizle paylaşarak,bir tür haksızliğa başkaldırı mastürbasyonu yapmak. Havanda su dövmeye devam.
mahonyay ( )
Hersey planli ve programlanmis olarak yapilmaktadir.1.plan ; ermeni tasarisini onaylamak.2.plan; bunu turkiyenin kabul etmeyip en onemli us olan incirligi kapatmasini saglamak.3. plan ;bunu bahane ederek fiili kurt devletini mesrulastirmak ve oraya bu ussu tasimak.4.plan tasaridan sonra ermenilere ve kurtlere toprak verdirmek.bunlar coktan planlanmistir.Turkun turkten baska dostu yoktur.vatan sagolsun.
mehmetcebeci ( )
ABD ye tek kelimeyle ifade edilmsi gereken bence 24 nisanı beklemeden iletilmesi gereken, bu konunun bir daha temsilciler meclisine veya senatoya getirilmesi durumunda doğacak sorunun tamamen kendilerine ait olacağını anlatacak yürekli bir siyasetciyle bildirilmesi gerek, çocuk oyuncağı yaptılar,başbakanın deyimiyle yalama ettiler,
ankaralıturgut ( )
Ya bunlar unutulurmu lingi tıkla http://buvatankmn.blogspot.com/2008/12/bunlar-unutulurmu.html
KeremBÜYÜK ( )
ABD Meclisi önce kalkıp kendi topraklarında katlettikleri kızılderililere ve katlettiği Zencilere Baksın.
emresarp (
Amerika'nın 50 eyaleti var, 47 si zaten yıllar önceden beridir ermeni soykırımını tanımış durumda, şimdi kongre tanıdı da niye olay oldu, Fransa da 2001 yılında tasarıyı kabul etti, ne yaptık? Attık tuttuk yakarız, ticareti zayıflatırız vs. diye ama sonuçta unuttuk gitti. Artık TBMM nin iradesini ortaya koyma vakti gelmiştir. Boeing projesi, İncirlik üssü, silah alımları ve Afganistana asker gönderme meseleleri ciddi olarak masaya yatırılmalı ve çok net mesajlar verilmelidir.
naimalkan ( )
Ben bir gurbetci olarak, o her firsatta ahkam kesen,avrupayi iyi tanirim.abd ve avrupa once kendilerini muhakeme etsinler,hangi insan haklari ,hangi hukuktan bahis edereler,utanmazlar cikarlarina ters dusen hersey mubahtir,insan hakki falan hikaye,turkun turkten baska dostu yoktur.
SelmanZebil ( )
Şu “Soykırım” dedikleri şey
İkide bir “soy kırım” iddiaları ABD siyasetinin her yıl 4 Mart günü, “soykırım” hamlesi ile çıkışına tertiplenmiş vakıa olarak bilinmelidir artık. Her “soykırım” hamlesinin başarıya ulaşması karşısında ABD siyaseti: “Türkiye kaybedilir” uyarısı ile son dakika uyarılarıyla durdurulmuştur. Lakin her yıl 4 Martta bu “soykırım” tehdidi sürmesine engel olamaması altında yatan neden bilinmelidir.

Ünlü ABD tarihçisi Justin McCarthy: “Sizde kabul edin ve kurt
YUSUFBURHAN ( )
HULKİ CEVİZOĞLU'NUN CEVİZ KABUĞU PROGRAMINDA ERMENİ TARİHÇİ YAZAR LEVON PANOS DABAGYAN 1915 YILINDA SOYKIRIM DEĞİL,TECRİT OLAYI YAŞANMIŞTIR.TÜRKİYE'NİN HAKLI OLDUĞUNU ANLATMAM İÇİN BENİ ULUSAL TV KANALLARINA ÇIKARIN DEDİ,AMMA HİÇBİR ULUSAL TV.KANAL HALA ÇIKARMADI !.
BilginKüçükakın ( )
Amerikanın konuyla alakasını anlayamıyorum.Bu kadar geçmişi irdeleyenler yakın zamandaki Karabağ meselesi ile ilgili neler diyecekler neler yapacaklar yada yapıyorlar . Arkadaşlar ABD dünyada güvenebileceğimiz en son devlettir.Şöyle bir tarihinize bakın bizi her türlü sömürme yollarını arıyorlar.Bizim siyasetçilerimizde sağolsun yönetiliyorlar.Her şeye kota koyanlar bizim güçlenmemizi istemeyenler kendi ürünlerine pazar yaratmak için elinden geleni yapıyor.Siyasetçiler duyun uyanın
safakılınçer ( )
arkadaşlar ben aslen erzurumluyum benim dedem 1915 olayları esnasında ermeniler tafadından camiye toplamak süretiyle yakılan kürt kökenli bir dedenin türk torunuyum,Amerika şimi stretijik ortak olarak ermenileri yanlarına almalı ,üs vermeli,natoda beraber kol kola girip resim çektirmeli,ırakta onlarla çarpışmalı ve afganistana asker yollamalı,ondan sonrada bana gelip özür dilemeli,türkün türkten başka dostu yoktur,buna arap müslümanlar dahildir,NE MUTLU TÜRK OLANA,Kahrolsun abd ve uşaklarına.
fıratözeren ( )
Bugün kendi meclislerinde Türkiye'nin yıllar önce yaptığı -yabancıların söylediklerine göre- Ermeni soykırımını konuşanlar şöyle birkaç yıl geriye dönüp baksınlar. Irak'a yapılan zulümler ne çabuk unutuluyor. Bütün savaşlarda baş rol oynayıp bu sorumluluğu diğer devlerin üstüne atmaya çalışışanları topyekun bir devlet olarak kınamalıyız. Kimse Türk geçmişine el uzatamaz. Kurtuluş Savaşı döneminde Ermenilerin Türk köylerinde yaptığı zulümlere ne oldu?Çabuk unutuyoruz, ülkece, "dünyaca"...
safakılınçer ( )
bazı kendisini bulanmaz hint kumaşı sayan aydın kılıklı vatan hainleri ,orhan pamukj gibi hilkat garibeleri,ellerine geçen vatan satma paraları ile ilk işleri Amerikada ev alıp oraya yerleşerek,vatanını satmaya devam edip,ermeni ve uşaklarınahizmet etmekte,kendisini avrupalı sayan sözde devletler parlementolarında aldıkları kararlarla türkleri ve türk milletini sözde aşagılamakta olduklarını zannetmekte,aslında bizi Çanakkalede,gelibolu'da Anadoluda yenemeyenler(Devamını oku)
cüneytTURNA ( )
Her sene ekmegimize yag sürer gibi bu BÜYÜK SOYKIRIM YALANINI ÖNÜMÜZE KOYMALARINDAN büyük bir RAHATSIZLIK DUYUYORUM...SELAMLAR...
Saygılarımla, Cüneyt Turna / AnladımkiHayatınAnlamıHayatıBirAnlamaAdamaktaSaklı.
safakılınçer ( )
şimdi aldıkları bu kararlarla bizi yendiklerini zannediyorlarsa yanılmaktadırlar,zaten asırlardır dedigimiz bir şey var,TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR,buna araplar ,müslümanım diyenler dahil,ama bunların ekmegine yag sürenler yok degil aynı vatanın satmak isteyen sözde kürtlerde yarın ermenilerin yaptıklarını yaparlarsa şaşmayın,onları ve türkiye düşmanlarını iyi tanıyın,damarlarınızda akan kan çok asil ve ender bulunan bir kandır,onda mertlik,onda yiğitlik,onda şeref ve haysiyet vardir,(DV
safakılınçer ()
şimdi aldıkları bu kararlarla bizi yendiklerini zannediyorlarsa yanılmaktadırlar,zaten asırlardır dedigimiz bir şey var,TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR,buna araplar ,müslümanım diyenler dahil,ama bunların ekmegine yag sürenler yok degil aynı vatanın satmak isteyen sözde kürtlerde yarın ermenilerin yaptıklarını yaparlarsa şaşmayın,onları ve türkiye düşmanlarını iyi tanıyın,damarlarınızda akan kan çok asil ve ender bulunan bir kandır,onda mertlik,onda yiğitlik,onda şeref ve haysiyet vardir,(DV
safakılınçer ( )
vatanını satanlara haysiyetsizlere ve vatan hainlerine kansızlara,amerikaya,ermenistana ve avrupalı doslara bunu duyurun,Saygılarımla
EVİNÇPALA ( )
ermenilerin turkleri defalarca hunharca katletmeleri, insanlik disi yollarla oldurmeleri hic gundeme gelmez, soykirim tutturulmus gider.. Turk dunyasi artik silkelenmeli, uyanmali, hep birlikte ayaga kalkip, yalanci,duzenbaz, turk dusmani kim varsa haddini bildirmeli, dur demeli, atalarimizdan ders alip elele vermeli gucumuzu dunyaya gostermeli...hem disarda..hem icerde...
cüneytTURNA ( )
Türkler kendilerini anlamayanlara, kim olursa olsun, kendilerini anlatmak yolunu biliyorlar. onları bu yola niçin sürüklemeli.
antoine galland.
cüneytTURNA ( )
Dünyada iki bilinmeyen vardır. biri kutuplar, diğeri Türkler.
albert sorel.
cüneytTURNA ( )
Türk toplumunda kişisel nitelik ve değer dışında hiçbir şeye önem verilmez.
baron büsbek.
cüneytTURNA ( )
On ulusun on yiğit adamının gücü tek bir kimsede toplansa yine bir Türke bedel olmaz.
Türklerin en çok konuştuğu şey savaştır, zaferdir. eğlenceleri ise attır, silahtır.
Türklerin doğrulukları ve namuslulukları ne kadar övülse yeridir.
charles macfarlene.
cüneytTURNA ( )
Türklerle dost ol ama düşman olma.
gianni de michelis.
cüneytTURNA ( )
Türkler merhametli ve hoşgörülüdürler. inanmadıkları gerçeklerin yanıbaşlarında yaşamasına göz yumarlar. bu, kendi güçlerine gururlu bir şekilde güvenmekten ileri gelse bile pey asilanedir. Chateu Briand.
cüneytTURNA ( )
Türkler muhakkak ki avrupa tarihinin ve yakın asya tarihinin bildiği en halis efendi millettir. Kayzerling. (alman filozof)
cüneytTURNA ( )
Protestan Mezhebi'nin Kurucusu Martin Luther: "Sizin gibi gözü doymaz prenslerin, toprak ağalarının ve burjuvaların idaresi altında yaşamaktansa, Osmanlılar'ın idaresi fakirlere daha hayırlıdır."
cüneytTURNA ( )
Türkçeyi öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu. çünkü Türkü anlamak için kendisiyle mutlaka tercümansız konuşmalıdır. tercüman, ışığı örten zevksiz bir perde oluyor. Gelland (fransız bilgini)
hakanatalay ( )
TÜRKÜ TÜRKLÜGÜMLE TÜRKIYE ILE GURUR DUYUYORUM..
hic kimsenin baskisiyla yalani dolaniyla kabul edilecek soykirimim yok benim.. anlim acik !!
kimin ne tur insanlik disi seyler yaptigini kimin soykirimlar yaptigini tarih biliyor;
kim ne derse desin tertemiz onurlu gururlu gecen 87 senemiz var. kimsenin gucu kirletmeye yikmaya yetmeyecek !!
safakılınçer ( )
cüneyt kardeş ellrine saglık,yüregine saglık,sagol emi
safakılınçer ( )
sayın ÇEKİRGE şu türk dostu olupta arkamızdan vuran şerefsizin mail adresini bulun ve bu siteye koyunda şerefsize müslüman nasıl olur hatırlatalım,Türkü tanıtalım,
muhsinköseoglu ( )
Öncelikle Sayın Dışişleri bakanı, ve Kültür bakanı hemen istifa etmeli. Bu iki bakanlık görevini yapmamıştır. Bunu gibi adamları bilgilendirememiş ise o koltukta otumak bi adama yakışmaz.
hakankutlu ( )
Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet vatana ihanettir!..
oktayyücel ( )
SOYKIRIMDA ESAS SUÇLANMASI GEREKENLER BATILILARDIR. GÜNEY AMERİKA NIN YERLİ HALKI AZTEK VE İNKA LAR ŞİMDİ NEREDELER. KUZEY AMERİKA DAKİ YERLİLERDEN KAÇ KİŞİ KALMIŞ, AVUSTRALYA YERLİLERİNİN DURUMU NEDİR. UZAĞA GİTMEYELİM BALKAN SAVAŞINDA VE SONRASINDA TÜRKLERE UYGULANAN SOYKIRIM, BOSNA DA MÜSLÜMANLARA HOCALI DA AZERİ LERE UYGULANAN SOYKIRIMLAR NİÇİN GÜNDEME GELMİYOR.
SEVERVATAN_ASIGI ( )
kimse kusura bakmasin kimseye toprak vermeyiz verdirmeyiz ne ermenilere nede kurtlere vallaha savas çikar benden soylemesi okadar kolaymi turkiyedeki asker sayisi hiç kimsede yok onlar bos durmazlar, sehitlerimizin kani ASLA VE ASLA YERDE KALMAZ NE MUTLU TÜRKÜM DiYENE SAYGILAR
aylabayram ( )
Ermenilere soy kırım yapıldığı iddialarını hiddetle reddediyorum.Burada soykırım var ise bunu yapan asla ve asla TÜRKLER olmamıştır. Bizim tarihimiz 40-50 yıllık bir tarih değildir.Dünya tarihinde en çok devleti TÜRKLER kurmuştur. Ve kurulan bu devletlerin hiç birinde soykırım olmadığı gibi insanlar, insan gibi yaşamıştır.Benim halkım daima ONURLU olmuştur.Bu dünya mutlaka TÜRKLERİ hazmetmeyi öğrenecek, ama öyle ama böyle
halukşantaş ( )
Evet,yorum yazdığım saatten bu saate kadar hiç bir şey değişmemiş,kendi kendimize dayılanmaya devam.Hatta iş iyice çığrından çıkmış ve tarihin en büyük Türk düşmanlarından,müslüman düşmanlarından olan Martin Luther bile dostumuz olarak bu sayfada yer almış..Bilinçsizliğin bu kadarına da pes doğrusu.Bu kafalarla mı yola çıkıp,bağımsızlık mücadelesi yapacağız.Fikir üretmektense,birilerinin sözlerini kes-kopyala yapmak.En kolay ve özümüzdeki yabancı hayranlığıyla,sürekli başvurduğumuz yöntem..
AliDönmez ( )
AK Parti Hükümeti ve Basbakan Sayin R.T.Erdogan daha önce Cumhurbakanligi secimi,TBMM Baskanligi secimi ve diger bazi konularda kamuoyuna bir söz verdi. TBMM,deki partilerle görüsüp ortak bir zeminde bulusacagiz diye,Ama herzaman Muhalefeti dikkate almadi.Simdi,de Muhalefetin bu konuda destek verecegini sanmiyorum.Türkiyedeki siyasi partiler,kendi cikarlarini,Ülke cikarlarinin üstünde tutuyor.
AliDönmez ( )
Bu sözde soykirim zirvasina One minute demenin bir yolu yokmu?Her yil 24 Nisan yaklasinca 1915 sanki T.C.Devleti sözde ermeni soykirimi yapmis gibi ABD suclu sandaliyesine oturtuluyor.Ve Temsilciler mecilisinden ne cikacak diye kara,kara düsünüyoruz. TBMM,si hep birlikte gündem disi toplanarak bu sözde soykirima son noktayi koyarak Dünya kamuoyuna bir aciklama yapsin ve birdahada gündemine almasin.
fuatkam ( )
çok kısa olarak belirtmek isterim ki ABD hiçbir zaman dostumuz olmamıştır,bundan sonrada olmayacaktır.Bu rezillerin her yıl şu ermeni meselesini önümüze getirmeleri artık sanıyorum millet oarak bize usanç verdi siyasilere açık çek Türk ulusuna yakışanı yapın yada çekin gidin yerinize yapacak olan gelsin
CESURLAR BİR KERE ÖLÜR KORKLAR İSE HERGÜN.
ÜLKEDEKİ BÜTÜN AMERİKAN İZLERİNİ SİLİN KARDEŞİM Bu yüce milletin bir ferdi olarak ben bu onursuzluğa daha fazla tahammül edemiyorum
serkanalibaz ( )
Şimdi arkadaşlar burda bence en önemli yanlış; bizim devletin Türkiye'deki patrikhane kayıtlarına girmiyor olmasıdır. Nedeni ise şöyle hristiyanlarda vaftiz törenini bilirsiniz, bu törenlerde doğan bütün hristiyan çocuklar vaftiz defterlerine kaydedilir. Hatta bu yöntemle 400-500 yıl geriye gidilebilir. Sonuç olarak 1915'te yaşayan Ermeni nüfusun ne olduğu, ne kadar olduğu hemde ad ve soyadlarıyla ortaya çıkar. Ermeni yalanlarına bi cevap olur. Neden bu kayıtlara bakılmıyor hala anlamış değilim.
alikuscu ( )
yeter artık temcit plavı gibi her sene aynı konu.alırlarsa kararı alsınlar bızde kendi meclisimizde kararı alan ülkeler üzerine karar alalım.mıllet olarak bıktık bu ermeni meselesinden Ermenilere sın ırları bundan böyle açmayalım,bu davadan tamamıyle çekildikleri güne ve azarbeycan topraklarından çekilinceye kadar
MeriçBaşoğlu ( )
Sözde bağımsızlık savaşı öncesi ve sonrası İngiltere'deki hapishanelerden, genelevlerden ve barlardan topladıkları artıklarla nüfuslarını çoğaltmış bir devletin aldığı kararı tanımadığımızı neden söyleyemiyoruz. Bu yıllardır tepemizde sallanıp duran ve daha da sallanmaya devam edecek olan saçmalığa bir son verme zamanı gelmedi mi? Düpedüz tiyatro oynanıyor; bir yanda seçim öncesi Ermenilere söz veren bay Obama, diğer yanda bize adım atın diyor. Artık ne olacaksa olsun...
sefeqmemmedova ( )
wimdide amerika gecti yagciliga.kabul etmek istemordunsa neden kongresin kabuluna goz yumdun?
sefeqmemmedova ( )
asl soykrim karabagda,hocalida yapilanlardir.bunu AZERILERE yapan ERMENILER olmuwtur.1992yil,1990yil.bizim CINGIZ MUSTAFAYEV,SALATIN ESGEROVALARIMIZ gitdi o savawta.kansizlar hamile kadinlarimiza tachiz etdiler,karnini kesib bebeyi cikardilar.KOR AMERIKA GOR WUNLARI
hracmadooglu ( )
ARKADASLAR, BU ULKENIN YAKIN TARIHINDE ERMENI SOYKIRIMI GERCEGI VARDIR. BU GERCEK CUMHURIYET TARIHIMIZIN BASINDAN BERI ORTBAS EDILMEYE CALISILMIS, OKUL KITAPLARINA BU BUYUK FELAKET HAKKINDA BIR SATIR BILE YAZILMAYARAK BU MILLET KARANLIKTA BIRAKILMISTIR. FAKAT BU ILETISIM CAGINDA ARTIK BU BUYUK INSANLIK SUCU DA GIZLENEMEZ OLMUSTUR. DEVLETIN BUGUNKU PROPAGANDASINI KORU KORUNE SAVUNACAGINIZA BU KONUDA BILGI EDINMENIZI TAVSIYE EDERIM.
hracmadooglu ( )
BU KONUYU TARTISACAK SEVIYEYE GELMEK ISTIYORSANIZ, SADECE ISINIZE GELEN YAZILARI DEGIL KARSIT FIKIRLI OLANLARIN DA YAZILARINI OKUYUN. YABANCI KAYNAKLARDAN DA FAYDALANABILIRSINIZ YABANCI DIL BILENLERINIZ. BUGUN DISARDA VE ICERDE ERMENI SOYKIRIMI HAKKINDA GERCEKLERI YAZAN COK SAYIDA TURK YAZAR, TARIHCI VE AYDIN VARDIR. BURDA BIRBIRINIZI DOLDURUSA GETIREREK BIR YERE VARAMAZSINIZ. ONCE OGRENIN SONRA TARTISIN.
AyşegülZorlu ( nesl)
TÜRK MİLLETİ TARİHİN HİÇBİR DÖNEMİNDE IRKÇILIK VE SOYKIRIM YAPMAMIŞTIR. DAĞLARDAKİ AÇ KURTLARINI BİLE DOYURAN BÖYLE BİR TOPLUM ŞİMDİ SOYKIRIM SUÇLAMASINA MUHATAP OLUYOR ! KAN VAHŞET ZULÜM HER ZAMAN BATI DA ŞİMDİ BİLE DEVAM EDİYOR.DEVLETİMİZE DÜŞEN GÖREV BU KONUDA GEREKEN CEVABI VERMEKTİR.
aliveli ( )
DİZİ FİLİM YAPALIM 1915 YILI VE 1. DUNYASAVAŞINI ANLATAN.BÜYÜK BİR BÜTÇE OLMALI.KÜRTÜLÜŞ SAVAŞINI KAPSAMALI.YABANCI BELGE KAYNAKLARLA DESTEKLENMELİ.BÜTÇE SAĞLAM OLMALI.20 MİLYON TL DE OLABİLİR 100 MİLYON TL DE OLABİLİR.ERMENİLERİN NELER YAPTIKLARI ANLATILMALI.GERÇEKLER GÖSTERİLMELİ.
aliveli ( )
ermeni soykırımı var diyenler bü ülke millet sizin yapmış olduklarınızı dedelerinden dinlediler.neler yaptıklarınızı. kıtaplardan okumalarına gerek yok.ermeni çetelerinin kars erzürüm artvin rize ağrı çevresindeki halka yaptıkları işkenceleri dedelerimizden dinledik sizin gibi vatanını satan dönek yazarlar değil.
hracmadooglu ( )
"VATANINI SATANLAR, DONEKLER, HAINLER" DIYE HAKARET EDEREK BU ISIN ICINDEN CIKAMAZSINIZ. BILGISIZLIGINIZI ORTBAS ETMEK KULLANDIGINIZ BU SEVIYESIZ USLUPLA KENDINIZI BILE KANDIRAMAZSINIZ. GERCEKLERDEN KORKMAYIN. RUYA ALEMINDE YASAMAYA DEVAM EDERSENIZ KABUS GORMEKTEN KURTULAMAZSINIZ. YALANLAR ILELEBET DEVAM EDEMEZ. GERCEK BIRGUN GELIR SIZI ENSENIZDEN YAKALAR. SIDESUTYUN...
YÜKSELHOCA ( )
ZATEN ARKAMIZDAN SOLUYORUZ,SENİ FENA YIKARIM.BENİ SİTEDEN ATACAKLARSA SENİ BURADA TUTAMAZLAR...BENİ ATANIN,SENİ TUTANIN MİLLİ KİMLİĞİNDEN ŞÜPHE EDERİM....
YÜKSELHOCA ( )
ULAN BİR DE YAPTIK HA,NE OLACAK? ERMENİ ÇETECİ DİYORSUNUZ,NE İŞİ VARDI ÇETELERİNİZİN BU TOPRAKLARDA? SENİ KİM KONUŞTURUYOR TOPLAMA MONTE KAVAT? ATIN BUNU BURADAN....
YÜKSELHOCA ( )
ARKADAŞLAR,ALLAHINI ,BAYRAĞINI,VATANINI SEVEN BUNU MUHATAP ALMASIN.TÜM ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR....BU TOPRAKLARIN EKMEĞİNİ YİYİP SUYUNU İÇEN ,SONRADA İHANET EDENLER ÇOK PİŞMAN OLMUŞLARDIR....
hracmadooglu ( )
YUKSEL SEN HOCA MISIN? NE HOCASI? KUFUR HOCASI MI? SANA DAHA ONCE YAZMADIM MI, KUFURLERIN, TEHDITLERIN SINEK VIZILTISI BANA DIYE? KENDINI MADARA ETME BOS YERE.
YÜKSELHOCA ( )
VATAN SEVGİSİ BU DEĞİLDİR.NASIL SEVGİ BU Kİ,BUNA CEVAP VERİYORSUNUZ? BU VATAN HAİNİ KONUŞACAKSA BEN 20 000 YORUMLU YÜKSEL HOCA-20YUKSELHOCA54-YÜKSEL KOCAMAN RUMUZLARIYLA MÜCADELE ETTİM VE KAPANMAYA HAZIRIM....
YÜKSELHOCA ( )
SENİN ANAN KİM? BABAN TÜRK OĞLU TÜRK,NASIL TANIMAZSIN?
YÜKSELHOCA ( )
HRAC SENİ BULACAĞIM AMA KORKMA BİR BOKA DEĞMEZSİN...O YIRTIK AYAKKABILI GAZETECİ VURULDUĞUN DA GARİBAN DİYE ÇOK ZORUMA GİTTİ
YÜKSELHOCA ( )
EVET ÇIKSA NOLUR,DEDEMİN KAZANMASI HRAC? TOPRAK İSTERSİNİZ,TAZMİNAT İSTERSENİZ AMA BİZİM KÜÇÜKLERİN TAŞŞAKLARINI ALIRSINIZ....BURASI NEWYORK PARKI DEĞİL,PEZEVENK....
YÜKSELHOCA ( )
ARKADAŞLAR BUNA CEVAP VERMEYİN.HER SİTEYE DALIP ZEHİRİNİ AKITIYOR..ONUN KAFASINI LAĞIMA SOKACAĞIM,...BUNLAR İNSAN DEĞİL,NE TÜRKÜ KALDI NE KÜRDÜ....
hracmadooglu ( )
NINEMIN ANNESI TURKMUS, HALAMIN KOCASI DA TURK. ARKADASLARIMIN COGU DA TURK. HEPIMIZ BU VATANIN EVLADI DEGIL MIYIZ, NE FARKEDER? BURDA GERCEGI ARASTIRIYORUZ. BIRBIRIMIZE SAYGI GOSTEREREK TARTISMAK ISTIYORUZ. BASKA TURLU BIRLIKTE YASAYABILIR MIYIZ? SEN BENDEN FARKLI GORUSTE ISEN ADAM GIBI TARTISIRSIN. ANLASIRIZ-ANLASAMAYIZ, HAYAT DEVAM EDER. AMA KUFURLE, TEHDITLE BIR YERE VARILMAZ.
Ömer FarukYILMAZ ( )
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Tartıştığınız konulardan biri konusunda yaşmış olduğum bir araştırmamı bilginize sunarım.Öncelikle şunu belirteyim: Yakın komşuları ile uzlaşarak AB'ni kurmuş olan BATI'ya karşı bizler de binlerce yıllık birlikteliğimiz için KİMSELERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEDEN kendi coğrafyamızda uzlaşarak yaşamak zorundayız.Unutmayalım ki EMPERYALİZM azgın ve SİLAHLI bir İNSANLIK DÜŞMANI olup konukomşuyu birbirine kırdırır. Ne yazık ki bunu RUSLAR dahil BATI bizim üstümüzde denedi
YÜKSELHOCA ( )
HEM HOCALI DA KATLİAM YAP,HEM TÜRKİYE DE ÇOLUK ÇOCUK,KADIN İHTİYAR KATLET,SONRA BURADA ZEHİRİNE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DE....YAZAMAZSIN ULAN,YAZAMAZSIN,
YÜKSELHOCA ()
MADEM SOYUN TÜRK,SANA GİREN NE? BURADA SOYKIRIM DERSEN ANANI DİNLERİM,SENİ DEĞİL...ANAN NE DERSE DOĞRUDUR....
hracmadooglu ( )
TOPRAK, TAZMINAT CART-CURT DIYE KORKUTMA MILLETI. KIMSE TOPRAK, TAZMINAT ALAMAZ. HUKUKEN OYLE BIR HAKLARI YOK ONLARIN. SADECE OLUP BITENI ANLATIN COCUKLARINIZA DIYORLAR. GERCEKLERI OGRENMENIN VAKTI COKTAN GELMEDI MI? KOSKOCA BIR TOPLUM YALANLARLA DAHA NE KADAR ZAMAN YASAYACAK BOYLE. GELECEK NESILLERE YAZIK.
YÜKSELHOCA ( )
BURADA KİMSE SOYKIRIM DİYEMEZ,GÖTÜ SIKAN VURSUN BENİ...
YÜKSELHOCA ( )
DAYAĞIN VAKTİ GELDİ NANKÖR PEZEVENK...İNSANLARI BU KADAR TAHRİK ETMEYİN.HERKESİN ŞEHİDİ VAR....SESİNİ KES VE BURADAN DEFOL GİT....
YÜKSELHOCA ( )
BİR DE ADAM KANDIRIYOR....SEN BANA ARSAMDA HOCANIN HAKKI VAR DE DE SENİN GÖTÜNDEKİ DONU ALMAYAYIM...KİMİ KANDIRIYORSUN PEZEVENK,BUNUN SONU TAZMİNATLA TOPRAKTIR...
YÜKSELHOCA ( )
YETER BE,,ŞTE SÖVÜYORUM,DEVLET ERMENİ İÇİN VARSA GELSİN BENİ ALSIN....KİM TAKAR ÖYLE KANUNU? KİMSE BUNA CEVAP VERMESİN...
YÜKSELHOCA ()
YAHU ÖMER FARUK SEN DE NERDEN ÇIKTIN BİRADER? YOKSA HRAC LA AYNI FABRİKANIN ÜRÜNÜMÜSÜN?
Ömer FarukYILMAZ ( )
Bu bakımdan aşağıdaki yazımda çok azını kısaca yazabildiğim tarihi ve politik gerçekleri unutmayalım.Ayrıca Hrant DİNK'in sanıırn 2006'da MALATYA TİCARET ODASI'nda ayrılıkçı KÜRT yurttaşlarımızı ve teröristleri kastederek söylemiş olduğu sözler, kısaca: Emperyalistler inanmayınız'dır.Sanal ortamda var HRANT'ın bu konuşması.Sanırım ne acıdır ki MENFUR bir cinayete kurban gitmiş olan HRANT(ki FIRAT demektir Ermenice) o tespitleri tarihi gerçekler ile de örtüşmektedir. http://blog.milliyet.com.tr/B
YÜKSELHOCA ( )
BURADA HRACI KONUŞTURMAYACAKSINIZ YOKSA GİDİN KİMLİĞİNİZİ DEĞİŞTİRİN...BÖYLE EYVALLAH EDE EDE ETRAFIMIZ KUŞATILDI....
Ömer FarukYILMAZ ( )
Yanlış değerlendiriyorsun YÜKSEL... Yazımı bir oku önce, lütfen.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=147468
YÜKSELHOCA ( )
ADAM GELMİŞ BURADA ZEHİR KUSUYOR...SENİ TAM KUSTURURUM ...BU TOPRAKLARDA SOYKIRIM VARDIR DİYENİN BU ÜLKEDE YERİ YOKTUR....GİDİN ERİVANA....
YÜKSELHOCA ( )
O ORAK ÇEKİÇ SANA NE GÜZEL YAKIŞMIŞ YEĞENİM? NE HİKMETSE BEN HRACI YAKALADIĞIMDA YIRTIYORSUN ÇARŞAFI ÇIKIYORSUN EZO GELİN.....
hracmadooglu ( )
OMER BEY, ILK INTIBAM SU KI BAZILARINA ORNEK OLABILECEK BIR INSANSINIZ. SIZINLE TARTISMAK BENIM ICIN GUZEL VE YARARLI BIR TECRUBE OLACAK. ONEMLI BIR KONUYA DEGINDINIZ. DIS GUCLERIN BU FELAKETTEKI ROLU TUM AYRINTILARIYLA BILINMELI. LUTFEN GORUSLERINIZI YAZIN, BIR SAATLIGINE AYRILMAM LAZIM. TEKRAR YAZISIRIZ. YUKSEL BEY, ONYARGILARINIZDAN KURTULUN LUTFEN. BU ULKEYI BEN KADAR SEVENINE RASTLAMADIM BEN DAHA.
YÜKSELHOCA ( )
BEN YATIYORUM ,SAYFAM KAPANIRSA BU VATANIN EVLADI OLARAK YİNE YAZDIRMAYIZ.KAPANMAZSA SANA ATALARININ YANİ DEDEM ÇETECİ  HÜSEYİNİN RESMİNİ GETİRECEĞİM.....
hracmadooglu ( )
BU ULKEDE BIRLIK VE BERABERLIK OLABILMESI ICIN YAKIN TARIHIMIZLE YUZLESMEK VE GECMIS OLAYLARDAN DERS ALMAK LAZIM. BUGUN YASADIGIMIZ KURT SORUNU DA VAR OLMAZDI GECMISTEN DERS ALABILSEYDIK. AMA ONCELIKLE GERCEKLERI KORKMADAN TARTISMAK GEREKIR. O GUNLERDE OLUP BITENLERDEN BUGUNKU NESILLER SORUMLU DEGILDIR.
hracmadooglu ( )
GETIR, ESKI RESIMLERE MERAKLIYIM BEN. BENIM DE DEDEMIN BIRKAC KAHVERENGI-BEYAZ FOTOGRAFI VAR. DEDEMIN HAYATINI KOYDEKI TURK ARKADASLARI KURTARMIS.
erkanaslan ( )
Eşeği dayakla yola getiremezsin, ermeniyi lafla yola getiremezsin. Ermenilerin artık yalan dolanlarla, iftiralarla, erkekliğe sığmaz yollarla, adamlığa yakışmayan davranışlarla, hainlikle, nankörlükle sürdürdüğü bu politikayı artık değiştirmelidir. Artık, şerefli bir millet olma özelliğini burnunun dibindeki medeniyet dersanesinden öğrenmelidir. Ama derlerse ki ucuz olan kafidir o zaman gitsinler kendilerinide toprakalrınıda satsınlar, tıpkı yunanlılar gibi pazar malına çıktınız, amerikada sattı
selenşahin ( )
YA BEN BUNLARIN SOYKIRIM SAYFASINA GİRDİM VE İNANMAYACAKSINIZ ACI ACI GÜLDÜM! BİR KAÇ TANE RESİM KOYMUŞLAR ÜSTÜNE DE KAFALARINDAN YAFTALAR YAPIŞTIRMIŞLAR OYSAKİ SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI DEYİN KARŞINIZA MİLYONLARCA ERMENİ LERİN KATLETTİĞİ TÜRKLERİN RESİMLERİ YAZILARI ÇIKAR!! AB DE ZATEN TARİHÇİNİN BİRİ DE İSTİFA ETMİŞTİ OLMAYAN BELGEYLE Mİ İŞ YAPACAĞIZ DİYE!! HRAC SENİN DERDİNİ BİLİYORUM PSİKOLOĞA GİT!! ABD NİN UŞAĞI OLMA!!!
erkanaslan ( )
Ben soykırım moykırıma takmıyorum, bu ülkenin vergisiyle, toprağıyla, yoluyla, suyuyla geçinen ne kadar doğmuş, doğacak, ölmüş, ölecek kim varsa defolup gitmesini istiyorum. Azerilerin tutumunu beğenmiyorum ama azeri ve ermenileler arasında savaş çıksa gitmeyen şerefsizdir, bundan önce değil bundan sonra asıl soykırım olması için çaba sarfedilsin. Geleceğinizle oynamaya devam edin.
hracmadooglu ( )
SELEN, YINE KARSILASTIK. BU DUNYA HAKKATEN KUCUKMUS...ISIN KOTUSU GIDEREK DAHA DA KUCULUYOR. TEKNOLOJI ILERLEDI, HERKES HERSEYI OKUYABILIYOR, OGRENEBILIYOR ARTIK. YASAKLAR, TABULAR, PUTLAR DEVRI KAPANDI. BU SENIN GIBILER ICIN IYI BIR GELISME DEGIL AMA ELDEN NE GELIR. AKAN SUYA KABIL MI VURMAK KILIT. IYI UYKULAR, RENKLI RUYALAR...
BülentGökbayrak ( )
Yüksel "hoca" bey,yatinda herkes rahat etsin artik! (sizde tabii:)))!!!)Hrac beyi neden konusturmicaaaz ??! Söyleyinde bilerek konusturmiyalim efendim "HOCA"???!!!
selenşahin ( )
Valla bilmiyorum Hrac, ben doğruya doğru derim verecek cevabın yok zaten kendi ermeni tarihçiniz yalanladı en başta bu olayı TARİHÇİNİZ diyorum!! Ama burda bu saçmalığı kimseye kabul ettiremezsin vaktini hep boşa harcıyorsun!! Ben bile doğruyu bir kere söylerim de tekrarını yapmam istediğin kaynağa gir kendini de kandıramazsın ya!Gerçekten yapılmayan bir şeyi bize kabul ettiremezsin! Dabağyan la konuş belki ders alabilirsin!Bu arada Gökbayrak çok komiksin bi benzetme yapıcam da neyse:))
AhmetASLAN ()
Türkiye Büyük Millet Meclis kararı ile konuyu Birleşmiş Millettler Güvenlik Konseyine taşımalı bir an önce tarihi bir komisyon kurulmalı gerekçeler ve sonuçlar belgeleriyle aydınlanmalı ve bütün uluslara böyle bir sözde soykırım kararı almanın Türkiye tarafından siyasi,ekonomik ve askeri anlamda yaptırım olacağı anlatılmalı.
Bu aşamada Türkiye büyük çaplı askeri tatbikatlar,uzun menzilli füze denemeleri ve ciddi bir istihbarat yürütmelidir. Artık biz genç nesiller masal dinlemek istemiyoruz.
hracmadooglu ( )
EVET MASAL VE EFSANELERDEN BIKTIK. "SECMELI" TARIH DERSINDEN DE BIKTIK. BALIK YER GIBI TARIH OGRETIYORLAR COCUKLARA. ETINI YE, KILCIGINI AT. AMA TARIH, BALIK DEGILDIR. TARIHI OGRENMEK ISTIYORSAN, BU BALIGI KILCIGIYLA YIYECEKSIN. TURKIYE SOYKIRIM ICIN BIRLESMIS MILLETLERE VEYA AIHMe GITMEZ CUNKU GIDERSE SONUCUN NE OLACAGINI BILIR. 2000 SENE ONCE OLMUS BIR OLAY DEGIL BU. 95 SENE ONCE OLAN, OLURKEN BELGELENMIS BIR OLAY. BELIRSIZLIK YOK BURDA.
selenşahin ( )
Belirsizlik yok evet ,ermeni soykırımı asla olmamıştır çünkü! Kendi sitenize girdim diyorum delil adına hiçbişey yok ! Sen kendini kandırmaya devam et! Ama biz size dava açıyoruz üstelik çok net deliller var ortada Türklere yaptığınız katliamların hesabını vereceksiniz! Senin yaptığın suç bastırma yemezler! Geçmiştende ders almazsın ama istiyorsan birilerinin piyonu olmaya devam et biz Şahız ve Mat ettik sizi!! Ve de piyonlarla işimiz olmaz arttık bye.
hracmadooglu ( )
ERMENI SOYKIRIMI 1915deki KATLIAMLARDAN IBARET DEGILDIR. ABDULHAMIT'IN KURT CETELERINI MAASA BAGLAYARAK KURDUGU HAMIDIYE ALAYLARI "OLASI BIR ERMENI ISYANINI ONLEMEK ICIN" 1894-96 YILLARINDA KORUMASIZ ERMENI KOYLERINI BASARAK 300 BIN CIVARINDA MASUMU KADIN-ERKEK, COLUK-COCUK DEMEDEN KATLETMISLERDIR. ABDULHAMIT'E "KANLI SULTAN" DENMESININ NEDENI BU KATLIAMLARDIR.
vuralusta ( )
Hrac bey siz Ermenimisiniz ?
hracmadooglu ( )
EVET, VURAL BEY ERMENI ANNE BABADAN DOGMUSUM. KISMET ISTE, 72 MILYONLUK TURKIYEDE TOMBALADAN BANA BU KIMLIK CIKMIS. AMA BAKIN TALIHIME KUSMUS DEGILIM. GAVUR LAFINI DUYA DUYA BUYUDUM AMA HEP SEVDIM VATANIMI. ASKERLIGIMI DE IZMIRDE TORPILLI YAPMA IMKANIM VARKEN ERZINCANDA TORPILSIZ YAPTIM, VICDANIM RAHAT OLSUN DIYE. MILLIYETCI GECINENLERI, SIRA VATAN SEVGISINE GELIRSE ONAR ONAR CEBIMDEN CIKARIRIM.
hracmadooglu ( )
SIZIN PROFIL SAYFANIZA GOZ ATTIM VURAL BEY. 1974de DEVLETIN EL KOYDUGU ERMENI VE RUM VAKIFLARININ IADE EDILMEMESINDEN YANASINIZ. O EL KOYULAN VAKIFLARIN BIR KISMI 3uncu SAHISLARA SATILDI. TAZMINAT ODEMESI LAZIM DEVLETIN. SATMADIKLARI BINALARIDA TAPULU SAHIPLERINE IADE ETMELERI LAZIM. OKSUZLER YURTLARINA BILE POLIS GONDERIP YETIMLERI SOKAGA ATIP KAPILARA MUHUR KOYMUSLARDI. BU ESKIYALIGI SAVUNAN HERKES VICDANSIZDIR.
vuralusta ( )
Hrac bey siz Ermenimisiniz ?
hracmadooglu ( )
EVET DEDIM, YAZDIKLARIMI OKUMUYOR MUSUNUZ. 3uncu KEREDIR BU SORUYU SORUYORSUNUZ VURAL BEY, SARHOS MUSUNUZ.
vuralusta ( )
Hrac bey kimliğinizden utanmayın ve tombaladan kimlik çıktığınıda ilk duyuyorum :)
soykırımı olduğunu destekliyorsunuz neye dayanarak ? bilgi, belge ?
vuralusta ( )
ben 3 kez yazmadım sistemden olsa gerek
vuralusta ()
TÜRKLER Soykırım yapmış olsalardı siz burada yorum yapabilirmiydiniz ?

SOYKIRIM YALAN, SOYKIRIM YOK,SOYKIRIM YALAN, SOYKIRIM YOK,SOYKIRIM YALAN, SOYKIRIM YOK,SOYKIRIM YALAN, SOYKIRIM YOK,SOYKIRIM YALAN, SOYKIRIM YOK
Emrah Durkal ( )
Soykirim Olmamistir olsaydi bitanenisbile kalmasti cünkü biz Türkler yarim is yapmayiz in kökünüzü kazirdik serefziler
Emrah Durkal ( )
Hrac begenmiyorsan defol git sen cikarsan cikarsan cebinden 20 lira cikaraman ermenistanda buraya gelip de artist artis konusma rus yalakasi
10 10 cikarirmissin ac cebinde 10 liran olur muydu ermenistan gibi köyde yasasaydin adam ol aslanim senin bogazindan gecen ekmegin parasi tombaladan cikmis Kimlige ayit ülkeden yigiyorsun bunu ögren
Emrah Durkal ( )
Hrac begenmiyorsan defol git sen cikarsan cikarsan cebinden 20 lira cikaraman ermenistanda buraya gelip de artist artis konusma rus yalakasi
10 10 cikarirmissin ac cebinde 10 liran olur muydu ermenistan gibi köyde yasasaydin adam ol aslanim senin bogazindan gecen ekmegin parasi tombaladan cikmis Kimlige ayit ülkeden yigiyorsun bunu ögren
Emrah Durkal 
Hrac begenmiyorsan defol git sen cikarsan cikarsan cebinden 20 lira cikaraman ermenistanda buraya gelip de artist artis konusma rus yalakasi
10 10 cikarirmissin ac cebinde 10 liran olur muydu ermenistan gibi köyde yasasaydin adam ol aslanim senin bogazindan gecen ekmegin parasi tombaladan cikmis Kimlige ayit ülkeden yigiyorsun bunu ögren
vuralusta ( )
Hrac bey uyudunuz sanırım
biz TÜRKLER böyleyiz iste bizi bölmeye çalışanı soykırımla suçlayanı besler ve koruruz !
Türkiyede yaşıyorsunuz
Karnınız tok
yorum yazabilmeniz için Internette vermişiz
rahat uyuyabileceğiniz Evinizde var
artık TÜRKLERI suçlamaya ve kötülemeye yarın devam edersiniz
hracmadooglu 
ONCELIKLE BIR KONUYA ACIKLIK GETIRMEM LAZIM. BENIM ERMEISTANLA ILGIM YOK, GIDIP GORMUS DE DEGILIM. T.C. VATANDASIYIM, DEVLET BANA ESIT VATANDASLIK HAKKIMI VERMEMISSE BILE. SAHIP OLDUGUM HERSEYI NAMUSUMLA, ALIN TERIMLE KAZANDIM. VERGIMI KURUSUNA KADAR ODERIM. BU ULKEDE KIMSE BANA BEDAVA EKMEK VERMEDI, BILAKIS DEVLET MEMURU OLAMAM, KAMU HIZMETINDE CALISAMAM, OGRETMEN POLIS SUBAY OLAMAM.
hracmadooglu 
SIZINLE HEMFIKIR OLMAYA DA MECBUR DEGILIM. SIZE BU KONU HAKKINDA OKULDA TEK SATIR BILE OKUTMADILAR. KARANLIKTA BIRAKTILAR. BU INSANLIK SUCUNU SIZDEN SAKLAMAYA CALISTILAR. EDINDIGINIZ BILGILER PROPAGANDADAN IBARET. KARSIT FIKIRLI YAZAR VE AYDINLARI DA OKUMUYORSUNUZ CUNKU GERCEKLERDEN KORKUYORSUNUZ. BU OLAYDA BIR BELIRSIZLIK YOKTUR. BINLERCE YIL ONCE DEGIL, 95 YIL ONCE OLMUS, OLURKEN BELGELENMIS BIR OLAYDIR.
hracmadooglu 
BASLANGIC OLARAK SIZE BIRKAC KANITTAN SOZ EDECEGIM. BUNLARI NETTE BULMAK KOLAYDIR. ACIK FIKIRLE ARASTIRIN: ATATURK 24 NISAN, 1920de TBMMde YAPTIGI BIR KONUSMADA BU OLAYDAN BAHSEDERKEN "1915de ERMENI VATANDASLARA YAPILAN BUYUK FEZAHATTI (ALCAKLIK). DEVLETI ELE GECIREN BIR KOMITENIN ISIYDI" DEMISTIR. TALAT-ENVER-CEMAL UCLUSUNDEN CEMAL PASANIN TORUNU HASAN CEMAL IKIDEBIR BU KONU HAKKINDA GERCEKLERI YAZAR. MILLIYET GAZTESINDE KOSE YAZARIDIR. BU KATLIAMI PLANLAYANLARDAN BIRININ TORUNU, OKUYUN
hracmadooglu ( )
HALIDE EDIP ADIVAR BU OLAYLAR ESNASINDA ANADOLUDAYMIS. GORDUGU VAHSETIN DURDURULMASI ICIN ISTANBULDAKI DEVLET YETKILILERINE MEKTUPLAR YAZMIS. ONDAN BIR ALINTI: "DEVLETIMIZ BU EMSALSIZ ZULUM VE CINAYETIN HIC OLMAZSA NETICESINI HAFIFLETEMEZ MI? BEN BU FENA VE CIRKIN SEYI KENDI HAYATIMLA ODEYEBILSEM ODERDIM". HALIDE EDIP ATESLI BIR TURK MILLIYETCISIYDI. DEMEK KI MILLIYETCI OLMAK VICDANLI OLMAYA ENGEL DEGILMIS
hracmadooglu ( )
SIMDILIK BU KADAR, ARASTIRIN GELIN. DAHA SIZE ANLATACAK COK SEYIM VAR. BURDA GERCEKLERI OGRENMEK ISTIYORSANIZ SIZE YARDIMCI OLABILIRIM. AMA ACIK KALPLI VE ACIK FIKIRLI OLMANIZ SARTIYLA.
bulentuzlu ( )
gerçek neyse ortaya çıkartılsın ama ermeni diasporası neden tarihçilerin araştırmasına karşı çıkıyor? hemen söyliyeyim TÜRKİYEMİZİ devamlı olarak tehdid etmek bu kadar basit,dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
bulentuzlu ( )
hrac bey bu ülkede sadece size değil bir çok insana haksızlık yapılıyor hele akape yandaşı değilsen vay haline.
hracmadooglu ( )
Dogrudur Bulent Bey. Onun icin de haksizliga ugrayan kim olursa olsun, kimligine inancina bakmadan birlik olup korumak lazim. Bir ulkede birlik ve beraberlik boyle saglanir. Devletlerin vicdani yoktur, insanlarda vardir vicdan. Ne yazik ki bazen bir grup vatandasimizin ugradigi bir haksizlik digerlerine zarar vermiyorsa kimse sesini cikarmiyor. Hatta karsit fikirli, degisik kimlik ve inanctan insanlarin ugradigi haksizliklar bazilarinin hosuna gidiyor.
safakılınçer ( )
sayın muhsin köseoglu kardeşim ,yazında dışişleri bakanı ile kültür bakanının hemen istfasını istemissin,be kardeşim çok ayıp etmişşin bu kadar degerli iki bakanın istfası hiç istenirmi,biri eski solculardan ve militanlardan olup diğeri meclis dışından badem bıyıklı bir adem kardeşimiz,allahıları var bunlardan daha sünepe adam gördünmüki hemen istifalarını istemektesin,bunların kullanım süreleri,yani kullanılıp atılma süreleri daha dolmadı,biraz sabret
safakılınçer ( )
hraç efendi bak çok polimiğe girme ben dünde yazdım,kürdüm ve sapına kadarda türküm,erzurumluyum,benim dedem akrabalarım ermeniler tarafından camiye kapatılarak,yakılmak süretiye öldürülen dedenin torunuyum,bu vatanda dogmuş isen bu vatan ekmegi ile büyümüşsen,asker ,polis ve memur olamamışsan bu senin değil senin ataların türk milletini sırtından vurdukları için bugünde sen onların çeremesini çekmektesin,işine gelmezse istediğin ülkeye gitmen ve şikayet etmen hakkındır,onun için zorlama
safakılınçer ( )
Sayın çekirge buraı bir arena değil onun için her içeri giren burayı kolaylıkla provoke etmelerine müsade etmeyeçeğinizi ummaktayım,bir kişi fikrini tabii söyleyebilmeli ançak insanlarımızı kışkırtarak nefrete sürüklenmesini istemiyorm,bunlar hırantında üzerindenrant elde etmek ve bu tasarı nedeniyle 2.nçi bir hırant olayına sebebiyet vererek bizleri zora sokmak için sizin bu sayfanızıda kullanabileçeklerini unutmayın.Teşekkürler
YÜKSELHOCA ( )
BU SAYFA TEPKİLERİ ALMAK İÇİN KURULDU,TÜRKLERİ SOYKIRIMCI GÖSTERECEK PROPAGANDA İÇİN DEĞİL...DADAŞ ERZURUMLU HER ŞEYİ ANLATMIŞ...BU PEZEVENGE BEY DEMEYİN.DIŞARDA ADAM GİBİ OLANA SAYGIM ÇOKTUR AMA HRAC GİBİ ZEHİR SAÇANLARA TAHAMMÜLÜM YOKTUR...
YÜKSELHOCA ( )
BUNU BURADA TUTMAYIN,PROVOKE FALANDA DEMEYİN..EĞER ATALARIMI ,VATANIMI VE KATLEDİLEN BEBELERİMİ SAVUNUYORSAM KİMSEYİ KAZIMAM...BEN DE GİDECEĞİM ,BU HRAC İDE....
YÜKSELHOCA ( )
DİKKAT ET EY VATANDAŞ,ERMENİ VATANDAŞLARIMIZA SÖZÜM YOK,HRAC GİBİ KAŞINANLARA VAR...SENİN AMACIN NEDİR HRAC,BİRİLERİNİ Mİ TAHRİK ETMEK İSTİYORSUN?
YÜKSELHOCA ( )
YER DE KAN VAR,KADINLARIMIZIN,YAŞLILARIMIZIN VE BEBELERİMİZİN KANI BUNLAR...MASA BAŞI OYUNU BİZE YEMEZ,BİZ KUROYUZ....BİZİ TAHRİK EDECEK ,SONUNDA KENDİSİ KAYBEDER...
YÜKSELHOCA ( )
İSTERSEM BURAYA 100 KİŞİ YIĞAR ,KİMSEYE YAZI YAZDIRMAM...BU DA BU SAYFAYI KURANA TERBİYESİZLIK OLUR.KENDİ HESABIMI HEP KENDİM GÖRDÜM VE ŞİMDİ DE AYNI OLACAK....
YÜKSELHOCA ( )
ADAM SOYKIRIM DİYOR VE SİZ BAKIYORSUNUZ.NASIL DA LAF SÖYLETİYORSUNUZ KARDEŞLERİM? DEMOKRASİ ZEHİR SAÇMAKSA,O DEMOKRASİYİ HRACIN BİR YERİNE SOKARIM...
YÜKSELHOCA ( )
DEMEK HRANT DİNK TE BÖYLE YAZDI YAZDI VE SONUNDA KENDİNE ETTİ...BEN ACIMIŞTIM ÇÜNKÜ DİASPORANIN DIŞLADIĞI BİRİYDİ....BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYEN BURAYA SADIK KALACAK....
kazakabdal ( )
70 milyonluk Türkiye 3 milyonluk Ermenistana boğdurulmaya çalışılıyor
Kürt meseleside benzer hadise
varlıklarını borçlu oldukları Türk devletine nankörlük edenler, dünya tarihini okusalar öğrenseler kendilerini bin yıl koruyan Türk milletine teşekkür eder şükran duyarlardı
tarihte bir çok millet başka milletleri yoketmeye taakküm altına almaya çalışmıştır
bu konuda en az suçlanacak millet ise Türklerdir
helede kendi elleri ve tarihleri kirli devletlerin Türk milletini suçlamaya hakkı yoktur
pervinaydin ( )
abd nin soy kirim yaptigi ulkelerle birlik olup soy kirim yaptiklarini iddia etmezsek gercekleri karsilarina koymazsak.olmayan biseylerle Turkiyeyi kullanmak icin daha cok devam ederler birlik olup sesimizi duyurmaliyiz ve yalan iddialari curuterek gercekler artik su yuzune cikarmanin zamani geldi.
NecatiKavlak ( )
Merhaba Sayın Çekirge,

Aslında ABD bizimle bir oyun oynuyor. Ermeni Soykırımı ve tasarısı bir bahane.
Her yıl ABD Türkiye ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor.
Öyleyse ne yapmalıyız?
Yapılacak şey çok açık. Masya Yumruğumuzu vurmalı, resti çekmeliyiz. Nerden inceldiyse ordan kopsun diye bilmeliyiz.
Hani Lozanda İsmat İnönü Masa yumruğunu vurmuş ve masayı kırmıştı ya.
Tarih kitapları öyle yazıyor.
Yeniden tarih yazmalı bu oyunu bozmalıyız. ABD Ermenileri seçecekse kendi bilir. Dev
SabriAtlioglu ( )
Sayin Arkadaslar, Hangi görüsten ve etnikten olursa olsun insanlar buralarda yazsin, böylesi ortamlarda konusarak bazende cok etkin, hatta hos olamayan sekilde tartisarak bir sonuca varabiliriz. Önemli olan bir sonuca varmak, bende cani gönülden su gercegin ne oldugunu ögrenmek istiyorum. Ben iki Etnik Gruppen arasinda yetistim, bir yanimda Rumlar bir yanimda Ermeniler vardi. Feriköyde onlarin Kiliselerinin bahcesinde oynayarak cocuklugumu gecirdim. Hic birinden bir kötülük görmedim.
cansu ( )
YİNE TÜREMİŞLER HRAC OKADAR LAF ANLATILDI SİZE....HALEN BİLDİĞİNİZ YANLIŞLARI SAVUNMAKTAN MAHİRSİNİZ.....ACIYORUM İNANIN...ÇÜNKÜ SADECE KENDİNİZİ KANDIRIYORSUNUZ.....
SabriAtlioglu ( )
En önemlisi bu yakistirmalar Dis kaynakli olmasidir. Yani benim annemin cenazesinde bizimle beraber camiye gelen o ermeni vede yunanli komsularim degil. Onun icin bu iki durumu cok iyi görüp bir birinden ayirt etmeliyiz. Yanlis bir oyunla o insanlari karsimiza almayalim. Cünkü onler bizim Kültürümüzün tadi ve tuzudurlar.
Asil bizim (Parlemento ve Tarihciler) yapmamiz gereken. Bu Dis kaynakli kiskirticilarin aciklarini bulup onlarin oyunu ile onlari sah etmektir.
SabriAtlioglu ( )
Ben yilmadan ve yorulmadan devamli söyleyecegim, Amerikalilarin Kizildereli halka yaptiklarini, bizde soykirimi olarak ele alabilir ve bu konuda 35 senedir (20.Yüzyilda) Hapiste olan kizildrelileri tanir ve onlara Türkiyede bir platform acarsak ayni onlarin yaptigini yapmis oluruz. Yani Avrupada gecmisi temiz olan hic bir ülke yoktur. Örneklerimi Ingiltere, Hindistan, Pakistan vede S.Afrika olarak genislete bilirim, Firansizlarin , cezayir halkina yaptiklari, vs.
SabriAtlioglu ( )
Isin aslinda büyük bölümünü bizim inandigimiz Politikacilar (Sagci, Solcu, Dinci, Cevreci vs. hic önemli degil) Akilciligin vermis oldugu sukunetle Soykirimci Ülkelerin listesini cikarip onlarinda gözlerinin önüne sermektir. Gerekli önlemleri ve kanunlari Parlementodan gecirmektir. Ayni sekilde o Amerikaya sorun bakalim, Hollandadaki Insan haklari mahkemesini nicin tanimamistir? Madem Insan haklarini savunuyor. Eger onu taniyacak olursa oralar Amerikali Askerlerle ve onlarin pislikleriyle dolar.
AhmetASLAN ( )
Biz Türk ler Hz Muhammed Mustafa ( S.A.V. ) efendi mizin sözüne nail olmuş bir ordunun torunuyuz.Bu İstanbul 'u fetederkende böyleydi, doğu illerini ermeni çetelerinden korurkende böyleydi.Sadece insan vicdanına sorar İslam Peygemberi'nin
övgüsüne nail olmuş bir ordu nasıl böyle bir şey yapar zaten Allah (c.c ) izin vermez.Sayın hrad beyin yorumlarını okudum çok basit ve kurnazca sanki abd nin almış olduğu karar onu oldukça cesaretlendirmiş tıpkı Reval görüşmelerini duyan dedeleri gibi.
erkanaslan ( )
Arkadaşlar şu herife prim veriyorsunuz, isim kullanmayın, söveceksenizde sayacaksanızda milletçe dile getirin, prim vermeyin şu şerefsize, kendini nimetten sayıyor kestane kozağı. Haritamız belli, ne kadar yakın uzak kim varsa her biri çıkarları için yanımızda yadı karşımızda. Burada tek yapmamız gereken şey öldürmek gereksede ölmemiz gerekirsede topraklarımız ve haritamız için ortaya çıkalım. Kimse bizimle değil, ne müslüman nede Türk, sadece biz varız.
erkanaslan ( )
Bu yüzden kim ne derse desin bu salak herifleri de dağdaki p.venkleride, ıraktaki uşaklarıda geri zekalı gibi kullanıyorlar. Amerika neyi kabul ederse etsin hiç bir bok olmayacğaını anlamadı bu geriler. Amerika kendi ayağını vurmaz incirlikten vaz geçemezler bizden vaz geçemezler, kuzey ıraka üs yapıyor bi yapsınlar sonra incirlikten çıksınlar daha sonra düşünürüz en kötü ihtimalle ermenistana sadece 2 kol ordu yollarız :)
asaslanacarel ( )
Bu başbakanla hiç birşey olmaz Hollanda'dan PVV partisinden GEERT WİLDERS Ağzına geleni söyledi hemde bu kacıncı ABD ri askerleri Irakta cuval geçirdiler ses varmı,Alman başbakanı'na cevap verebiliyor mu,FRANSA başkanına Sarkoziye ne yapabiliyor yani dış politikada hala boynumuz bükük ve bizim bilmediğimiz daha neler oluyor sebebi nedir ben bunu merak ediyorum.Dilim varmıyor ama hani siz anladınız.Allah yardımcımız olsun
M.KEMALGENÇLİĞİ ()
Önce önümüzdeki sorunun ne olduğunu açıklığa kavuşturmamız gerekli,
1.Bu tasarı kabul edilirse,sonuçları Türkiye yi ne kadar etkiler,
2.Uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan sıkıntılar neler olur,
3.Türkiye bunların hepsine karşı durabilecek mi?(Duracağı konusunda şüphem yok)
4.Dünya siyaseti bu tasarının kabul edilmesi halinde yeniden nasıl şekillenir ve bu yeni düzende Türkiye'nin yeri ve yönü ne olur.
Bence önce bu konular üzerinde fikir ve görüş beyan etmek daha doğru ve yapıcı olur.
CelalŞimşek ( )
Amerikada yaşayan insanların çoğunun geçmişinde soy kırımının alası var.
Bunlardan biri yerli kızılderili halka yapılanlar,diğeride zencilere reva görülen uygu-
lamalar.Obamayı seçerek zencilere yapılanlar için bir çeşit günah çıkardılar ama
unıtturamazlar.Kızılderili halka yapılanlar ne olacak? Fatih Çekirge'nin dikkat çek-
tiği ''burada da parlemanto var'' önerisi harika.Hükümetin bazı bilge yazarların dik-
kat çektikleri kimi önerilere kulak vermelerini canı gönülden dilerim.
ALİDENİZ ( )
"Sözde Soykırım Tasarısına 22 ye 23 kabul edildi!" Ben sorunu ABD'de arayanlarda değilim. Kapatın şimdilik geçici olarak İncirlik' i yeni gelişmelerle gerekirse süresiz! Ermenilerin lobileri ağır basıyosa biz de ortadoğu da ağır basıyoruz! Türk lobiciliği ise vasat! ABD'nin en önemli müttefiğiyiz ama ABD'nin siyasal düzeninde 1 nebze baskımız yok... Böyle mi büyük devlet olacağız? İsrail'e ABD'nin gazıyla verdik veriştirdik... eee sonrası? Neden şimdi gündeme geldi bu yasa?
ALİDENİZ ( )
yahudi lobisi desteğini çekince ermeni lobisi tokatı atar işte böyle ensemize! Eğer büyük devlet olmak birilerini dediklerini dinlemeden egemen bir şekilde gelişmek istiyorsan tek şıkkın var o da gelişmiş dünya devletlerinde yeterli politik ve ekonomik güce sahip olmak! Yoksa böyle gelmiş böyle gider...
MUSTAFAÇETİN ( )
evet yeter artık her sene önümüze ısıtılıp ısıtılıp konuluyor ! soykırım kantarı amerikanın tekelinde mi ? kendi tarihine baksın diyicem ama avrupanın döküntüleri amerika kıtasını istila edip zavallı KIZILDERELİLERİ tam da kalıplarına uyacak şekilde " KATLETMEDİLER Mİ ? "
A) Başkente bir Anıt - Müse ( dışardan delegelere anadoluda yaşanan gerçek katliamlar anlatılacak )
B)Katledilen kızılderelilerin anısına anıtın yapılması
C)AFGANİSTANDA
D)BOSNA'DA
E)IRAK'DA
F)KORE'DE
G)VİETNAM'DA
V.S
SEVERVATAN_ASIGI ( )
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
NE MUTLU ATAM IZINDEYIZ DIYENE
NE MUTLU VATAN SAGOLSUN DIYENE
NE MUTLU SOYKIRIM DESTEK VERMIYENE
önderözdemir ( )
slm sayın çekirge Biz tarihte dünyaya hükmetmiş bir milletiz" binlerce zafer kazanmış sesimizi duyurmuşuz. ne yazıkki bir avuç ermeni' dünyayı şu anda parmağında oynatıyo"bize yapılan zülmün belgelerini ancak arşivlerde saklıyoruz..birileri çıkıp bizdede meclis var diyo ..radikal bi karar alıp şaşırtamıyo .çünkü biz bir amerikan uşağıyız....!
vuralusta ( )
Ankarada dünya haritası şeklinde büyük bir SOYKIRIM ACIK HAVA MÜZESI kuralım
ve ülkelere göre yapılan soykırımları haritanın üzerine gelecek şekilde gösterelim...
ama büyük bir alani kaplaması gerek ve

uçakla Ankaraya gelen her yolcunun havadan görebileceği şekilde olmalı...
YÜKSELHOCA ( )
KÜRT BENİM YENGEMDİR,ENİŞTEMDİR,GELİNİMDİR,DAMADIMDIR AMA PKK DÜŞMANIMIZDIR...ERMENİ İKİ KARDEŞLE BÜYÜDÜM ,HALA ONLAR İÇİN CANIMI VERİRİM AMA ONLARIN BÖYLE SORUNU YOK...ERMENİYİ SEVERİM,SOYKIRIMCIYI SEVMEM....PKK VE SOYKIRIMCILAR GİTSİN,BENİM KÜRT-ERMENİ KARDEŞLERİM KALSIN...
sabahaddinkürtül
ABD"de yapilan su son ermeni oylamasinin sonucu AK partiyi fena kizdirmis olacakki ver yansin ediyorlar cok haklilar,
türkiyede yakinda yapilacak olan genel secimde malzeme olmaktan cikarilmistir
yoksa 25"se yakin diger devletlerde evet oyu kulladmislardir ama bir tik bile cikmamistir.
erkanaslan )
Yüksel hocam yahu sen iyi demişsinde nasıl ayıracağız keleği, nasıl bulgaristanda yunanistanda vatandaşlarımız sürüldüyse bizimde ermenistanın yaptığı bu haysiyetsizliğe karşı cevabımız böyle olmalı. Yani ermenistan diyorsa böyle alsın vatandaşının karnını doyursun biz hain besleyecek değiliz.
YÜKSELHOCA 
DADAŞIM,BİR YOLLA AYIRMAMIZ ŞART.İŞTE HRAC GİBİ FIRLAMALAR HEMEN ÇIKIYOR BİR YERLERDEN...ONLAR KENDİNİ ZATEN MASUMDAN AYIRIYOR...
zekeriyaterzioğlu ( )
Bence bu sorun sadece politik bir sorun değil.Sosyolojik taraflarını da düşünmeli ve bu güne dek uygulanan düşman politikasının bize hiç birşey kazandırmadığını görebilmeliyiz.Savaşı savunan arkadaşları ciddiye almıyorum.Ermeni lobisi Amerikada nasıl etkili olabiliyor öncelikle bu araştırılmalı ve Amerikada Türk lobisi kurulmalı.(belki de vardır,bilmiyorum ama varsa bile yeterli düzeyde çalışmıyor demektir)Türk devletinin Amerikan hükümeti üzerinde daha etkili olabileceğini düşünüyorum.
zekeriyaterzioğlu ( )
Yumruğu masaya vurmanın vakti gelmiştir.Amerika Türkiye gibi bir müttefikini kaybetmeyi göze alamaz.Bu ulusal bir sorun.Burdan particilik yapmanın ne manası var anlamıyorum.Her fırsatta birbirimize düşüyoruz.Karşımızda kocaman buz dağı gibi bir düşman var ve biz hala birbirimizle savaşıyoruz.Önce bir ulus olabilmeyi başarmalıyız.Bu şekilde bir yere varlımaz.Bahane değil çözüm üretmeliyiz.Düşman karşşısında bütünleşebilmeliyiz.Birlik sağlanmadan dirlik sağlanamaz.Gücümüz ve tarihimiz en büyük koz
MustafaAgir ( )
Arkadaslar iyi aksamlar. Bence de bir lobi kurmak gerekiyor, ama kadrolu bir lobi, maasli bir lobi. Adamlar öyle bi örümcek agi kurmuslar ki, önlerine geleni susturmasini biliyorlar hemen "inkarci" damgasi vurarak. Ve böylece o ülkelerin önde gelen gazetelerinin internet sayfalarinda dahi size yorum yapmaniza engel koymasini biliyorlar. Resmi tezlerini rahatsiz ettiginiz zaman sansürü yapistiriyorlar hemen. Lobi konusunda bir asir gerideyiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!