Ne nerede

Güncelleme Tarihi:

Ne nerede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL

İki perdede iki oyun

Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve Kaynanalar dizisinin yıldızı Defne Yalnız, iki tek perdelik oyundan oluşan gösterisine Tiyatrokare'de başladı. ‘‘İki Perdede İki Oyun’’ adlı gösteride Yalnız, önce Eugene O'Neill'in 'Kahvaltıdan Önce' adlı kara komedisini, sonra da Orhan Asena'nın 'Ana' adlı eserini sergileyecek. Gösteri 21 Aralık'ta sona erecek.

Gogol, yeniden

Nikolay Gogol'un ‘‘Bir Delinin Hatıra Defteri’’ adlı oyunu Metin Zakoğlu tarafından yeniden sahneye kondu. Oyunun dramaturjisini ve yönetmenliği yapan Zakoğlu aynı zamanda bu tek kişilik oyunda oynuyor. Oyun, Atatürk Kitaplığı'nda 23 Aralık Salı günü ücretsiz oynanacak.

Genç ressamlar

Genç kuşak ressamlardan Yiğit Yazıcı, Makbule Sümer ve Levent Morgök'ün çalışmalarından oluşan karma sergi, Tablo Sanat Galerisi'nde devam ediyor. Sergide Yiğit Yazıcı'nın tuval üzerine akrilik boya ile yaptığı eserler ile Makbule Sümer ve Levent Morgök'ün karışık teknikler kullanarak gerçekleştirdiği yapıtları yeralıyor. Sergi 28 Aralık'ta sona erecek.

Cumhuriyet kadınlarının resimleri

Cumhuriyet kuşağı kadın ressamlarımızın önemli temsilcilerinden Ruzin Gerçin, Naile Akıncı ve Kristin Saleri'nin yapıtları 16 Aralık'tan Pimapen Kültürevi'nde sergileniyor. Çağdaş Türk resim sanatının ilginç örneklerinin yeralacağı bu sergi, 30 Aralık'a kadar sürecek. Pimapen Kültürevi Halaskargazi Cad. No. 263/265'te.

Deniz Müzesi'nde sergi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hüsamettin Koçan Atölyesi Resim Bölümü Mezunu Fatma Ünsal ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü mezunu Mine Ünsal'ın sergileri 17 Aralık'ta açıldı. 1 Ocak'a kadar sürecek olan sergi Deniz Müzesi Sanat Galerisi'nde. Deniz Müzesi Sanat Galerisi Beşiktaş Resim ve Heykel Müzesi yanında.

Armoni'de suluboya

ABD Suluboya Sanatçılar Derneği üyesi Vahap Demirbaş'ın 21. kişisel sergisi 14 Aralık'ta açıldı. Armoni Sanat Galerisi'ndeki sergi 30 Aralık'ta sona erecek. Galeri, Bağdat Cad. Hasan Ali Yücel Sok. No. 21/2 Çiftehavuzlar'da.

Yaşama dair heykeller

İstanbul Tatbiki Güzl Sanatlar Yüksek Okulu mezunu Tuba İnal'in heykel sergisi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde sürüyor. Yaşama ait herşeyi bronz ve mermerle yorumlayan İnal'ın sergisi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde. Sergi 9 Ocak'ta sona erecek. Kazım Taşkent Sanat Galerisi İstiklal Cad. No.285 Beyoğlu'nda.

Ölümünden 50 yıl sonra

Kalmuk Türkleri'nden Türk vatandaşlığına geçen, 1896 doğumlu Naci Kalmukoğlu'nun resim sergisi 16 Aralık'ta Emlak Sanat Galerisi'nde açıldı. Sanatçının ölümünden yaklaşık yarım yüzyıl sonra açılan ikinci sergisi 9 Ocak'a kadar ziyarete açık olacak. Emlak Sanat galerisi İstiklal Cad. Balyoz Sok. Yenihan No.4 Kat: 1 Tünel.

Yalnızcık'tan 33. kez

Reha Yalnızcık'ın resim sergisi 25 Aralık'ta açılacak. Caddebostan Ürün Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek sergi, sanatçının otuzüçüncü kişisel sergisi olacak. Bugüne kadar çalışmaları çeşitli yayınlarda, özel koleksiyonlarda ve UNICEF ürünlerinde yeralan sanatçının sergisi 24 Ocak'ta bitecek. Galerinin adresi İskele Cad. Selin Sok. No.11/21.

Tuzlu Nehir'den blues

Borusan Kültür ve Sanat Merkezi'nde bugün bir blues konseri var. Tuzlu Nehir Dörtlüsü'nden, saat 17:00'de... Borusan Kültür ve Sanat Merkezi, İstiklal Cad. No.421 Beyoğlu adresinde...

Anadan Doğma

Gaz kendisi ve arkadaşları için gerekli parayı kazanmak amacıyla bir fikir geliştirir. Yaşadıkları kasabayı ziyaret eden Chippendale grubu gibi striptiz yaparak kadınların ceplerinden paralarını ve akıllarını başlarından alacaklardır. The Full Monthy (Anadan Doğma), evine ve karısına bağlı, göbekli ve utangaç bir grup erkeğin işsiz kalınca düştükleri çıkmazdan kurtulmak için neleri göze alabileceklerini anlatıyor. Başrol oyuncuları Robert Carlyle, Tom Wikinson yönetmen Peter Cattaneo. Film Şişli Kent, Beyoğlu Beyoğlu, Kadıköy Broadway, Kadıköy Hollywood ve Suadiye Movieplex sinemalarında oynuyor.

GİRESUN

Haydi karına koş

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘‘Haydi Karına Koş’’ adlı oyunu, Aralık sonuna kadar Vahit Sütlaş Sahnesi'nde sahneliyor.

ANKARA

SİNEMA

Başrollerini Müjde Ar, Okan Bayülgen ve Mustafa Uğurlu'nun paylaştığı Ağır Roman, Batı ve Derya Sinemalarında sürüyor. Eşkiya'nın hasılat rekoruna doğru koşan film, Kolera Sokağı'nda yaşanan gündelik olaylardan yola çıkarak, çelişkiler yumağı içindeki insanların kavgasını gözler önüne seriyor.

SERGİLER

Arda Sanat Galerisi'nde Cuma Ocaklı'nın resim sergisi var.

Siyah Beyaz Sanat Galerisi'nde takı ve seramik sergisi görülebilir.

Vakıfbank Köroğlu Sanat Galerisi'nde A. Rezzak Kurtuluş ve Atölyesi sergisi izlenebilir.

Artium Sanat Galerisi'nde Vahap Demirbaş resim sergisi sürüyor.

DİYARBAKIR

Sinema günleri

Diyarbakır İl Kültür Müdürlüğü, kentte ‘‘Sinema Günleri’’ düzenliyor. Devlet Tiyatrosu salonunda gösterime sunulacak filmler şunlar: Zıkkımın Kökü, Mavi Sürgün, Kızılırmak Karakoyun, Uzun İnce Bir Yol, Ateş Üstünde Yürümek, Tatar Ramazan, Eskici ve Oğulları... Sinemaseverler haftasonuna kadar gösterimde kalacak filmleri ücretsiz izleyebiliyorlar.

Ve diğer filmler

Emek Sinemasında gösterimde olan Mutlak Güç hafta sonunda yerini Claudia Schiffer ve Matthew Modine'in paylaştıkları Black Out'a bırakıyor. Dilan Sineması'nda Jodie Foster ve Mattew McConaughey'in başrollerini paylaştıkları Contact (Mesaj) gösterime girecek. Site Sineması'nda ise Malu ve Küçük Kaçamaklar adlı filmler izleyicisiyle buluşuyor.

Kaç baba kaç

Devlet Tiyatrosu'nda ‘‘Kaç Baba Kaç’’ adlı oyun sahneleniyor. 22 Aralık'ta ise Slawomir Mrozek'in ‘‘Sığıntılar’’ adlı iki kişilik oyunu sahnelenmeye başlanacak. Sığıntılar'ın yönetmeni Savaş Dönmez.

İZMİR

Özgün sanatçılar birarada

Coşku Sanat Galerisi, bu ay Türk resminin özgün sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Şeref Bigalı, Mustafa Ayaz, Adnan Turani, Işıl Özışık, Ali Candaş, Salih Acar, Alp Bartu, Mustafa Akgün, Hüseyin Sartaş, Yusuf Toprak, Bahattin Odabaşı, Enis Aktaş, Fikri Cantürk, Mustafa Hazar ve Bedri Karayağmurlar'a ait 40 çalışma sergileniyor.

Fotoğrafçıdan resim

Turgut Pura Vakfı Sanat Galerisi'nde Celal Eroğlu'nun resim çalışmaları sergileniyor. 1970'ten bu yana fotoğraf sanatıyla içiçe yaşayan sanatçı, fırça ve tuvalle üç yıl önce tanışmış.

Seyredilesi Manzaralar

Tiyatro Sanatçısı Hakan Doğanay, ‘‘Seyredilesi Manzaralar’’ isimli, kendi yazdığı tek kişilik oyunu, yarın İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Sürrealist tablolar

Karşıyaka Temizocak Sanat Galerisi'nde Ergin İnan, Hanefi Yeter ve Serpil Yeter'in çalışmaları sergileniyor. Çoğunluğunu sürrealist tabloların oluşturduğu sergide, üç sanatçının toplam 30 çalışması yer alıyor.

TRABZON

Sinemalar

The Blackout, Barışçı, Kuduz Bakışı ve Ufuk Faciası Saray Sineması Salon 1'de. Salon 2'de ise Yüz Yüze var.

ADANA

Viyola için konçerto

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nda iki günlük program yapan Safinaz Olcay'ın Türkiye'de ilk kez seslendirdiği Alessandro Rolla'nın Fa Majör Viyola ve Orkestra Konçertosu büyük ilgi gördü. Olcay, Alessandro Rolla'nın bestelediği eserin büyük bir araştırma sonucu ortaya çıkarıldığına işaret ederken, viyola için az eser bestelenmiş olmasının bu konçertoların önemini artırdığını belirtti.

ANTALYA

Karanlıkta ilk ışık

ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, İzmir'in Menemen İlçesi'nde başı kesilerek öldürülen genç subay Kubilay'ın hayatını konu alan oyunu sahnelemeye başladı. Antalya Kültür Merkezi'nde başlayan, ‘‘Karanlıkta İlk Işık; Kubilay’’ adlı oyunun galası, halifeliğin geri getirilmesini isteyen gericilerin Kubilay'ı katlettiği tarih olan 23 Aralık'ta yine aynı yerde yapılacak.

Sinemalar

MEGAPOL: Air Force One, PRESTİJ: Anaconda,

ALTIN PORTAKAL : En İyi Arkadaşım Evleniyor, KENT : Ağır Roman,

ASPENDOS : Lolita, KÜLTÜR : Mr. Bean

Başar'ın ebruları

Hattat-ebrucu Fuat Başar'ın ebru sergisi İstanbul'da 18 Aralık'ta açıldı. İsviçre Sigorta Sanat Galerisi'ndeki sergi 31 Aralık'ta sona erecek. Bu geleneksel Türk sanatında oldukça başarılı olan Başar'ın ebru icazeti de (diploma) var. İsviçre Sigorta Sanat Galerisi Kısıklı Cad. No.30 Altunizade adresinde.

Öğrencilerin bale gecesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı öğrencileri bale gecesi düzenledi. İzmir Sabancı Kültür Sarayı'ndaki gecede lise ve lisans öğrencileri tarafından hazırlanan ve 18 bölümden oluşan gösteri izleyenlerin beğenisini topladı.

Pencereler, duvarlar, evler

Ressam Sabri Erimel'in resim sergisi Ankara Doku sanat Galerisi'nde sürüyor. Sanatçının 1995-1997 çalışmaları 26 Aralık tarihine kadar görülebilecek. Erimel resimlerinde köylerin geleneksel yaşama biçiminden kesitlere yer veriyor. Artık geçmişte kalmaya yüz tutmuş örgüsü içinde pencereler duvarlar ve evler, tablolarda yeniden karşımıza çıkıyor.

Geleneksel çağdaş sentezi

Çinilerinde, tarihsel çizgilerle bugünü yakalayan Sıtkı Olçar'ın sergisi İzmir Anemon Otel'de devam ediyor. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in açtığı ‘‘Gelenekselden Çağdaş Senteze’’ adlı sergide ‘‘Sıtkı Usta’’nın 70 çalışması yer alıyor.

Tarzan geri döndü

60'lı yılların unutulmaz çizgi roman klasiği George Of The Jungle (Orman Kaçkını), başrolde Brendan Fraser ile beyazperdeye taşındı. Bu eğlenceli masalda George, iş yaşamında başarılı bir kadın olan Ursula'ya (Leslie Mann) aşıktır ve onunla modern insanlar gibi yaşama fırsatına sahiptir. Ancak düşmanları ormanı tehdit etmeye başlayınca George asıl evine geri döner. Yönetmen Sam Weisman. İstanbul'da Altunizade Capitol, Bakırköy Carousel, Bakırköy İncirli, Beyoğlu Fitaş, Çemberlitaş Şafak, Etiler Akmerkez, G.O.Paşa Cinemass, Kadıköy Moda, Maslak Princess, Osmanbey Gazi, Suadiye Movieplex ve Teşvikiye AFM sinemalarında.

Sevgili Yalan

Ankara Devlet Tiyatrosu ‘‘Sevgili Yalan’’ isimli oyunu hafta içinde Balgat Mahir Canova Sahnesi'nde sergiliyor. Jurgan Gross'un eserinde Ferahnur Barut ve Lale Başar rol alıyor. Oyun hırsızlık suçundan hüküm giyen iki kadının öyküsü üzerine kurulu. Eser iki kadının acımasız değer yargılarına karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

Öğretmenin resimleri

Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nin (ANFAD) hayatta kalan tek kurucu üyesi Yaşar Gürler, fotoğraf sergisi açtı. Yılların birikimini taşıyan ANFAD'daki sergi, 5 Ocak 1998 tarihine kadar açık kalacak. Sergideki fotoğraflar Gürler'in öğretmen kişiliğini de yansıtıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!