Ne Nerede

Güncelleme Tarihi:

Ne Nerede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Yüzsüz resimler
Haberin Devamı

Ressam Ahmet Rüştü Doğan, 7. kişisel sergisini İş Bankası İzmir Sanat Galerisi'nde açtı. ‘‘Resimlerimde duyguyu yakalamaya çalışıyorum; bunlar çoğunlukla bastırılan, saklanan duygular’’ diyen Ahmet Rüştü Doğan, kadından yola çıkarak insanı irdeliyor. Resimlerinde yüz kullanmıyor, çünkü çizdiklerinin herkesin yüzü olabileceğini söylüyor. Sergi, 24 Nisan'a kadar görülebilir.

Elhamra için elele

İzmir Devlet Opera ve Balesi ‘‘Bahara Doğru’’ konserini Sabancı Kültür Merkezi' nde gerçekleştirdi. Şef Alexandru Samoila yönetimindeki konserin ilk bölümüne İZDOB Orkestrası Keman Sanatçıları Lalecan Muzafferov ile Ruşen Muzafferov solist olarak katıldı. 118-R Konak Lions Klubü'nün katkılarıyla düzenlenen konserden elde edilecek gelirin tarihi Elhamra binasının koltuklarının yenilenmesi için kullanılacağı açıklandı.

Logo yarışması

Devlet Senfoni Orkestrası, logo yarışması düzenledi. Temmuz ayı içerisinde Kanada, Amerika Birleşik Devleri ve Belçika'ya gerçekleştireceği büyük turne öncesi geniş kapsamlı tanıtım kampanyasına başlayan İZDSO Yönetimi, kazanan eseri, hazırlanması planlanan afiş, broşür, tanıtım filmi gibi çalışmalarda kullanacak. 30 Nisan Perşembe günü çalışma saati bitimine kadar İZDSO Müdürlüğü SSK Blokları C-1 Blok kat 4 adresine teslim edilen eserler arasında yapılacak değerlendirme sonunda birinci gelen esere 25 milyon lira, 64 milyon lira değerinde sezonluk abone kartı ve İZDSO'nun CD'si verilecek.

Adana

Silvanlı Kadınlar

İsmail Kaygusuz'un yazdığı ve İsmet Hürmüzlü'nün yönettiği Silvanlı Kadınlar Adana Devlet Tiyatrosu Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde ilk haftasında büyük beğeni gördü. 24 Mart'taki prömiyer ile sahnelenmeye başlanan iki perdelik trajikomik oyunda, Tayfun Eraslan, Galip Erdal, Aysel Çakar Kara, Funda Uzun, Yusuf Köksal, Arzu Tan, Seher Devrim Yakut, Ötüken Hürmüzlü ile Şener Kökkaya rol aldılar.

SERGİLER:

Geleneksel Türk Mimari ve İçmekan Fotoğraf Sergisi, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde 7 Nisan akşamına kadar açık tutulacak.

Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Yeliz Kubuş'un Adana Tiyatro Atölyesi'nde açtığı ilk kolaj sergisi büyük ilgi gördü.

SİNEMALAR:

Leonardo Di Caprio ile Kate Winslet'in başrolleri paylaştığı Titanic Adana Arı sinemaları Salon 1'de 7'nci haftayı doldurdu.

Meltem Cumbul ile Cem Özer'in başlıca rolleri paylaştığı Karışık Pizza Adana Galleria Salon 6'da.

Keanu Reeves ile Al Pacino'nun oynadığı Şeytanın Avukatı, Galleria Salon 2'de.

Matt Damon ile Clarie Danes'in rol aldığı Yağmurcu Metro sinemasında,

Michael Douglas ile Sen Penn'in başrolleri paylaştığı Oyun, Sun sinemasında.

İstanbul

OPERA- BALE

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Rodgers ve Hammerstein'ın Kral ve Ben adlı eserini bugün saat 15.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneliyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Külkedisi adlı eseri 11 Nisan saat 11.00'de küçük seyirciler için sahneleniyor. Eser Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

TİYATRO

Dormen Tiyatrosu, Bu Filmi Görmüştüm adlı oyunu 4 ve 5 Nisan'da sahneliyor.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun Eski Çamlar Bardak Oldu adlı oyunu perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri izlenebilir

Tiyatro Bakış'ın sahnelediği Saat Dokuz Sıfır Beş adlı oyun bugün ve yarın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde perde açıyor.

Haftasonu konseri

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın haftasonu konserine Bilkent Gitar Üçlüsü ve kemancı Michel Makarski solist olarak katılıyor. Konser programı, Honnick, Sarasate ve Keith Jarret'ın eserlerinden oluşuyor. Orkestrayı şef Andrew Greenwood'un yöneteceği konser bugün saat 11.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde.

Türkiye'den Hollanda'dan

Ressam Mehmet Salpar'ın İstanbul Uran Kültür ve Sanat Merkezi'nde 25 Nisan'a kadar sürecek olan sergisinin başlığı ‘‘Türkiye'den Hollanda'dan.’’ Salpar'ın yapıtlarında araştırma yaptığı Flaman ressamların etkisi açıkça görülüyor.

Diyarbakır

Sinema

Diyarbakır Sinemaları bu haftaya yeni filmlerle başlıyor. Emek Sinemasında 6 Nisan'a kadar başrolünde Demi Moore'nin yer aldığı Striptize, 6 Nisan'dan sonra Anastasia gösterilecek. Dilan Sineması'nda ise bugünden itibaren başrollerini Sylvester Stallone, Harvey Kaitel, Ray Loitta ve Robert De Niro'nun paylaştığı Cop Land (Güçlüler Bölgesi) gösterime girecek. Site Sineması'nda da Hanna ve Öldüren Kadın adlı filmler var.

Tiyatro

Devlet Tiyatrosunda kurban bayramına kadar Kaç Baba Kaç adlı komedi oyunu sahnelenecek.

Adana

Sergiler

İş Bankası Alman Ressam Wolfgang Hunecke'nin resimlerini sergiliyor. Sanatçının soyut çalışmalarından oluşan eserleri 25 Nisan'a kadar görülebilir. Nikaragua'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar değişik ülkelerde sanat olaylarına imza atan sanatçı bu kez Ankara'da sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Ressam Günseli Kapucu yeni çalışmalarını Artium Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sanatçı pencere kenarlarına dizilen ve giderek geçmişte kalan saksılar içindeki görüntüleri resmediyor. 15 Nisan tarihine kadar açık.

Yazar Nazlı Eray ilk kişisel sergisini Dam Galeri'de açtı. 10 aylık bir resim uğraşı ardından sergi açan Eray, çiçek tabloları ile beğeni topluyor. Sergi kapsamında kitaplarını da imzalayan Eray'ın sergisi 18 Nisan'a kadar açık kalacak.

Sanatçı Lütfü Günay manzara resimlerini Sevgi Sanat Galerisi'nde sergiliyor. 16 Nisan tarihine kadar açık.

Hüseyin Suna'nın heykel sergisi Vakko Sanat Galerisi'nde hafta içinde görülebilir.

TİYATRO

Devlet Tiyatrosu Aziz Nesin'in Yalacı Aranıyor adlı oyununu sergilemeyi sürdürüyor. Eser Altındağ Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Yeni Sahne'da Vatan Yahut Namık Kemal, isimli oyun sergileniyor. Namık Kemal'in yaşamına göndermelerde bulunan eser hafta içinde izlenebilecek.

Kuzguncuklu Fazilet isimli oyun bu hafta İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinde sürüyor.

SİNEMA

İki Oscar ödüllü Benden Bu Kadar, Akün, Mithatpaşa, Büyülü Fener, On ve Koru Sinemalarında gösteriliyor.

Bu sezon 11 dalda Oscar ödülü alarak önemli bir başarıya imza atan Titanic, Derya, Batı ve Cinepol Sinemalarında gösteriliyor. Ünlü transatlantiğin batışını nefes kesen bir öykü eşliğinde anlatan film şu sıralar kapalı gişe oynuyor.

Başkan'ın Adamları Kavaklıdere, Kızılırmak ve On Sinemalarında gösteriliyor. Başkan'ı içine düştüğü zor urumdan kurtarmaya karar veren başkanın ekibi, yarattıkları sahte gündem ile tüm basının dikkatlerini başka bir konu üzerine çekmeyi başarır.

Gençlere çağrı

Çevreyi ve insanı duyarlılıkla resmettiği için ‘‘Çevre Beratı ve Madalyası’’ sahibi olan ressam Seba Uğurtan, 30. kişisel sergisini İzmir Yaşarbank Sanat Galerisi'nde açtı. Sanatçı bu sergisinde 2000'li yılların gençlerine çağrıda bulunuyor. ‘‘Enerjinizi sanat dalları için kullanın’’ diyor. Uğurtan'ın ekspresyonist ve figüratif resimlerinden oluşan sergi 17 Nisan'a kadar görülebilir.

Dorsay'ın ödülü

10. Uluslararası İzmir Film Festivali'nin geleneksel ‘‘Altın Artemis Onur Ödülü’’ sinema yazarı Atilla Dorsay'a verildi. İzmir Türk Amerikan Derneği'nde yapılan ödül töreninde konuşan GÜSEV Başkanı Doç. Dr. Oğuz Makal, Dorsay'a bu ödülün yazılarıyla sinemaya verdiği desteklerinden dolayı verildiğini söyledi. Dorsay da ‘‘Birkaç yıldır gelmediğim İzmir'i tanıyamadım. Ama Altın Artemis'le yok olan İzmir'in tesellisini buldum’’ dedi.

İzmir fotoğrafları Antalya'da

Fransa, İngiltere, Belçika ve Avusturya'dan toplanan fotoğraflardan oluşan 19. Yüzyıl İzmir Fotoğrafları koleksiyonu, Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü'nde sergileniyor. 126 fotoğraftan oluşan sergi, gördüğü yoğun ilgi üzerine uzun süre açık kaldığı İzmir'den sonra şimdi de Antalya'da da fotoğraf ve tarih meraklılarını biraraya getirdi.

Arel'den seçmeler

Maide Arel'in yapıtlarından derlenen sergi 22 Nisan'a kadar Garanti Sanat Galerisi'nde görülebilir.

'Toprak'lı resimler

Genç ressam Ferhat Özgür'ün Toprak adlı sergisi, 29 Nisan'a kadar İstanbul İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi'nde görülebilecek. Ressam Turan Erol, öğrencisi olan Özgür'ün yapıtları hakkında ‘‘Toprak adı boşuna değil’’ diyor. ‘‘Gerçekten de Ferhat'ın tuvallerinde yaşayan, kımıldayan, kendini sürekli yenileyen ana rahmi gibi besleyip büyüten toprağı görebiliyoruz.’’

Hamile ressamdan kadın resimleri

Ev hanımı Fadime Yıldırım'ın ‘‘Kadınlarımız’’ konulu resim sergisi Antalya'da ANSAN Sanat Galerisi'nde açıldı. Yağlıboya tablolarında özellikle köy kadının yaşantısını, çocukları, eşi ve çevresindekiler ile ilişkilerini anlatan Yıldırım'ın yedi aylık hamile olması büyük dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!