Ne nerede

Güncelleme Tarihi:

Ne nerede
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mr.Magoo

Büyükler de sevecek!

Hem küçüklerin, hem de büyüklerin severek izleyeceği bir film: Mister Magoo. Stanley Tong'un yönettiği bu müthiş komedide olaylar yaşlı bir adam ile asık suratlı ama sevimli bir köpeğin çevresinde gelişiyor. Filmde, son dönem komedi yıldızları arasında önemli bir yere sahip olan Leslie Nielsen başrolde. İstanbul Kadıköy Süreyya, Altunizade Capitol, Maltepe Grandhousa, Kozyatağı Sinepol, Fenerbahçe Piramit, Pendik Güney, Beyoğlu Fitaş, Etiler Akmerkez, Nişantaşı AFM, Maslak Princess, Bakırköy Carousel, Osmanbey Gazi, Bakırköy İncirli, Beyoğlu Atlas, Beylikdüzü Migros Çemberlitaş Şafak, Fatih Feza, Florya Prestif, Avcılar Standart, Bakırköy 74 sinemalarında.

İstanbul

Sergiler

Solmaz Aksoy'un 22 Mart'tan itibaren Beyoğlu'ndaki Saint Antuan Kilisesi'nde görülebilecek olan resim sergisinin başlığı, İlk.

Yunan ressam Taki Pavlovski'nin resim sergisi 17 Nisan tarihine kadar Derimod Sanat Merkezi'nde görülebilir.

Erol'un üç dünyası

Ressam Turan Erol son dönem yapıtlarını 4 Nisan tarihine kadar İstanbul Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sanatçı, bu sergide yeralan yapıtlarını üç ana tema altında topluyor: Tekneler, Denizler ve Terkedilmiş Çekek Yerleri, Ağrı Dağı...

CRR konserleri

Gitarcı Kevin Gallagher'ın resitali 23 Mart'ta saat 20.00'den itibaren izlenebilir. Narvaez, Paganini, Granados, Albeniz, Tarrega, Brouwer ve Ponce'un eserlerinin yanısıra Türk halk ezgilerinden örnekler seslendirecek.

Venedik Madrigalistleri, bir kez daha İstanbul'da. Soprano Liliana Vio Rizzardini, tenor Mario Vio, bas Gastone Sarti'nin yanısıra lavtada Ennio Cuerrato, flüt ve kornoda Stefano Casaccia, viyolada gambada Guliano Vio ve klavsende Lia Levi Minzi, Monteverdi, Castello, Legrenzi, Gorzanis, Pichi, Cavalli ve Mainero'nun eserlerini seslendirecek. Konser 24 Mart saat 20.00'de.

Adnan Saygun'un ünlü Özsoy Operası, 28 Mart'ta sahneleniyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75'inci yıldönümü nedeniyle sahnelenen bu eser, aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin ilk yerli operası sayılıyor.

Tiyatro

Bertolt Brecht'in ünlü eseri Kafkas Tebeşir Dairesi, hafta boyunca Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilir.

Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde hafta boyunca seyirci karşısına çıkacak olan oyun Derya Gülü.

Latin Amerikalı yazar Roberto Athayde'nin kaleme aldığı Miss Margarida Yöntemi adlı oyun Metin Belgin'in rejisiyle seyirci karşısına çıkıyor. Ülkü Duru'nun rol aldığı bu tek kişilik oyun Atatürk Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu'nda izlenebilir.

Opera bale

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Bizet'nin Carmen operasını 24 Mart saat 20.00'den itibaren Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneliyor.

Çaykovski'nin ünlü Fındıkkıran balesi 25 Mart saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde perde açıyor.

Antalya

Antalya'da ‘‘Huzur’’

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın aynı adlı romanından uyarlanan ve İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenen ‘‘Huzur’’ adlı oyun, 25-26 Mart'ta Antalya Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Kenan Işık'ın uyarladığı ve yönettiği oyunda, İkinci Dünya Savaşı öncesi İstanbul'u ve Doğu-Batı çatışması konu ediliyor. Oyunun saati, 20.30.

AKM'de caz

Caz piyanisti Giorgio Gaslini, yarın Antalya Kültür Merkezi'nde cazseverlere müzik ziyafeti çekecek. İtalya'da ve dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren Gaslini, uluslararası festivallerde Anthony Braxton, Steve Lacy, Eddie Gomez, Don Cherry, Jean-Luc Pont gibi caz sanatçılarıyla birlikte konser verdi. Bugüne kadar üç bine yakın konser veren ve caz-piyano çalışmalarından oluşan 80 CD'si olan Gaslini'nin programı, saat 20.30'da başlayacak.

Açıklamalı konser

Antalya Kültür Merkezi'nin 1998 yılı konser programı içerisinde yeralan ve ilk bölümü üniversite ile liselerde okuyan gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Açıklamalı Klasik Müzik Konserleri'nin ikinci bölümü de bugün yapılacak. Çok sesli müziği tanıtmak, sevdirmek amacıyla Lir Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi ile AKM'nin ortaklaşa düzenledikleri konser programına Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları katılıyor.

Diyarbakır

Sinema

Diyarbakır sinemaları haftayı yeni filmlerle açacak. Dilan Sineması'nda bugün, ‘‘Yarın Asla Ölmez’’ adlı film gösterime giriyor. Bu filmde Pierce Brosman'ı 007 rolünde izleyeceksiniz.

Emek Sineması'nda hafta başından itibaren yönetmenliğini Peter Cattanco'nun yaptığı, başrollerini Robert Carlyle, Tom Willasion ve Mark Addy'nin paylaştığı ‘‘Anadan Doğma’’ adlı film gösterilecek. Bu müthiş komediyi kaçırmayın.

Site Sineması'nda ise ‘‘Kaçamaklar’’ ve ‘‘Öyle Bakma Bana’’ adlı filmler izleyicisiyle buluşuyor.

Tiyatro

Devlet Tiyatrosu'nda ay sonuna kadar Tartuffe sahneleniyor. Ayrıca 27 Mart'ta Afife Jale, adlı oyun sahnelenecek.

Ankara

Sergiler

Ünlü ressam Fikret Mualla'nın resim sergisi Galeri Nev'de devam ediyor. Fransa'daki sıkıntılı günlerinde guaj ve yağlıboya ile gerçekleştirdiği çalışmalar 4 Nisan tarihine kadar görülebilecek. 1950'li yıllarda yapılmış ve özel bir koleksiyona ait tablolar desen ağırlıklı olmalarıyla ilgi topluyor.

Ressam Vedat Hazneci'nin nü çalışmaları Bilkent Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sanatçının yağlıboya çalışmalarında öne çıkan konu kadın. 28 Mart tarihine kadar izlenebilir.

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları bu kez bir başka tutkuları olan resim ile izleyici karşısında. Ege Aydan, Birol Türker Uzunyayla, Zerrin Tekindor'un çalışmaları Resim Heykel Müzesi'nde görülebilecek. Kültür Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleşen sergi 30 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Sanatçı Aslı Titiz Pop Art adını verdiği ilginç çalışmaları ile izleyicilerin karşısına çıktı. Sanatçı testiler üzerine yaptığı yağlıboya desen çalışmalarını 28 Mart tarihine kadar Kavaklıdere Sanat Galerisi'nde sergiliyor.

Resim çizgisini doğa ve ölü doğa konuları üzerinde temellendiren Ekmel Totrakan, ilk kişisel sergisini 10-24 Mart tarihleri arasında Türkiye İş Bankası Kızılay Sanat Galerisi'nde açtı.

Sinema

İki dalda Oscar adayı olan ‘‘Başkan'ın Adamları’’ Kavaklıdere, Kızılırmak ve On Sinemalarında gösteriliyor. Filmde başlıca rolleri Dustin Hoffman ve Robert De Niro paylaşıyor. Son günlerin en çarpıcı Türk filmi olarak nitelenen ‘‘Karışık Pizza’’ Kavaklıdere, Mithatpaşa ve Büyülü Fener sinemalarında. Filmde başlıca rolleri Cem Özer ve Meltem Cumbul paylaşıyor. Kevin Costner'in yeni filmi ‘‘Haberci’’ ise Akün, Mithatpaşa, Büyülü Fener, On ve Koru Sinemalarında izlenebilir.

Opera-konser-tiyatro

Devlet Opera ve Balesi'nin Giselle isimli Balesi Opera Sahnesi'nde sürüyor.

Ankara Frankofon Gençlerinin Gösterisi pazartesi günü saat 14.30'da izlenebilir.

Fransız Kültür Merkezi'nde 27 Mart Cuma günü saat 20.30'da Karaib Müzik Elçileri isimli etkinlik izlenebilir.

Ankara Sanat Tiyatrosu, ‘‘Hayata, Aşka ve Vahşete Dair’’ isimli eseri sergilemeyi sürdürüyor.

İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları ‘‘Diğerlerinin Adı Ali’’ isimli oyunla Ankaralı izleyicinin karşısına çıkıyor. Fassbinder'in çalışması pazartesi, çarşamba ve cuma günleri izleyici ile buluşacak.

İzmir

‘‘Letafet’’ sahnede

1993-94 sezonunda İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün büyük destekleriyle profesyonel olarak sahnesini açan Hamle Tiyatrosu, ‘‘Letafet’’ adlı müzikli komediyi sahnelemeye başladı. 1874 yılında Ali Bey'in yazdığı ve Ali Haydar Erçığ'ın sahneye uyarlayıp yönettiği oyun geleneksel Türk tiyatrosunu olabildiğince izleyiciye yansıtıyor. Gazi İlköğretim Okulu Tiyatro salonunda her hafta perşembe ve cuma günleri sahnelenen üç bölümlük müzikli komedi ilk gecesinde İzmirli sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Siyah, beyaz, renkli

Yaşamını Hollanda'da sürdüren Ressam Cemal Demir, 1998'in ilk sergisini Başak Sigorta İzmir Sanat Galerisi'nde açtı. Sanatçı, siyah beyaz çalışmalarında siyah pigment, füzen, kurşunkalem ve sentetik malzemeyi, renkli çalışmalarında ise çok az bilinen ALKYD denilen yağlıboya ve akrilik özelliklerini taşıyan sentetik boyaları kullanıyor. Hollanda, Danimarka ve Türkiye'de sayısız sergi açan Cemal Demir'in çalışmaları 4 Nisan akşamına kadar görülebilir.

Kitaba hücum

İzmirli okur, TÜYAP tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Kitap Fuarı'na hücum etti. 110 yayınevi, 249 yazarın katıldığı fuar, söyleşi, imza günleri, müzik dinletileriyle renklendi. TÜYAP yetkilileri geçen yıl fuarı bir haftada 144 bin kişinin gezdiğini belirterek, ‘‘Bu yıl ziyaretçi sayısının 200 bini aşmasını bekliyoruz’’ dediler.

Adana

Tiyatro

Adana Devlet Tiyatrosu'nda ‘Kanlı Nigar’ ile birlikte dönüşümlü olarak sahnelenen ‘İkinci Bölüm’ büyük beğeni topladı. Neil Simon'un yazdığı oyunu Mustafa Kurt yönetti.

Adana Tiyatro Atölyesi (ATA), Murathan Mungan'ın ‘Taziye’ adlı oyununu Seyhan Kültür Merkezi'nde sahnelemeyi sürdürüyor. Yönetmenliğini Yıldırım F. Urağ, müziğini Serkan Uyanıktürk ve Mehmet Tektaş, dekorunu Yıldırım F.Urağ’ın yaptığı oyunda Adana Devlet Tiyatrosu'ndan dört oyuncu da rol alıyor.

Sinemalar

‘‘Titanic’’ Arı Sinemaları birinci salonda beşinci haftayı doldurdu. ‘‘Karışık Pizza’’ Galleria'da; Kevin Costner'ın ‘‘Haberci’’ adlı filmi Metro'da; ‘Kaybedenler’’ ise Metropol'de gösterime girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!