Ne kadınlar çizdi zaten yoktular!

Güncelleme Tarihi:

Ne kadınlar çizdi zaten yoktular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2007 00:00

Bedri Koraman'a saygı gecesinde en çok ustanın yarattığı kadınlar konuşuldu. İtirafsa Tayfun Talipoğlu'ndan geldi: Onca yol gittim, öyle kadınlar görmedim!

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği kapsamında “Bedri Koraman Gecesi” düzenlendi.

Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde gerçekleştirilen gecede, Türk karikatürünün duayenlerinden Bedri Koraman, farklı meslek grubundan, hepsi alanında isim yapmış kişiler tarafından anlatıldı.

Gecede, Bedri Koraman'ın hayatını anlatan kısa film gösteriminin ardından, Koraman'ın karikatürlerinden oluşan bir sergi de açıldı.

Geceye "Bedri Koraman'ın kadınları" damgasını vurdu.

"Bedri Koraman Gecesi"nin sunuculuğunu Selen Domaç yaptı. Geceye Koraman'ın dostları Melih Aşık, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Cihat Hazardağlı, Ercan Akyol, Halit Kıvanç, Metin Peker, Tarık Minkari, Tayfun Talipoğlu, Turgut Çeviker, Hulki İlgün, Zeynep Oral ve Tahir Özyurtseven karikatüristle ilgili anılarını davetlilerle paylaştılar.

Haberin Devamı

"Eyvah, demek ki gidiyoruz!"

Koraman'ın yıllar önce geçirdiği baypas ameliyatını yapan kalp-damar cerrahı Sönmez'in anlattıkları, davetlileri kahkahaya boğdu. Koraman'ın ameliyattan önce göğsüne ve kalbine dokunabileceğini, ama başını gösterip "Buraya asla" dediğini söyleyen Sönmez, "Ben değil Koraman gibi bir şeyler çizmek, düz çizgi çizmeyi bile beceremem. Tek yaptığım düz çizgi, kalp ameliyatları öncesi göğüs kafesindeki çizgilerdir" dedi.

Sönmez daha sonra Koraman'ın sıkça tansiyonunu kontrol etmesi için eşi Nil Koraman'a tansiyon ölçme aleti hediye etti. Koraman'ın "Bu demektir ki gidiyoruz" sözü ise gülüşmelere neden oldu.
Koraman'ın hayatını anlatan kısa bir filmin de gösterildiği geceye katılanlar, daha sonra fuayede açılan karikatür sergisini gezdi.

'O kızları bulmak için yollara düştüm'

Koraman'la ilgili bir konuşma yapan Tayfun Talipoğlu,"Bedri Abi'nin çizdiği o kızları bulmak için yollara düştüm. Onca yol kat ettim, ama bulamadım" dedi. Karikatürist Ercan Akyol da, Koraman'ın, çizgilerindeki kadınlar kadar gerçek hayatında da kadınlar olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bedri Abi'nin bir çizdiği kadınlar vardır; bir de arkasında, sağında, solunda, önünde. Onların adı Nil Koraman'dır. Hangi ilacı, hangi saatte alacağını bile söyler. Bedri Abi'nin her işini o yapar. Ona da karikatür çizmek kalır. Eee, o kadarını da yap be abi!"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!