Ne demek istedi

Güncelleme Tarihi:

Ne demek istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 13:26

ÇANAKKALE'ye Onsekiz Mart Üniversitesi'nin 2011-2012 Akademik Yılı Açılış Töreni ile AK Parti Gençlik Kolları Kongresine katılmak üzere gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünün kutlanacağı 2015 yılına hazırlanmak için özel bir kanun taslağı hazırlandığını müjdeledi. Basın mensuplarının Meclisteki pantolon konusuyla ilgili sorusuna, "Pantolonun sırası değil", Karayılan sorusuna ise, "Karayılan, akyılan ne varsa saat 16.00'dan sonra" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Helikopter ile saat 11.45'de Çanakkale Havaalanı'na gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna tarafından karşılandı. Ardından valiliğe geçen Arınç'ı burada da, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, bürokratlar ve Polis Merasim Mangası tarafından karşılandı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anı defterini yazıp imzaladı. Vali Tuna, "Sayın Başbakan Yardımcım, Türk insanının yüreğinde ayrı bir yeri olan Çanakkale ilimize ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Arınç, da Çanakkale'yi ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Arınç, "Bu tarih kokan şehrimizde, tarihimizin en önemli günlerinin yaşandığı dillere destan olan bir şehrimizde bulunmak bana büyük bir mutluluk verdi. Bugün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemizin Akademik Yıl Açılışına katılarak bir konuşma yapacağım. Çanakkale Valimiz Güngör Azim Tuna'dan Çanakkale ile ilgili ve önümüzdeki büyük sayılabilecek faaliyetlerle ilgili bilgi alacağım" dedi.

Çanakkale'de 1915'te kazanılan zaferin önemine değinen Bülent Arınç, "1915'ten bu yana 2015'i hedef kabul edersek 100 yıl geçmiş olacak. 2015'in Çanakkale'ye ve Türk tarihine yakışır bir şekilde kutlanabilmesi ve bu vesileyle Çanakkale'miz ve savaşın cereyan ettiği her köşenin yeniden ele alınıp bizden sonraki nesillere armağan olarak sunulabilmesi için hükümetimizin büyük bir çalışması var. Bu konu ile ilgili bir kanun taslağımız da hazır. O kabul edilecek ve 2015 Çanakkale Ajansı'nın çalışmalarına biran evvel başlamasına, esasen başlamış olan faaliyetlerin de koordinasyonuna imkan bulacağız. Çanakkale'mizin gelişmesi, ekonomik anlamda zenginleşmesi, kamu yatırımlarından olabildiğince daha çok pay alması için hükümetimiz olarak da büyük desteğimiz var" dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINA İLGİNÇ YANIT

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Arınç'a üzerinde Şehitler Abidesi bulunan bir tablo, 1915 Çanakkale Mecmuası ve elle dokunan Ayvacık halısı hediye etti. Bir basın mensubunun, "Sayın Başbakan Yardımcım, Meclis'teki pantolon konusuyla ilgili" diye başladığı sorusunu yarıda kesen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Pantolonun sırası değil güzel kardeşim. Soracağınız soruları Vilayette değil, inşallah saat 16.00'da bir toplantımız olacak biliyorsun. O siyasi bir toplantı, orada sorarsın" diyerek, yanıtlamadı. Bir başka basın mensubu, Karayılan ile ilgili son gelişmeleri sormak istedi. Ancak Arınç bu kez de, "Karayılan akyılan ne varsa saat 16.00'dan sonra. Hadi bakalım. Vilayette olmaz böyle şeyler. Sağ olun basınımızın yüz akları, Çanakkale'nin güzel gazetecileri. Güzel hanımefendiler, beyefendiler. Sabah sabah Karayılandan başlıyorsunuz ya. `Ah, napalım ekmek parası diyeceksiniz.' Hadi bakalım" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!