NBC ekibinin İstanbul turu

Güncelleme Tarihi:

NBC ekibinin İstanbul turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avrupa ülkelerinde yayınlanacak ‘‘Europe a la carte'' programı için İstanbul'da keyifli bir çekim

NBC televizyonundan gelen Europe A La Carte ekibi İstanbul sokaklarında dolaşmadık yer bırakmadı. Hem balık pazarında hem de Mısır Çarşısı'nda alışveriş yaptılar. Program için hem Şef Arthuro Cristiane ile hem de otel yetkilileriyle Türk mutfağı üzerine sohbet ettiler.

Amerikan televizyon kanalı NBC tarafından hazırlanan bir programın çekimleri geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirildi. Michael Mccarthey, David Rose, Dominic Gribbin'den oluşan ekibin hazırladığı programın adı ‘‘Europe a la carte''. İçeriği, dünyanın en ünlü aşçılarıyla röportajlar... Aşçıları tanıtıyorlar, yaşadıkları ülkelerden görüntü alıyorlar ve onlarla birlikte yemek pişiriyorlar.

Bütün Avrupa ülkelerini ziyaret edecek ekibin duraklarından biri de İstanbul'du, çünkü Avrupa'da oldukça ünlü olan bir aşçı burada yaşıyordu. Bu aşçı, Haziran 1996'dan beri Ceylan Inter-Continental'in şefliğini yapan Emilio Arthuro Cristiane... 1991'de Mexico City Uluslararası Turizm Okulu'ndan mezun olan Cristiane, Avrupa'nın pek çok ünlü otelinde staj ve şeflik yaptı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'a gelen ‘‘Europe A La Carte'' ekibi iki gün boyunca, şef Arthuro Cristiane ile birlikte İstanbul sokaklarında gezdi, birlikte alışveriş yaptı, yemek hazırladı. Sultanahmet, Sarıyer, Galatasaray balık pazarı, İstiklal Caddesi ve Çiçek Pasajı gezdikleri ve çekim yaptıkları yerlerden birkaçı. Yaptıkları sebze alışverişinin ardından bütün ekip ve şef Arthuro otele dönüp çekimlere mutfakta devam ettiler.

Geleneksel Türk mutfağının özelliklerini tanıtmak amacıyla bir mönü hazırlanmıştı; ekip konuk edildi ve Türk yemeklerini tattı.

26 Eylül'den itibaren her cuma akşamı yayınlanacak ‘‘Europe A La Carte'' programı 13 hafta sürecek. Programa katılacak ülkeler, ünü uluslararası çapta duyulan şeflere göre belirleniyor. Programın ilk amacı farklı ülkelerin mutfak kültürünü tanıtmak. Ama yalnızca röportaj yaptıkları aşçılarla, o ülkenin mutfağı hakkında konuşmuyorlar. Özel yaşamları, hobileri, yemek üzerine kurdukları felsefeleri ve şehirden alınan özel görüntülerle program hareketleniyor. Bu program bütün Avrupa ülkelerinde yayınlanacak.

Türk mutfağının özel yemeklerini de tatma fırsatı bulan ekip, çok güzel malzemeyle Türkiye'den ayrıldıklarını ve Türk mutfağını çok beğendiklerini söylediler. Türkiye'den özel misafirlerin de katıldığı akşam yemeğinde neler yenildiğini merak ediyorsanız, işte size mönü: Çiğ köfte, fındık lahmacun, kadayıfa sarılmış karides, rakı soslu ve Türk meze çeşitleriyle zenginleştirilmiş, tavada pişirilmiş levrek balığı, safran sos ile sote edilmiş yaban mantarı yanında pazı yaprakları, tavuk göğsü ve baklava. Son olarak da Türk kahvesi ve lokum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!