Nazlıcan, Çocuk Esirgeme’ye verilsin

Güncelleme Tarihi:

Nazlıcan, Çocuk Esirgeme’ye verilsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 00:00

Halis Toprak’a “evliliğin iptali” ve “vasi tayini” davaları açan yedi kızı, dün savcılığa başvurarak, 71 yaşındaki babalarının evlendiği 17 yaşındaki Nazlıcan Tagizade’nin Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilmesini istedi.

Toprak’ın kızları Aysel Duruk, Aynur Toprak, Şükran Toprak, Ayfer Toprak, Ayşe Zengin Toprak, Sevgi Toprak Tunga ve Mine Toprak, dün de Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Nazlıcan Tagizade’nin koruma altına alınmasını istedi.

Toprak’ın yedi kızı adına suç duyurusunda bulunan Avukat Burhan Apaydın, savcılığa sunduğu dilekçesinde, Türkiye’nin 1989 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne taraf olduğunu hatırlattı. Tagizade’nin 13 Ağustos 2009 tarihi itibariyle 17 yaşını tamamlayacağını belirten Apaydın, “Nazlıcan, bu sözleşme kapsamında halen çocuktur” dedi. Halis Toprak ile Nazlıcan Tagizade çiftinin yurtdışına çıkacakları yönünde bir duyum aldıklarını iddia eden Apaydın, bunun engellenmesi için acilen ikiliye yurtdışı çıkış yasağı koyulmasını da istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!