Nazilerin Yahudilere yaptığı kınanmalıdır

Güncelleme Tarihi:

Nazilerin Yahudilere yaptığı kınanmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 01:44

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada nükleer programlarıyla ilgili olarak bir takvim çerçevesinde ve sonuç almaya yönelik müzakereye hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ruhani, CNN’de katıldığı programda ise Yahudi Soykırımı’nı insanlığa karşı işlenmiş suçlar arasında saydı. Ruhani, “Ben tarihçi değilim. Soykırımı farklı boyutlarıyla ele almak tarihçilerin işidir. Tarih boyunca insanlığa karşı işlenmiş tüm suçlar, Nazilerin savaşta Yahudilere yaptığı dahil kınanmalıdır” dedi. Oysa, Ruhani’nin selefi Mahmut Ahmedinejad, “Yahudi soykırımının bir efsane olduğu”nu söyleyerek İsrail ve Yahudi diasporasının tepkisini çekmişti.

İsrail, Ruhani’nin açıklamalarına da tepki gösterdi. BM Genel Kurulu’nda Ruhani konuşurken, İsrail heyeti hep birlikte masalarını terk etti. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ofisinden İsrail saatiyle gece 02.00’de yapılan açıklamada da Ruhani’nin BM konuşmasının “alaycı ve iki yüzlü olduğu” öne sürüldü. Ruhani’nin Yahudi soykırımını kabul etmesi de Yahudi bakanlar tarafından yeterli bulunmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!