NATO ve Almanya, bombalı saldırıları kınadı

Güncelleme Tarihi:

NATO ve Almanya, bombalı saldırıları kınadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2006 18:45

NATO ve Almanya, Hindistan'ın Mumbai (Bombay) kentinde dün çok sayıda insanın ölmesine ve yaralanmasına yol açan bombalı saldırıları kınadı.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Hindistan'ın Brüksel Büyükelçiliğine gönderdiği mektupta şunları kaydetti:  "Zor zamanında Hindistan'ın yanındayız. Bu barbarca saldırıları şiddetle kınarken bir hiç uğruna hayatını kaybedenlerin yasını tutuyoruz. Saldırı Hindistan'la ortak güvenliğimize ve temel demokratik değerlerimize yönelik bir tehdit. Son günlerde işlenen suçlar, İttifakın tüm üyelerinin aşina olduğu sinsi tehdidin ciddiyetini ortaya koyuyor. NATO uluslararası toplumun terörizmle mücadelesine katkı sağlamayı sürdürecektir.”

ALMANYA'DAN DA KINAMA

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler ve Başbakan Angela Merkel de saldırıları kınadı.

Cumhurbaşkanı Köhler, Hindistan Devlet Başkanı Abdülkelam'a gönderdiği başsağlığı mesajında, Alman halkının Hindistan halkının acılarını paylaştığını belirterek, saldırıların sorumlularının bir an önce yakalanarak cezalandırılmalarını ümit ettiğini kaydetti.

Başbakan Merkel de saldırılardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, kurbanların yakınlarının acılarını paylaştığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!