NATO Kaddafi’yi vurdu

Güncelleme Tarihi:

NATO Kaddafi’yi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

NATO’nun önceki gün karargahını bombaladığı Libya lideri Muammer Kaddafi’nin saldırıdan yaralı kurtulduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Libya hükümeti haberi anında yalanladı. İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, “Kaddafi Trablus’tan kaçmış olabilir, daha da büyük olasılık ise, yaralı” dedi. Frattini, İtalya’nın Corriere televizyonuna yaptığı açıklamada, uluslararası baskının, Kaddafi’yi güvenli bir yere sığınmaya teşvik etmiş olabileceğini kaydetti.

“Bana ulaşamazsınız”
Frattini’nin açıklamasını birkaç dakika sonra yalanlayan Kaddafi’nin sözcüsü Musa İbrahim, Muammer Kaddafi’nin yaralandığı iddiasını “saçmalık” olarak nitelendirerek, Libya liderinin ülkeyi yönetmeye devam ettiğini bildirdi. İbrahim, “Liderin maneviyatı yüksek. Neşesi yerinde. Gün be gün ülkeyi idare ediyor. Hiçbir şekilde yaralanmadı” dedi.

Gece saatlerinde ise Libya devlet televizyonu Libya lideri Muammer Kaddafi’ye ait olduğunu söylediği bir ses kaydını yayınladı. Kaddafi kısa kayıttı hayatta olduğunu söyledi. Libya lideri, “NATO bombardımanı bana dokunmayacak, çünkü milyonlarca Libyalı beni kalbinde taşıyor” dedi. Kaddafi, Fratti’nin Trablus’ta olmadığı yönündeki sözlerine karşılık “Sizin ulaşamayacağınız bir yerdeyim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!