NATO istihbarat havuzunu büyütecek

Güncelleme Tarihi:

NATO istihbarat havuzunu büyütecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 15:36

NATO yetkilileri, ittifak üyesi 26 ülke arasında istihbarat alışverişini geliştirmek amacıyla ”İstihbarat İletişim Merkezi” (Intelligence Fusion Centre-IFC) kurulacağını açıkladı.

NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (SHAPE) kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, bu yıl içinde operasyonel hale getirilecek merkez, İngiltere'de Amerikan ordusunun Analiz Merkezi'nin (JAC) bulunduğu Molesworth üssünde kurulacak.

SHAPE açıklamasında, IFC'nin, askeri istihbarat alanında işbirliğini geliştireceği ve özellikle NATO Acil Mukabele Gücü'nün (NATO Response Force-NRF) planlama ve icra ihtiyaçlarında değerlendirileceği ifade edildi.
SHAPE, IFC'nin, “NATO istihbarat analiz gücünü önemli oranda artıracağını” belirtti. NATO'nun en yüksek askeri karar organı olan Askeri Komite'nin onayıyla oluşturulan IFC'ye ittifak üyesi 26 ülkenin tamamı katkıda bulunacak.
ABD'nin Avrupa Kuvvetleri'ne (USEUCOM) bağlı olan JAC bünyesinde, uydu, casus uçak, elektronik dinleme ve insan katkılarıyla elde edilen istihbarat değerlendiriliyor ve analiz ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!