Nasuh Mahruki'nin adli kontrol tedbiri kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Nasuh Mahrukinin adli kontrol tedbiri kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 10:57

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahruki, programda bahsettiği dönemde Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Mahkeme Mahruki hakkındaki adli kontrol tedbirini kaldırdı.

Haberin Devamı

Eski AKUT Başkanı Sözcü Gazetesi Yazarı Nasuh Mahruki hakkında katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler sebebiyle “Cumhurbaşkanı’na

Nasuh Mahrukinin adli kontrol tedbiri kaldırıldı

hakaret” suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında savunma yapan Mahruki, programda 17 adanın 2004-2006 yıllarında Ak Parti hükümetinde Yunanlara bırakıldığını söylediğini ve bu dönemdeki Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Vali ve Başsavcıların vatana ihanetten yargılanacağını söylediğini ekledi.

ERDOĞAN O TARİHTE CUMHURBAŞKANI DEĞİLDİ

O tarihteki eylem nedeniyle isnat edilen Cumhurbaşkanı’nın Recep Tayyip Erdoğan olmadığını söyleyen Mahruki, “Çünkü o tarihlerde Cumhurbaşkanı kendisi değildir. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer idi” dedi. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Mahruki, suç ve hakaret kastının olmadığını söyledi.

ÜMİT ÖZDAĞ TANIK OLDU

Duruşmada Milletvekili Ümit Özdağ da tanık olarak dinlendi. Özdağ, programda sarf edilen sözleri kendisinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirdiğini söyleyerek, “Bu adaların Yunanlara bırakılmasına neden olanların yargılanması gerektiğini ben de deklare etmiş, siyasi ve askeri kadroların sorumlu olduğunu beyan etmiştim” dedi.

Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme Nasuh Mahruki hakkındaki adli kontrol tedbirini kaldırarak duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!