Nasrallah'tan Suriye'ye tam destek

Güncelleme Tarihi:

Nasrallahtan Suriyeye tam destek
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 11:32

Suriye'nin başkenti Şam'da dün Devlet Başkanı Beşar Esad'ın beyin takımına düzenlenen saldırıyı kınayan Hizbullah lideri, olaydan İsrail ve ABD'yi sorumlu tuttu. Nasrallah Suriye'nin Lübnan ve Filistin direnişinin savunucusu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hasan Nasrallah, 2006 yılındaki İsrail-Lübnan Savaşı'nın yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, ABD'yi Suriye'deki sorunu çarpıtmakla suçladı.

İsrail ve ABD'nin Suriye halkının meşru sorunlarını kullanarak bu ülkeyi yıkıma sürüklediğini belirten Nasrallah "Onlar için gerekli olan yıkılmış, harap olmuş ve parçalanmış bir Suriye" diye konuştu.

Şam yönetiminin Filistin ve Lübnan'daki direnişi askeri olarak da desteklediğini anımsatan Hizbullah lideri, örgütünün 2006 yılında "Siyonist orduyu hezimete uğratmasının" İsrail'in bölgede güçlenen bir Suriye konusundaki kaygılarını tırmandırdığını söyledi. Nasrallah "Bu yüzden ABD Suriye ordusunu yok etmeye çalışıyor" dedi.

LÜBNANLI SİYASETÇİLERE ÇAĞRI
Hizbullah liderinin gündeminde Lübnan'daki siyasi gelişmeler de vardı. Hükümet sorunlarına değinen Hasan Nasrallah, koalisyonun olumlu yanlarının da olduğunu da vurguladı. "Neticede bu bir Hizbullah hükümeti değil" diyen Nasrallah, ayrıca Lübnanlı siyasetçileri ayrımcı ve tehlikeli açıklamalar yapmaktan vazgeçmeye çağırdı.

"Åžii bir siyasetçi veya din adamı, ayrımcı konuÅŸmalar yaparsa buna en baÅŸta biz Åžiiler karşı durmalıyız" diyen Nasrallah "Aynı ÅŸey, Hıristiyanlar, Dürziler ve Sünniler için de geçerli" dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!