Nasrallah'tan Müslümanlara "dikkatli olun" çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Nasrallahtan Müslümanlara dikkatli olun çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 10:47

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hz. Peygamber'e hakaret içeren ve İslam dünyasında infiale yol filme ilişkin, “ABD, ifade özgürlüğü konusunda çifte standart uyguluyor. Filmle ilgili tavrı bunun açık göstergesi” dedi.

Haberin Devamı

Nasrallah Lübnan El-Menar televizyonunda yayınlanan konuşmasında, birçok İslam ülkesinde protesto gösterilerine neden olan filmden ABD'yi sorumlu tuttu.

“Yapılan eylem El-Aksa Camisi'ni yakmak kadar tehlikelidir ve buna sessiz kalmak daha da kötüdür” diyen Nasrallah şunları söyledi:

“İslam ümmeti gereken cevabı vermelidir. İslam'a karşı birçok kez eylemler yapıldı. Bunlar arasında Salman Rüşdi'nin kitabı, Amerikalı papaz Terry Jones'un Kur'an-ı Kerim'i yakması gibi eylemler var. Bu operasyon Amerikan Gizli Servisi'nin işidir. İslam dünyası ABD'den bu filmi durdurmasını istiyor ama gereken işlemler bir türlü yapılmıyor, internetten kaldırılmıyor.”

"MÜSLÜMANLARIN KİLİSELERE SALDIRMASI İSTENİYOR"

Söz konusu filmle Hristiyanlar ile Müslümanlar arasında çatışma çıkarılmak istendiğine dikkati çeken Nasrallah, İsrail'in Müslümanların Hristiyanların kiliselerine saldırmasını ve yakmasını beklediğini iddia etti.

Haberin Devamı

İslam dünyasının çok önemli bir dönemeçten geçtiğini belirten Nasrallah, çok dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

"ABD KONGRESİ KARAR ALMALI"

ABD Kongresi'nin Müslümanları hedef alan saldırıları suç sayacak bir karar alması için bu ülkedeki Müslüman nüfusun çaba harcaması gerektiğini bildiren Hizbullah lideri, Papa'nın ziyareti sırasında, Lübnan'daki Müslümanlar'ın gereken hoşgörüyü gösterdiğini ancak bundan sonra filme yönelik gereken tavrın gösterilmesi, politikacıların da tavır alması gerektiğini belirtti.

İslam dünyasının liderlerinin de acil olarak toplanmasını isteyen Nasrallah, taraftarlarına filme yönelik tavırlarını bildirmek için gösteriler düzenlemeleri çağrısı yaptı.

Hizbullah lideri, ilk gösterinin Beyrut'un banliyö bölgesinde yapılmasını ve hafta boyunca ülkenin dört bir yanında devam etmesi çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!