NASA 2028 yılına kadar hangi gök cisminde kalıcı olmayı hedefliyor?

Güncelleme Tarihi:

NASA 2028 yılına kadar hangi gök cisminde kalıcı olmayı hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2019 14:39

Nasa Yöneticisi Jim Brienstine'ın açıklamasına göre, uzay ajansı 2028 yılına kadar bir gök cismine düzenli olarak astronotlar göndermeyi ve orada kalıcı olarak kalmayı hedefliyor. Peki, NASA, 2028 yılına kadar hangi gök cisminde kalıcı olmayı hedefliyor?

Haberin Devamı

Jim Brienstine'ın açıklamasına göre, Ay'a yeniden astronot göndermeyi hedefleyen NASA bu sefer kalıcı olmak istiyor. "Mümkün olduğunca Ay'a çabuk dönmemiz önemli" diyen Bridenstine, 2028 yılına kadar orada astronotların bulunacağını umduğunu ifade etti.

Ay, insanların üzerine iniş yaparak yürüdükleri tek gökcismidir. Yerçekiminden kurtulup uzaya çıkan ve Ay'ın yakınından geçen ilk yapay nesne Sovyetler Birliği'nin Luna 1 uydusudur. Ay yüzeyine çarpan ilk insan yapısı nesne Luna 2 uydusudur. Normalde görünmeyen Ay'ın öteki yüzünün ilk fotoğraflarını ise Luna 3 uydusu çekmiştir. Bu üç uydu da 1959 yılında uzaya fırlatılmıştır. Ay yüzeyine ilk yumuşak iniş yapabilen uzay aracı Luna 9, ve Ay yörüngesine giren ilk insansız uzay aracı da Luna 10'dur. Bu iki uydu da 1966'da uzaya fırlatılmıştır. ABD'nin Apollo programı 1969 ve 1972 yılları arasında altı başarılı inişle, günümüze kadar insanlı görevleri başaran tek uzay programıdır. Ay'ın doğrudan insanlar tarafından incelenmesine Apollo programının bitişiyle son verilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!