Narkotik’in vurucu timi

Güncelleme Tarihi:

Narkotik’in vurucu timi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2002 01:46

Adları Jake, Pia, Silas, Arman, Alev, Tango, Apaçi, Benny, Max, Bety, Şila, Chopen, Kuki, Atsi, Deisi, Cango, Tomi, Cina, Charli, Pars, Tom ve Kim. Gümrük kapılarında görev yapan bu narkotik dedektör köpekler, yılbaşından bu yana 21 trilyon liralık uyuşturucu yakaladılar.

Narkotik köpeklerin son operasyonu önceki gün Edirne gümrük kapısında yapıldı. Narkotik dedektör köpekleri Alev ve Pars, Macaristan'a gitmek üzere Kapıkule TIR gümrük sahasına gelen 38 LU 747 plakalı soğan yüklü araca tepki gösterince, çuvallar kaldırıldı. Altından dört koli içinde preslenmiş 76 adet paket çıktı. Paketlerde piyasa değeri 5 trilyon 450 milyar TL olan eroin bulundu.

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'in bakanlığına bağlı olarak görev yapan narkotik köpekler, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün bel kemiğini oluşturuyor. Sayıları şu an 22 olan köpeklerin eğitim ve bakımları ise çok özel şartlarda yapılıyor. 2-3 bin ABD dolarına alınan köpeklerin iaşe, tedavi ve sağlık maliyeti yılda 1 milyar TL'yi buluyor.

Alman kurdu, İngiliz Springer, Belçika Malinois, Labrador, Golden Retreiver, Alman Pointer, Belçika kurdu, İspanyol Cocker, Amerikan Cocker cinsi köpekler, idarecileri ile birlikte üç ay eğitildikten sonra göreve başlıyor. Ayrıca her çeşit uyuşturucuya karşı sık sık hizmetiçi eğitime de alınıyor. Kaldığı yeri fazla kanıksamaması için bir süre sonra başka bir gümrük kapısına tayin ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!