Namus cinayeti davasında karar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Namus cinayeti davasında karar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 17:22

İngiltere’yi sarsan namus cinayeti davasında, mahkeme Şefile Ahmed’in anne ve babasını cinayetten suçlu bularak 25’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

İftihar Ahmed ile eşi Ferzane Ahmed Chester Kraliyet Mahkemesi’nde üç aydır devam eden davanın ardından suçlu bulundu. Baba İftihar Ahmed karara tepki göstermezken, annenin yüksek sesle ağladığı görüldü.

 

Pakistan asıllı Ahmed çifti, kızlarının Batılı bir hayat yaşamak isteğinin ailesinin namusuna sürülen bir leke olduğunu savunuyordu.

 

Yargıç Roderick Evans kararında, “Kendi topluluğunuz içinde utandırılmak sizler için kızınızın sevgisinden daha önemliydi” dedi.


"BATILI" OLMAK İSTEDİ

Ahmed çifti, 17 yaşındaki kızlarının “Batılılar gibi” yaşamak, Pakistan’ın geleneksel kıyafetlerini giymek yerine arkadaşları gibi giyinmek isteğine sürekli karşı çıkıyor, aile içinde devamlı çatışmalar yaşanıyordu.

 

Haberin Devamı

Şefile Ahmed 2003 yılında ortadan kaybolmadan kısa bir süre önce Pakistan’a gönderilmişti. Kendisinden 10 yaş büyük bir erkekle evlendirilecek olan Şefile çamaşır suyu içerek boğazını yaktı. Bunun üzerine evleneceği kişi Şefile’yle evlenmekten vazgeçti.

 

Şefile, İngiltere’ye döndükten kısa bir süre sonra ortadan kayboldu. Anne-babası cinayet şüphesiyle gözaltına alındı ancak yeterince kanıt bulunamadığı için serbest bırakıldı.

 

DOSYA 2010'DA YENİDEN AÇILDI 

2010 yılına kadar kapalı kalan dosya, ailenin diğer kızı Alişa’nın kendi evinde bir hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından yeniden açıldı. Alişa Ahmed, hırsızlıkla ilgili olarak sorgulanırken anne-babasının ablasını öldürdüğünü gördüğünü de itiraf etti.

 

Hem anne hem de baba cinayeti reddederken Şefile’nin evden kaçtığını iddia etti. Ancak mahkeme sırasında Ferzane Ahmed, ifadesini değiştirerek kocasının kızlarına mutfakta saldırdığını gördüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!