Naim Talu toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Naim Talu toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçen Cuma günü vefat eden, eski Başbakan ve Ticaret eski Bakanı, 22 yıl Akbank'ın yönetim kurulu başkanlığını yapan Naim Talu dün, devlet töreniyle toprağa verildi.

Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine, Naim Talu'nun eşi Gevher Talu, kızları Tülin Talu ve Füsun San, torunları Gökhan, Erhan ve Reyhan, damadı Deniz San katıldı.

Öğle namazından sonra düzenlenen cenaze törenine katılanlar, Naim Talu'nun ağabeyi Samim Talu'ya ve Talu Ailesi'ne başsağlığı dilediler. Cenaze törenine, TBMM Başkan Vekili Kamer Genç, Devlet Bakanı Cavit Kavak, eski bakanlardan Kaya Erdem, Nevzat Ayaz, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Müfit Gürtuna, emekli orgeneral Muhsin Batur, işadamları Şevket, Erol, Ali ve Ömer Sabancı'nın da bulunduğu kalabalık topluluk katıldı.

Cumhurbaşkanı adına Yarbay Zafer Karakuşoğlu da cenaze törenine katılarak Talu Ailesi'ne başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Silahlı Kuvvetler de çelenk gönderdi.

Cenaze namazının ardından Naim Talu'nun naaşı, top arabasına konuldu. Ailesi ve yakınları ile cenaze katılanların oluşturduğu kortej, top arabasının arkasında Teşvikiye'den Nişantaşı'na kadar yürüdü. Cenaze daha sonra bir araç ile Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. Merkez Bankası Başkanlığı da yapan ve 79 yaşında vefat eden Naim Talu, iki çocuk babasıydı, üç de torunu vardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!