Müzikal gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Müzikal gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Zeki Müren'in hayatını konu alan ‘‘Zeki Müren İçin Bir Demet Yasemen'' adlı müzikalin hazırlıkları tamamlanmak üzere. Ergun Hiçyılmaz'ın eserinden yola çıkarak Nedim Saban'ın oyunlaştırıp sahneye koyduğu müzikal, 2 Ağustos'ta Bodrum Kalesi'nde sergilenmeye başlayacak. Dekor tasarımını Osman Şengezer'in yaptığı, müzik direktörlüğünü Erol Sayan'ın üstlendiği müzikalin sanat koordinatörlüğünü Ersin Ökten yapıyor. Müzikalde, Zeki Müren'in sahneye ilk adım attığı yıllar canlandırılırken kullanılacak kostümleri, ünlü modacı Sadık Kızılağaç hazırladı.

Sponsorluğunu Dedeman Topluluğu'nun üstlendiği ‘‘Zeki Müren İçin Bir Demet Yasemen'' müzikalinde, sanatçının Bursa'da geçen yıllarını, bir süre önce en yetenekli çocuk sanatçı seçilen Sezer Tuğul canlandıracak. Alp Balkan, Gürcan Erdaş ve Murat Budak da, dönüşümlü olarak sanatçının gençlik dönemini oynayacak. Güzel sesi ve dilimize olan hakimiyetiyle gönüllere taht kuran usta tiyatrocu Toron Karacaoğlu da, Müren'in son dönemini canlandıracak.

Vefat ettiği akşam sanatçının giydiği siyah üzerine altın yaldızlı şeritleri olan kıyafet, Sadık Kızılağaç tarafından orijinaline birebir benzetilerek hazırlandı. Müren'in sahnede gildiği fırapan giysiler de, Maksim, Küçük Çiftlik, Tepebaşı Gazinoları'nda sahneye çıktığı dönemlerde kullandığı kıyafetlerden esinlenerek oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!