Müzik festivaline miting gibi açılış

Güncelleme Tarihi:

Müzik festivaline miting gibi açılış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara'da ‘‘Uluslararası Müzk Festivali’’ 8 bin kişinin katılımı ile miting gibi bir açılışa sahne olacak. 15. Festival besteci Nevit Kodallı'nın ‘‘Atatürk Oratoryosu’’ ile 19 Nisan'da müzikseverlerin karşısına çıkacak. Açılış konseri Türk-Metal Salonu'nda gerçekleşecek.

‘‘Birleşmiş Ankara Orkestra ve Koroları’’ tarafından seslendirilecek konseri Şef Rengim Gökmen yönetecek. Konserde CSO, Bilkent ve Devlet Opera ve Balesi Orkestraları biraraya gelecek. Orkestralar Kodallı'nın eserini Cahit Külebi'nin sözleri eşliğinde yepyeni bir yorumla seslendirecek.

Tarihi konserin en ilginç yanlarından birini ise ünlü tiyatro sanatçıları Ayten ve Cüneyt Gökçer oluşturuyor. İkili bu kez Oratoryo'da solist olarak görev alacak. Sevda Cenap And Vakfı Koordinatörü Elif Başman bilet almak için son günleri bekleyen sanatseverlerin açıkta kalacağını belirterek şunları söyledi:

‘‘Birleşmiş Ankara Orkasta ve Koroları'nın açılış konseri için biletlerin yarısı tükendi. Tarihi bir konseri kaçırmak istemeyen sanatseverler vakit geçirmeden biletlerini almalı. Patricia Kaas için acele etmeyen izleyiciler şimdi bilet bulamıyor.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!