Müzik dünyasının politik gecesi

Güncelleme Tarihi:

Müzik dünyasının politik gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Müzik dünyasında, Grammy'den sonra en önemli ödül olarak gösterilen MTV Video Müzik Ödülleri gecesinde ünlü sanatçılar hayranlarına ve dünyaya politik mesajlar yolladılar. Gecede onur ödülü alan ABD'li rap topluluğu Beastie Boys'un elemanlarından Adam Yaunch, yaptığı konuşmada ‘‘Bence ABD'nin Ortadoğu'yu füzelerle vurması gerçek bir hata. ABD'nin şiddet kullanmadan çözüm yolları üretmeyi öğrenmesi gerekiyor’’ dedi. R&B Klibi dalında ‘‘How Stella Got Her Grove Back’’ filmi için yaptığı ‘‘Gone Till November’’la ödül alan Haiti asıllı sanatçı Wyclef Jean de, müzik yaptığı filmi eleştiri yağmuruna tuttu. Filmde Haiti vatandaşları ve AIDS'le ilgileri hakkında yapılan esprilerin kendisini çok üzdüğünü söyleyen Jean ‘‘Ülkemin AIDS esprileri için malzeme olarak kullanılması beni çok üzdü ve rahatsız etti. AIDS bir krizdir, komedi malzemesi değildir’’ dedi. Bu yıl 15'incisi düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri'nde rock yıldızlarının artık gelenek sayılan küfürlü konuşmalarının dışında başka kriz yaşanmadı.

DOĞULU MADONNA

California'daki Universal City'de düzenlenen gecenin yıldızı ise hiç kuşkusuz 10 milyon satan son albümünün iki hit parçasıyla 6 ödül kazanan Madonna oldu. Albümüyle aynı adı taşıyan ‘‘Ray Of Light’’la 5, ‘‘Frozen’’la da 1 ödül alan Madonna, MTV'ye ve hayranlarına teşekkür yağdırdı. Doğu motifleriyle süslü bir elbise giyen ve elbisesini ilginç aksesuarlar ve makyajla destekleyen Madonna'ya, verdiği mini konserde Lenny Kravitz ve Hintli dansçılar eşlik etti.

Gecede ‘‘Smack My Bitch Up’’ adlı şarkılarının klibiyle iki ödül kazanan Prodigy de dolaylı yoldan Madonna'nın yüzünü güldürmüş oldu. Prodigy, Madonna'nın sahibi olduğu Maverick Records'un sanatçısı olduğu için, ünlü şarkıcı kuliste topluluk elemanlarını ayrıca kutladı.

MÜTHİŞ İKİLİ

Benzer kıyafetlerle sahneye çıkan sanatçılardan Mariah Carey ‘‘Elbisen çok güzel’’ deyince, Whitney Houston da ‘‘Seninki de çok yakışmış’’ şeklinde cevap verdi.

YİNE KÜFÜRLÜ KONUŞTU

Anne olduktan sonra daha mütevazı bir hayat yaşamaya başlayan Madonna gecenin yıldızıydı. Kıyafeti ve şovu çok beğenilen Madonna, yine de diline hakim olamadı.

Madonna'nın konuşması sürekli ‘‘bip’’ sesiyle kesildi.

BEASTIE BOYS'A ÖZEL ÖDÜL

Özel ödül alan ABD'li rap topluluğu Beastie Boys, Amerikan Hükümeti'ni eleştirdi. Tibet'in özgürlüğü için aktif olarak çalışan topluluk elemanları, ülkelerinin Ortadoğu'yu vurmasının gerçek bir hata olduğunu söylediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!