Müzik dünyasının hanım sultanları

Güncelleme Tarihi:

Müzik dünyasının hanım sultanları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 01:48

En önemli kadın şarkıcılar, yorumcular, efsaneler, esin perileri, şarkı yazarlarının hepsi olmasa da en çok iz bırakanların çoğu Q'nun yüzlük listesinde yer almış. Liste biraz açık büfe stili olmuş, yani aynı listede Britney Spears ile Janis Joplin ya da Mariah Carey ile Yoko Ono yan yana duruyor.

Listenin en başında PJ Harvey var dedik. En sonunda kim var dersiniz? Faithless grubundan Sister Bliss. Peki ilk ona giren hanım sultanları merak ediyor musunuz? 2. sırada ‘‘ikon’’ olarak tanımlanan Madonna, 3. sırada Kate Bush, 4. sırada Tori Amos, 5. sırada Björk, 6. sırada Debbie Harry, 7. sırada Siouxsie Sioux, 8. sırada Joni Mitchell, 9. sırada Stevie Nicks ve 10. sırada Janis Joplin yer alıyor. Bu sıralamayı pek adil bulmadıysanız da listenin geri kalanında gönlünüze göre isimlere rastlayabilirsiniz.

PJ HARVEY’İN YILDIZI PARLIYOR


Q Dergisi listenin en başına yerleştirdiği PJ Harvey'yi ‘‘O Resmen Patron’’ diye tanımlıyor ve okurlarına 2000 tarihli son albümü ‘‘Stories From The City, Stories From The Sea’’yi tavsiye ediyor. Geçen yılı o turne senin bu turne benim dolaşarak geçiren Harvey, İstanbul Caz Festivali'nde de bir konser vermişti. ‘‘Ben çok rekabetçi biriyim. Eğer bir şey yapacaksam en iyisini yapmak isterim’’ diyen şarkıcı ilk albümünü çıkardığından beri önemli bir değişim geçirdi. Önceleri ‘‘Seni bembeyaz olana kadar emiyorum, sense beni hala kuru bırakıyorsun’’ diye yırtıcı şarkılar söyleyen PJ Harvey, şimdi kendi içine dönük bir şehirli kadın portresi çiziyor. Eski haline göre daha şık, daha ılımlı ve daha sakin.

Zaman zaman her şeyi bırakıp Afrika'da gönüllü hemşirelik yapmayı düşünüyor PJ Harvey. Bir vakitler Nick Cave ile ağır bir gönül ilişkisi yaşayan şarkıcının hayranlarına yeni sevgilisinin kim olduğunu da fısıldayalım, Vincent Gallo. Hani Arizona Rüyası filminde Johnny Depp'in kafayı aktör olmakla bozmuş çatlak bir arkadaşı vardı ya, işte o.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!