Müzik devlerinden yeni site

Güncelleme Tarihi:

Müzik devlerinden yeni site
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 16:08

Dünyanın en büyük müzik şirketleri arasında yer alan BMG, EMI ve Warner Music Group "musicnet.com" adlı web sitesinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yeni yayına başlayan sitede kullanıcılar, abonelik sistemiyle bu şirketlerin bünyesindeki sanatçıların şarkılarını kaydedebilecek.

Realnetwork'ün işbirliğiyle gerçekleşen ortak site projesinin amacı, müziğin internette telif hakkı yasalarına uygun bir biçimde dinlenebilmesi...

Sitenin basın sözcüsü, kullanıcıların aylık 9.95 dolar üyelik ücretiyle, bir ay boyunca siteden 100 şarkı download edebileceklerini açıkladı.

75 binin üzerinde şarkının bulunduğu "musicnet.com"un hedef kitlesini Temmuz ayından beri kapalı olan Napster'ın kullanıcıları oluşturuyor. Dünyanın beş büyük müzik şirketinden üçünün ve Zomba adlı bağımsız bir şirketin bir araya gelerek oluşturduğu web sitesinin arşivinde Björk, Eric Clapton, Whitney Houston, Madonna, Red Hot Chili Peppers, Carlos Santana ve Robbie Williams gibi ünlü isimler yer alıyor.

Diğer iki büyük müzik şirketi Sony ve Vivendi Universal'in müzik sitesinin ise gelecek yılın başlarında açılacağı belirtiliyor.

İnternet analistleri, kullanıcıların ücretsiz olan Napster'dan sonra şarkılar için para ödemek fikrine pek de sıcak bakmadığı, bu yüzden sitenin popülerlik kazanmak konusunda problem yaşayabileceği uyarısında bulunuyor.
http://www.musicnet.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!